Forum konie »

Wybur rasy konia

TheWunia, tako mongolsko wudkie.  😉
wątek zamknięty
Popłakałam się!!!! hahahahaha!!!!!!  😅 
Ale mimo wszystko czy można poprawić ten tytuł wątku? Strasznie razi w oczy...
wątek zamknięty
A ja polecam hucuła.
Małe to, charakterne jak ta Twoja klacz poprzednia więc i z tym dasz sobie radę. Nawet maść ma niebanalną, z pręgą jak mustang.  👍
Wszystko zje, mało wybredny jest. No i miękko nosi, miękko.. No i mniej płochliwe niż araby (przynajmniej z własnej obserwacji to wnioskuję).
I nie powiedziałabym nigdy, że hucuł nadaje się dla osób początkujących..

A i proszę:
Hodowla w Gładyszowie: http://www.huculy.com.pl/pl
I ścieżki huculskie, gdzie masz też pokaz.. : http://pzhk.pl/selekcja/foto-galerie/rok-2012/sciezka-huculska/

Mówię Ci, bierz hucuła.
wątek zamknięty
czy można poprawić ten tytuł wątku? Strasznie razi w oczy...

Straci na wartości merytorycznej 🙂
wątek zamknięty
Ale huculem sie we wsi nie pochwalisz. Nie to co arabem 😀
wątek zamknięty
Kurde ludzie, na co komu jakiś brzydki kuc dla dzieci zza szopy? To samo perszeron... Do pracy w polu to jest! Bierz mustanga czy cos takiego. Swojom drogom lódzie! Pisze sie perszeron, mieliźcie chociasz lekcje ortogarfji?,Dzisiejsza mlodziesz...
wątek zamknięty
Hryste Panie widzisz i nie gżmisz ;] !
Bolało jak pisałam.... auć... :P
wątek zamknięty

Czy arabem jest się rzeczywiście czym chwalić ?
A z ogłoszenia odnośnie tego konia: "sprzedam-konia-arab-z-janowa-podlaskiego-z-wpisem-do-ksiegi-stadnej".
Rzeczywiście wspaniały..
wątek zamknięty
dar jakby go tak odpaść i mięśnie zrobić...  😀
Jak na wieś, to zdecydowanie tylko araba. +1000 do lansu gwarantowane! (wiem coś o tym...  :cool🙂
wątek zamknięty
Coraz bliżej święta, coraz bliżej święta 🙂
wątek zamknięty
Pewnie ktoś chce konia pod choinkę 😀
wątek zamknięty
Proponowałabym lamę (była w wątku ogłoszeniowym). To dopiero byłby lans na wsi, jakby tak z lamą na spacery chodzić...  😅
wątek zamknięty
wątek zamknięty
tuch wygrałaś internety  🤣
wątek zamknięty
Powinno być "Kupując kebaba, ujarzmisz araba" 🤣
wątek zamknięty
tuch, spoko, ja to przeczytałam najpierw jako "Kupując kebaba OSIODŁASZ araba" - i się dziwiłam, czemu na focie jest pan, a nie koń 😵 😁
wątek zamknięty
Co tó siem dzieje wogule! 😁
wątek zamknięty
Ale to ma być arab czy ARAB przecież wszyscy wiecie że konie dzieli się na araby, inne konie i źrebaki, ten kuń na zdjęciu dar na araba za wątły, za drobny to jest zwykły kuń i tyle. Arab musi być wielki, silny, masywny i z rozłupanym zadem, to dopiero jest arab.
wątek zamknięty
Nie wiem czemu doradzacie araby... co to za araby, jak niektóre są hodowane w Polsce!  😁
wątek zamknięty
Wuaśnie! Lepsze som fryzjerskie! 😂
wątek zamknięty
Tak a propos zakończenia kariery Budki Suflera... Skojarzył mi się wers "z autobusem Arabów zdradziła go" - jakoś tak to nabrało nowego znaczenia, w związku z czym umieram ze śmiechu. 😂
wątek zamknięty
dar murat

akurat klacz z ogłoszenia to dla mnie osobiście baaaardzo przykry widok
Kobyła kiedyś z aukcji głównej
matka i babka międzynarodowych championek

Cudownych charakter, taka typowa klacz arabska

Żal i tyle 🙁
wątek zamknięty
Muj monsz ma na foróm nick perszeron i jest najlepży! 😀

A rasy koni som takie:
1. Koń. To jest taki koń, normalny, co wuz ciongnie.
2. Arab. Taki mniejszy co ma cieńkie nogi.
3. Bułan. Nie pamiętam dokładnie, ale jest taka rasa.
4. Kucuł. Taki mały, jak pies.

*(Podział ras by chłop z Kaszub.)
wątek zamknięty
A ciski? To nie rasa?
Julie, pszekarz menrzowi (albo maurzowi, jak mawiajo nie ktuży), rze ma orta w niku. A fe!
wątek zamknięty
Epikea, co to za klacz? Mnie też zainteresowała, może w wątku arabskim zrobimy akcję i ktoś ją kupi? Ja niestety nie poznaję ale mimo zaniedbania jakość klaczy widać wyraźnie
wątek zamknięty
Epikea no właśnie. Dlatego napisałam, że "odkarmić i mięśnie zrobić", bo widać, że to akurat nie jest "byle arab zza stodoły".
Szkoda, masz rację. Ciekawe, jaką smutną drogę przeszła, że wygląda tak, jak wygląda...  🙁
wątek zamknięty
Albo podajcie link do ogłoszenia, pliss
wątek zamknięty
Naffajnieiszy QŃ!!!

giga fota!
wątek zamknięty
muj borze, co tu sie wyprawia.
wątek zamknięty
Murat berula  klacz ma ponad 20 lat, nie wiem na ile można ją odkarmić i zrobić mięśnie niestety 🙁
zaraz wyslę Wam pw o niej
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.