Forum towarzyskie »

Przedszkolaki i uczniaki - czyli voltowe dzieci też nam rosną

gwash nie doczytałam z wrazenia🙂....ja tępak myślałam ze playmobil to cos na zasadzie cobi - podróbki lego. I stąd moje pytanie! A zamek smoka mi się tak podoba ze jakby był ciut tańszy to już bym go miała. JA 😉

kurczak
dzięki! Dino ma, auto i helikopter drewniane to nie jego epoka w ogóle (Filip bawi się zabawkami jakby ciut poważniejszymi niż te do jego wieku, a auta to w ogóle go nie interesują. On samochody czy samoloty rozkręcane obrabiał mając 2 lata). Lornetkę mamy (zresztą mikroskop i lupy także)
Ale układ słoneczny fajny 😉
[quote author=kurczak_wtw link=topic=96073.msg2237277#msg2237277 date=1417693014]
gwash też myślałam o tych game boxach, fajne to, a jak skończy się bawić, to zamyka w pudełku i już-mniej bałaganu w pokoju 😉.
[/quote]

Dokładnie to miałam na myśli wybierając 😉 No i że można ze sobą gdzieś zabrać, bo moje dzieciaki często poza domem 🙂
Chyba kupię tą stajenkę  😡 a wybieg zostawię w takim razie pod choinkę może? 😀
Tez mam problem co na prezent.. na Mikolajki sprawa jest prosta bo mlodzian kolekcjonuje karty pilkarskie, wiec puszka kart i z glowy.

Naszym ostatnim hitem jest gra karciana Hobbit, polecam! Uczy logicznego myslenia, planowania dzialan, nie bezmslnego rzucania kart 🙂 Na Mikolajki fajny prezent, do 40zl.
Kermit - moja Julka ma Furby. Baterie starczą na 4 dni. U nas bawi się nim Michał i jest zachwycony swoim przyjacielem, Julka olała.
Muffinka Piotrek uwielbia wszelkie pojazdy, helikoptery, statki kosmiczne. dlatego głównie takie rzeczy wyłapuję. ale znalazłam coś, co mi się straaaasznie podoba:

ale nie jestem pewna, czy moje dziecię podzieliłoby mój zachwyt 😉

edit: playmobil ma też zaje***tą serię z piratami
kurczak fajne to!
Generalnie Playmobil jest chyba fajniejszy niż Lego 😉 Przynajmniej mi się tak wydaje. Lego jest może fajniejsze pod względem budowania, bo jest dużo elementów, ale Playmobil ma jednak dużo tych tematycznych rzeczy.
Generalnie dla chłopaków lepsze Lego, dla dziewczyn Playmobile - tak z obserwowanych preferencji 😉

Ja po wywiadówce - kurcze myślałam że to my mamy problem z Kaziem, a to jest pestka widzę w porównaniu z tym co mają inni. No ciekawa klasa  😀iabeł: Ale zdolni ponoć bardzo  😎
Filip dostanie fajny zestaw Lego w przedszkolu na Mikołaja. Dziś cichaczem mi ciocia pokazała.  😉
U nas zawsze Mikołaj przynosi dzieciakom rękodzieło "artystyczne" zrobione w tajemnicy przez rodziców 😀 Dla mnie to już piąty rok z rzędu rękodzieła, ale fajne to jest, spotykamy się w przedszkolu popołudniu i tworzymy 😀 Zawsze jest dużo wygłupów 🙂
W tym roku będą malowane poduszki.
a mi się bardzo podoba tegoroczny pomysł na mikołajki u nas w pkolu- dzieciaki z naszej grupy idą do "fabryki cukierków". Piotrek tak mi o tym opowiadał: " pójdziemy do fabryki czekolady! i będzie można zjeść czekoladę! to będzie taka Szwajcaria dla dzieci!"  🤣
No, nasi już byli w Fabryce Cukierków jakiś czas temu 😉
Myślałam ze Mikołajki są w niedziele.. 😲
Nic nie mam dla dziecka. Nic. null, zero.
👀 👀
Dziecko zostawiło juz 2 dni temu list z prośbami a ja kompletnie o nim zapomniałam.....
Wygrzebalam gdzieś skarpetę, list zabrałam, napisałam list i włożyłem do skarpety z kasą. Nie mam innego pomysłu oprócz skruchy Mikołaja, ze zabrakło mu czołgów a zostały tylko Barbie wiec zostawia kasę na ten czołg...
Przejdzie???? 👀
Ja bym raczej w tym liście opierdzieliła w imieniu Mikołaja, że chce czołg.  😁
Dodofon podejrzewam ze u mnie byłby płacz, ale Jacek starszy więc spoko. Myślę ze zrozumie. Tylko pewnie będziesz z samego rana jechała do sklepu 😉 😉

demon a czemu opierdzieliła?

