Forum konie »

Kącik sportowca amatora

a nam się chyba w tym roku uda z Kudłatym trochę po halówkach pośmigac 😀
w ogóle mamy sezon w plecy, dużo się na to złożyło. Raptem 3 razy byliśmy na zawodach od wiosny, całe lato przebimbane 🙁
Podłoże się trochę udeptuje, może za tydzień spróbuję coś małego skoczyć. Na razie z inauguracji treningów po przerwie nie wyszło nic  🙄 Może jutro.
A u mnie Skipper jest już w "treningu", mój trener jest już u nas regularnie  😀. Czesio zgodnie z sugestią trenera padokuje się do końca listopada- także od przyszłego miesiąca (będąc w stajni po pracy  o ok. godz 17tej, prowadząc dom i przede wszystkim będąc mamą 12letniego kawalera) będę musiała  poradzić sobie jakoś czasowo z dwoma moimi " folblucikami- bałamucikami".
ja z moim seniorem, oboje na poziomie LL czy L - oczywiscie jak zwalcze kilka bledow he he  😉 - mysle o halowkach uj moze przed koncem roku (jak juz wydrukuje i przyswoje sobie tresc watku Ktosiny o licencjach i oplatach i jak wyrobie mu wreszcie paszport)
plus taki ze mamy swoj transport

ale chcialam tu napisac ze dzis mialam sen! sen sportowy- snil mi sie parkur, strasznie ciasny i zawily, pomagalam ustawiac i mialam jechac  😀 bylo tam milion dragow. niestety przejazd mi sie juz nie snil 😉
chyba uznam to za dobra wrozbe?
a parkur pewnie dlatego, ze moim skrytym marzeniem jest L w WKKW
dempsey moim marzeniem też było L wkkw. Marzenia się spełniają, więc i za Ciebie trzymam kciuki  😅
Lena  :kwiatek:
dempsey moim marzeniem też było L wkkw. Marzenia się spełniają, więc i za Ciebie trzymam kciuki  😅

Tak samo było u mnie 🙂.
A u mnie marzenie o L wkkw nadal aktualne  😡 może kiedyś jak nauczę się jeździć i przestanę być leniwym skoczkiem to się spełni  🏇

swoją drogą jest kilku,jeżeli nie kilkunastu byłych wkkwistów,którzy przekwalifikowali się na skoki...ale nie znam nikogo,kto był skoczkiem a został wkkwistą  🙂
A zawodnik jeżdżący na Bossierze nie jest przypadkiem skoczkiem?
Ktos, ja  😁 Jezdzilam az jeden sezon L jako 13-latka, nie mogac zrobic licencji, bo kobyla wiecznie krzyzowala w prawo. W nastepnym sezonie trafilam pod skrzydla obecnego trenera Leny i pojechalismy L-ke wkkw, zeby moc jezdzic P w skokach. No i zaczelam w tym samym sezonie jezdzic N-ki w skokach i OOM w wkkw. Wkkw wciaga i to jest pewne  😉
Dokładnie, przecież wystarczyło jedno wkkw pojechane przez skoczka " z konieczności' i dziewczyna już się odgraża, że młodzież na przyszło sezon będzie szykowała 🙂 Ktosinka chyba się domyślasz, o kim piszę, z nazwiska nie wymienię, bo nie wypada, ale to piękny przykład skoczka ( 130 spokojnie ), który zakochał się w wkkw 😉
A obecny mąż Marty Dziak - Artur Gierlicz - jeździł skoki , a kobitka go przerobiła na wkkwistę i dobrze.
Generalnie to ciężko w Białym Borze zostać tylko przy skokach ; )
Artur juz wczesniej w BB startowal pare razy w Lkach wkkw  😉
wiem,że takie przykłady są...ale chodziło mi o bardziej profesjonalne zamiany..tzn. Aftyka,Bobik,Koczorski,Kleniuk,Dodek - zawodnicy,którzy jeździli na prawdę duże WKKW po przekwalifikowaniu jeździli też duże (140cm) konkursy skokowe.

