Forum konie »

CSIO Sopot 2015 - 5*

Za trojmiasto.pl:
"Ponad trzykrotne zwiększenie puli nagród sprawiło, że polskie CSIO otrzymało pięć gwiazdek, a tym samym w przyszłorocznym kalendarzu jeździeckich skoków przez przeszkody znajdzie się obok takich miast jak: Barcelony, Paryża, Londynu, Calgary czy Los Angeles. W czerwcu w Sopocie do podziału będzie aż 1,6 mln zł.

- To bezprecedensowa sytuacja, by Międzynarodowa Federacja Jeździecka (FEI) zgodziła się na organizację pięciogwiazdkowych zawodów w miejscu, gdzie poprzednie zawody miały 3 gwiazdki - mówi Kaja Koczurowska-Wawrzkiewicz, dyrektor tegorocznego CSiO.

Podniesienie puli nagród, która w tym roku wynosiła niespełna 0,5 mln zł, to efekt listu intencyjnego, które miasto podpisało z  Totalizatorem Sportowym. Sponsor nie tylko dotować będzie jeździectwo, ale partycypować będzie także w kosztach organizacji w 2015 roku: Euro Beach Soccer League i Memoriału im. J. Sidły.
- FEI doceniło wyjątkowy, odnowiony hipodrom, z dużym uznaniem odniosło się także do jego infrastruktury i osiągnięć organizacyjnych oraz bardzo wysoko oceniło bogatą ofertę Sopotu. Federacja pozytywnie zaopiniowała zarówno sopocką bazę turystyczną, ofertę kulturalną, zaplecze hotelowe i gastronomiczne, doceniając przy tym bogactwo sopockiego krajobrazu i natury. Wszystko to pozwoliło nam przeskoczyć jedną z gwiazdek, co w odniesieniu do zawodów w skokach wydaje się zyskiwać dodatkowy wymiar i wróży duży sukces - uważa Kaja Koczurowska-Wawrzkiewicz z sopockiego hipodromu.

Sopocki konkurs skoków przez przeszkody będzie najwyższej rangi imprezą jeździecką, jaka rozegrana zostanie w Polsce. W przyszłym roku hipodrom odwiedzą największe gwiazdy jeździectwa. Pula nagród w konkursach wyniesie aż 1,6 mln zł, a Sopot znajdzie się w czołówce miast związanych z jeździectwem obok: Barcelony, Paryża, Londynu, Calgary czy Los Angeles.
"
Serialnie miałam opad szczeny, jak się dowiedziałam, że oficjalnie będzie 5*!
Już w tym roku CSIO*** wg mnie wypadło obłędnie, zarówno pod względem organizacyjnym, marketingowym i logistycznym, nie mogę się doczekać!  😅
Jak dla mnie bomba.
Też nie mogę się doczekać, nie wiem, jak wytrzymam ostatni tydzień przed 😀 Nawet moja mama stwierdziła, że chyba weźmie dzień wolny w pracy i przyjedzie ze mną, tak jej się *** podobały 😁

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się