Moi już się bawią od rana prezentami znalezionymi przed drzwiami wejściowymi 😉
ja rozumiem - bo pewnie chodzi o militaria
ale niestety tego nie przeskoczę, dziecko interesuje się militariami
nie wiem dlaczego, ja sie nie interesuję (wręcz nie cierpię) mąż też nie,
a on tak - w Empiku można go znaleźć zawsze w regałach z gazetami typu "Poligon Polski" czy Nasz Żołnierz

nie kupowanie "broni" na nic się nie zdało - z papieru, kiji i innych dupereli typu klocki zostały stworzone kałasze, armaty, pistolety, karabiny maszynowe
on się nie bawi w "napierdalanie" typu wojna, ale on składa, kolekcjonuje, jak makieta

ale to dziwny człowiek - jedyne dziecko jakie znam, które pomimo, że ma swojego laptopa - w nic nigdy nie grało i nie gra
laptopa odpala jak się musi nauczyć piosenki z płyty na zajęcia językowe

i zawsze jestem w szoku, że już ludzie sadzają np. 3 latki przed kompem i dają grać a on nic…
i wszyscy mówili - pójdzie do szkoły - zobaczysz…
a on nic - ani gier, ani jakiś plej stejszon (ja nawet nie wiem co to jest), o nic nie mędzi

mędzi o granaty, czołgi, albumy z militariami,

dlatego dla mnie czołg może nie jest jakimś edukacyjnym prezentem, ale co mam zrobić, kupić Barbie w dobie gender? (może jakby była w mundurze  :hihi🙂
Oj tam, bez przesady. Ja ostatnio narzekałam mojemu tacie ze Filip u kolegi zobaczył pistolet i tez chciał. Nie kupiłam i nie ma na razie. A mój tata mi powiedział ze pół dzieciństwa bawił się z kolegami w wojnę, robił okopy w lesie, mieli pistolety z kijków itd. I jakoś nie wyrósł na terrorystę 😉

edit: demon kochana a Ty co kupujesz 😉? Tez masz chłopców więc mnie to zywo interesuje 😎
Puchar jest nasz 🙂 znowu wpadam się chwalić- tym razem drużyna Tycjana wywalczyła 1 miejsce! Złote medale, puchar i tona dumy 😀 😀 😀 Młodzian zaliczył hat tricka 👍 👍 👍

No, a wracając na ziemię- o 1 miejsce walczyli z drużyną, która po przegranym meczu (i zajęciu 2 miejsca)- pobiła swojego bramkarza 🤔 🤔 Dzieci mają 8 lat.. Patrzyliśmy wszyscy jak zaczarowani na tę sytuację.. w naszej drużynie też były dziwne akcje, ale te akurat nakręcili rodzice. Rany, po prostu koszmar.. pretensje do trenera, że dlaczego jego utalentowany syn siedzi na ławce.. o losie.. moje dziecko dzisiejszy turniej również zaczęło od ławy, bo każdy chce grac, trener robił zmiany tak, żeby każdy pograł. Ale nie dogodzisz nikomu. Akurat Tycjan ma w sobie fajną waleczność, wszedł na kilka minut i strzelił 3 bramki.

Ale ciągle mam w głowie to, jak się tamci chłopcy rzucili na swojego bramkarza.. co ja się później dziwię, że tylko chamstwa jest w dzieciach..
ale niestety tego nie przeskoczę, dziecko interesuje się militariami

i nie próbuj nawet
ja też chcialam przeskakiwać, ale to jakbym chciała wodę pod górę puścić
zrozumiałam, że niektóre przypadki są po prostu zdecydowane od małego
(przykład chłopca, któremu rodzice uparcie zabraniali zabawek militarnych oraz wszelkich patyków używanych jako karabin, zatem mały robił sobie pistolety ze... skórki od chleba 😉  - oraz z drugiej strony przykład uszczęśliwianej genderem dziewczynki, która dostawszy w prezencie tramwaj, otuliła go kocykiem i ululała do snu )
Gdyby to były zainteresowania wpływające na agresję bądź złe zachowania to staralabym sie.
Wole dziada z jajami co zbiera czołgi niż samca żeńskiego z różowym misiem.
Moja Małgosia lubi lalki i fatałaszki dla nich, ale autami bawi się codziennie. A hitem był rok temu kopiony zestaw: ciągnik, przyczepa i kombajn w wersji resorak. No nie zabronię jej, kocha swojego tatę i z tatą najchętniej by traktorem jeździła. Na dworze ma rower owszem, ale traktor z turem na pedały również, bo przecież tata też ma taki traktor.
zen gratulacje dla Tycjana i drużyny  😅

Muffinka Tymonowi kupujemy pewnie cos do sterowania jeżdżącego lub latającego. Iwo zażyczył sobie prawdziwy odkurzacz koniecznie niebieski ( muszę znaleźć jakiś lekki), a dla Kajtka jeszcze nie wiem.
O! Odkurzacz to powinnam Adamowi kupić bo mi nie daje spokojnie odkurzać w domu 😉 No ale już mam prezenty wiec za późno niestety.
No ja też militarnych zabawek nigdy nie dawałam, ale to ja 😉 Inni jakoś się nie pytali 😉 Od wujka kiedyś dostał plastikowy topór, tarczę i napierśnik, od ciotki miecz jedi, od ojca drewniany miecz i tarczę jak byli na turnieju rycerskim, a nunczako zrobił sobie sam z dwóch rolek papieru toaletowego, sznurówki i srebrnego tape'a 😀
I latają z tym majdanem oboje z Nela i owszem bawią się w walkę, a jak przyjdą do nas goście to są to ukochane zabawki wszystkich dzieci  😀iabeł:

Mój młody nadostawał zabawek od kilku mikołajów, a tu już kolejna impreza się szykuje - urodziny 😉 Nie mógł się kiedy indziej urodzić?! 😀 Na urodziny chce zaprosić 3 kolegów z przedszkola, trzech ze szkoły, znajomych oraz większość dzieciaków z capoeiry  😵 😂 A potem kilka dni później będzie jeszcze gwiazdka, a potem oddam dziecko do resocjalizacji  😀iabeł:

Zen no to zdolniacha z niego jak wszedł tylko na kilka minut i 3 gole zdążył strzelić  👍
demon, gwash, dziekuje! Rozegrali w sumie kilka meczy zanim doszli do finalu, wiec zdazyl sie troche nabiegac. W jednym z meczy w ciagu 12 minut zdobyl 3 gole, swobodnie awansowali do finalu. Naprawde maja fajny sklad i super trenera. Szkoda, ze rodzice zawsze, ale to zawsze znajda cos, zeby ponarzekac. Chlopcy dali z siebie wszystko, wywiezli zlote medale i puchar, pierwsze miejsce, a niektorzy rodzice- lawina pretensji 🤔
Cześć!  😉
Zdaję sobie sprawę,że mnie nie znacie, jestem dla Was obcą osobą, jednakże mam do Was OGROMNĄ PROŚBĘ!  😉

Domestos organizuje konkurs "Wzorowa Łazienka" dla szkół. Konkurs ten umożliwia wygranie aż 30 000 tysięcy złotych na remont szkolnych łazienek, dla trzech pierwszych miejsc. Szkoła do której uczęszcza mój siostrzeniec też bierze udział w tym konkursie-jest to mała, wiejska szkółka w Graboszycach , której brakuje pieniędzy na wszystko,jednakże bardzo troszczy się o swoich uczniów - po prostu "szkoła z sercem"  😉  Walka o podium toczy się bardzo zaciekle, Graboszyce spadły niestety na czwarte miejsce, do podium tracą ponad 3 tysiące głosów! A wygrana w tym konkursie jest ich jedyną szansą, na remont łazienek szkolnych! Dlatego BARDZO,BARDZO PROSZĘ o POMOC - ZAGŁOSUJ!

Co trzeba zrobić??
wejść na stronę:  http://wzorowalazienka.pl/galeria/17 (Zespół Szkół im. M. Konopnickiej w Graboszycach, galeria nr 17) i oddaj swój głos, następnie aktywować link na swoim mailu.

Konkurs trwa do dzisiaj, do północy! Sami widzicie,że zostało mało czasu,ale wierzę,że RAZEM uda nam się zdobyć podium i pomóc dzieciakom zrealizować ich  marzenie o wyremontowanej łazience!  😉

BARDZO DZIĘKUJĘ ZA KAŻDY GŁOS!  :kwiatek:

Dla zainteresowanych, podsyłam jeszcze linka do fejsbukowego profilu szkoły: [[a]]https://www.facebook.com/pages/Zesp%C3%B3%C5%82-Szk%C3%B3%C5%82-im-M-Konopnickiej-w-Graboszycach/152889891439415?ref=ts&fref=ts[[a]]

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję,
Marcela

P.S Przepraszam bardzo,że umieszczam tę wiadomość w nieodpowiednich wątku, jednakże, to bardzo wyjątkowa sytuacja.  😉
Zagłosowałam. Tylko raz można?
Muffinka - jutro można znowu  😉
mac, raczej nie mozna jutro, bo konkurs trwa do dzisiaj do polnocy 😉
Dziękuję bardzo za głosy!  😉

Możecie jeszcze raz zagłosować po odświeżeniu strony,ale z innego maila.  😉 Konkurs kończy się dzisiaj o północy.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się