tak więc podtrzymuję,nie znam żadnego skoczka,jeżdżącego regularnie ogólnopolskie 140 cm,który po przekwalifikowaniu na wkkw jeździ co najmniej CIC* 😉

a zmieniając temat,mam zamiar zacząć już sezon halowy...są propozycje Sopotu i się wybieramy...dziadek Madryt też  😜
a jak z planami startowymi u was?zaczynacie sezon halowy czy jeszcze czekacie?

p.s. wszelkie znaki na ziemi i niebie wskazuje na to,że będę miała do dyspozycji drugiego konia  😜 🏇
Wow super! Czekamy w Sopocie w takim razie, wreszcie kurtałkę dostaniesz 🙂

Ja nie wiem, czy się na te zawody wybiorę, dopiero w piątek pierwsze skoki po przerwie.
Ja planuję się wybrać do Aromeru 21 listopada (niestety ujeżdżeniowy sezon halowy jest bardzo ubogi 🙁 ), tylko coś propozycji jeszcze nie widać.
Lena - spać z wrażenia nie mogę od kilku dni  🤔wirek:

Koniczka - ale przynajmniej coś tam macie,u nas w porywach 2-3 dni ujeżdżeniowe pewnie będą  😉
Ale wiesz trochę jednak człowieka ściska jak widzi ile jest skokowych  😉 Skoczkowie to sobie przebierać nawet trochę mogą, a my? Regionalki to tylko Aromer, więc się przeważnie jedzie jak tylko jest.
a u nas tylko Sopot - zarówno ujeżdżeniowy jak i skokowy...Sopot jest monopolistą i jak się komuś nie podoba,to może sobie ewentualnie do Robsona,albo do innych województw pojechać...ale koszty plus warunki atmosferyczne sprawiają,że jak się nie ma co się lubi,to się sypia z własną żoną  😉
Koniczka to pewnie się spotkamy z czempionami w Aro. Bo niecnie planuje zawieźć Cretinho już w sobotę (na niedzielne odznaki) żeby go pojeździć w hali (i na czworoboku) i może nawet coś skoczyć.  😉
Mam ambitny plan zebrać grupkę wkkwistów z regionu i śmignąć program CIC* na nowy sezon. Kiedyś często tak było, a ostatnio jakoś nie, więc chyba warto wrócić do tego zwyczaju. Mam nadzieję, że oprócz Czeggry i mnie ktoś jeszcze się zdecyduje.
pewnie ktoś jeszcze będzie chciał dwoma trupami program CIC pojechać.
widziałaś już zmiany w regulaminie wkkw na 2010?

edit: będę dziś na hipo w okolicach 12,będzie ktoś?
A ja strasznie ubolewam, bo kobyła, którą jeżdżę zamiast przezimowac z porządnym treningiem ujeżdżeniowym, którego bardzo potrzebuje idzie w hunting 👿 A w międzyczasie wysyłają mnie na mistrzostwa "eventer's challenge" (skoki + skoki przez przeszkody krosowe na hali). Tia, fajnie, że sobie z tą wariatką poradzę, jak wsadzą na nią tydzień wcześniej kretyna, co jedzie "hop - siup, byle szybciej" 😵
[quote author=Ktoś link=topic=9535.msg365186#msg365186 date=1256717381]
pewnie ktoś jeszcze będzie chciał dwoma trupami program CIC pojechać.
widziałaś już zmiany w regulaminie wkkw na 2010?

[/quote]

Coś tam przeglądałam, ale mało dokładnie. Coś się rzuciło w oczy ciekawego?

To super, dwa trupy plus dwa to już mamy cztery, więc w sam raz na konkurs.
nic czego należałoby się bać...zmienili semantykę lekko,ale tak nic mi się w oczy nie rzuciło.
No to pół biedy.
Sezon halowy jeszcze się dobrze nie zaczął, a ja już tęsknię za otwartym  😁
Uuu spotkanie sabatowych hiper czempionow w szmatoholizmie? Brzmi bosko:P
Sierra, Koniczka-no to byc moze poznamy sie osobiscie, bo ja mojego  rudego galganka zamierzam zawiesc do aro na 21.10 😎Moze nie zrobimy zbyt duzej...hm rozpierduchy... 🙄
Fotoreportaż koniecznie poproszę  🤣
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się