Forum konie »

Kącik sportowca amatora

Ja będę wiedziała dopiero w sobotę wieczorem czy daje  😤 Jeżeli w niedzielę będzie miała korepetycje nie pojadę  🙁

🤔 😁 kto będzie miał korepetycje ty czy Dramka ?
Moja córka Diana  😂 i taki ze mnie sportowiec  😵
My dzisiaj  i wczoraj zaliczyliśmy pierwsze starty. dwa razy LL na czysto i z niespodzianką tak samo, pierwsze miejsce z najlepszym czasem 🙂 😉

zabawa była super. Na pewno na tym nie koniec
Jaki fajny wątek! Idealnie się tu nadajemy  😀
Donia Aleksandra, gratulacje!
Donia widzę że sezon otwarty 🙂 Gratulacje
Dwie strony wcześniej widziałam rozważania rozprężalnia-parkur.

Koń na którym trochę więcej postartowałam kiedyśtam miał fatalną przeszłość, więc m.in. spalał się już w przyczepie - na miejscu zawodów wyprowadzałam z przyczepy konia po traumie życiowej - zasranego, mokrego aż kapie i poocieranego gdzie się da... Bez ostróg nie dało rady jej przepchnąć przez parkur, bo drętwiała z nerwów. Dopóki jej nie rozchodziłam po przyczepie - chodziła na prostych nogach... (żeby było śmieszniej z wchodzeniem problemów klaczucha nie miała; a dwa lata wcześniej była koniem, który atakował ludzi, był na granicy wyniszczenia organizmu z ranami i dziurami od ostróg w bokach i martwym płodem w macicy...żeby dostać pracę tam gdzie ją jeździłam miałam ... po prostu na nią wsiąść i bezpiecznie jeździć 10 minut...)

Na zawodach jak już wsiadałam i super jeździło mi się na niej ujeżdżeniowo, czyli w tym na pełnym luziku - już wiedziałam że będzie kicha; jak wsiadłam na rozprężalni i miałyśmy same spięcia - już wiedziałam że choćby nic mi nie skoczyła na rozgrzewce i choćby ani na sekundę nie szła ładnie ujeżdżeniowo - pójdzie parkur jak burza...

Ach te konie 😉
Donia To Orzesze? 😉
to Bieruń  😉
O mamo  🤬 Myślę o Bieruniu, pisze Orzesze  😁
skojarzyłam przeszkody, bo koleżanka też startowała, na siwku 🙂
a my pod koniec kwietnia zdałyśmy licencję zajmując 2 miejsce w konkursie na styl 🙂  i za 2 tyg jedziemy do Łobza na P-tkowy debiut  🏇
Dzisiaj jechałyśmy amatorki (takie amatorki,że przeciwko nam jechał zeszłoroczny Mistrz Krajowy-ale w amatorach nie było kwalifikacji do Mistrzostw,a oceny można było zdobyć) w klasie B (tolt,kłus,szybki tolt) oraz w Kwalifikacjach klasę Młodych Jeźdźców (trzeba było pokazać stęp,kłus, wolny tolt, tolt pośredni oraz szybki, galop).
Powiem wam,że mój koń mnie zaskoczył 😀 Była meeega spokojna,normalnie mi żuła z ręki ^^ Co zazwyczaj były uniki i spłoszenia 🙂 No i nie dostałyśmy oceny niższej niż 6 ! Nawet kilka 7 wpadło 😀 W amatorach dostałyśmy chyba 7,08 🙂 Dodam tylko,że ostatnio najwyższa nasza ocena to było coś powyżej 3 :/ A tu proszę 😀 W Młodych Jeźdźcach już nie pamiętam,ale wiem,że 2x6 i 1x7 🙂 Patrząc na to z jakimi końmi rywalizowałyśmy to jak dla mnie Frigg była dzisiaj zwyciężczynią- swojego strachu i stresu 🙂 No i kto by się spodziewał,że po kilku miesiącach z chabety tuptającej byle jak zrobi się taki koń !

Jestem z niej taka dumna !

I filmik:
Brawo ekuss , jeśli na poprzednich zawodach miałyscie oceny do 3, a teraz 6 i 7, to naprawdę duży progres!
Chciałabym widzieć swoją minę 😀 Stoję przy głośniku i słucham (w myśli mówię: pewnie 2,3 i jakaś 1,a jak będzie 5 to jestem w raju),a tu: 6,7,7 -ja takie oczy i się zaczęłam zastanawiać czy to na pewno mój przejazd tak ocenili 😀 A potem znowu moje nazwisko i ocena końcowa albo 7,03 abo 7,08 (jutro będę wiedzieć dokładnie). Normalnie Frigg została cała wymiziana 😀
ekuss, gratulacje!

A ja jestem mega szczęśliwa bo zaczęłam jeździć z trenerką, o jeżdżeniu z którą marzyłam dobre parę lat. 😍 Kieszeń wprawdzie trochę boli, ale nie żałuję ani złotówki 😉
Koniczka pochwal się z kim 🙂
Koniczka, ale tenerką od ujeżdżenia czy skoków? 🙂
Ujeżdżenia, skaczę na razie sama (pewnie raz na jakiś czas sobie wezmę trening z Mietkiem Zagorem bo jest u nas w stajni 2 razy w tygodniu), bo inaczej już na pewno budżet by mi się nie domknął 😉 A zaczęłam teraz jeździć z Haliną Gronowską.
Koniczka - foty, foty, foty! I trzymam kciuki 🙂
To mam wyniki 🙂 W młodych jeźdźcach 6,84, w amatorach 7,08 🙂 Dodam,że z byle jakimi końmi nie miałyśmy do czynienia -były to kwalifikacje do mistrzostw krajowych ( http://www.landsmot.is/en ) ,jedynie w amatorach nie było kwalifikacji 🙂
Dla dociekliwych:
http://www.mani.is/Frettir/1957/
Strzyga, jakoś nigdy nie ma komu robić 🙁
Koniczka bierz Cordkową za fraki  😎
Dostałyśmy się na mistrzostwa krajowe !
Landsmót! Najważniejsza impreza jeździecka na Islandii !! hahahaha miazga- będzie wieś xD Więcej o Landsmót: http://www.landsmot.is/en

Czytam listę kto został wybrany z naszego ośrodka by nas reprezentować,a tu w młodych jeźdźcach ja i Frigg O.o padłam normalnie ! Nie wiem czy jechać czy nie...
pewnie, że jechać!!!! Gratulacje 🙂
To już ,,trochę" duży konkurs... mam czas do czwartku-no szansa ogromna by zdobyć doświadczenie. Tutaj trailer:

edit: i drugi: 
O jaaaa teraz będzie szpan na całą okolice  😀
ekuss, głupie pytanie, pewnie, że jechać!
ekuss, popieram dziewczyny - potraktuj to jak dobra przygodę i jedź!
Ekuss - Filmiki bardzo fajne, robi wrażenie. Jeśli masz możliwość to jechać, jechać, jechać i się nie zastanawiać. