Imię: Negocjacja
Po: Rumianek (po Orkisz) wlkp
Od: Nadzieja (po Nektar po Akropol) (wlkp/trk)
Cały rodowód: http://www.allbreedpedigree.com/negocjacja
ur.: 2003
wzrost: 166
hod. M. Zając
ElaPe pozwole sobie odpowiedzic a Kujke- tak,to ten Pablo 😉
Wśród naszych ras rodzimych właśnie 'wielkopolaki' były od zawsze moimi ulubiencami- ale tylko pod warunkiem,ze w rodowodach obok wlkp wystepowaly jedynie xx, ew. trk. W sumie najmniej zal bierze, jak sie patrzy na 'nowych' przedstawicieli tej rasy. wciaz mniej wiecej ten sam typ- kon raczej wysoki,smukly,dlugonozny,silny i skoczny, o poprawnym ruchu. tylko kurcze leb juz nie zawsze ten co kiedys- Negocjacja chyba najbardziej wzorcowy-duzy,szlachetny,wyprofilowany,z mocno zarysowanymi koscmi.
ehh.. chociaz jak na codzien patrze na przedstawiciela 'wlkp' -niskiego,przesadnie okraglego,na krociutkich nozkach i z malym lebkiem- to zastanawiam sie skad to sie wzielo :/
ja też zawsze lubiłam wielkopolaki i tak sobie zawsze marzyłam że kupie. drugim moim marzeniem bylo mieć źrebola i od praktycznie początku wiedzieć co sie z nim dzieje. decyzja zapadła - kupiłam źrebaka ogeirka wlkp. i ma on całe mnustwo fajnych koni w papierze. tylko ciekawi mnie wlkp jakie może mieć domieszki aby pozostał wlkp? mój jest tak wymiszany... ma i Cor De La Bryere, Landgrafa, Czada a jak wiadomo żaden nie jest wlkp ale ma też Aspiranta i Islanda wlkp i trochę zgłupiałam. matka wlkp - ojciec sp a źrebol wlkp?
wiesz moja klacz tez jest sp 😉 http://www.allbreedpedigree.com/orchidea11
nie wiem jak wyglada rodowód tego ojca źrebaka - może podobnie jak u mojej klaczy wiekszosc to wlkp a gdzies w dalszym pokoleniu jeden jedyny han lub cos innego się trafiło
Dodofon, jeśli mogę coś wtrącić...są błędy na allbreed,
po pierwsze Twoje kobylsko nie jest trakehner,
po drugie zamiast FRANIK powinno być FARNIK i tu jest pies pogrzebany,
bo on jest po hann 🙁.
Fajniutki ten trakenek od Korgi 🙂.
ms_konik napisał: Dodofon, jeśli mogę coś wtrącić...są błędy na allbreed,
po pierwsze Twoje kobylsko nie jest trakehner,
po drugie zamiast FRANIK powinno być FARNIK i tu jest pies pogrzebany,
bo on jest po hann 🙁.
Fajniutki ten trakenek od Korgi 🙂.
na allbreed nie ma rasa WLKP wiec dałam zbliżoną,
co do wpisu, ja wpisałam tylko rodziców - reszta się sama podczepiła,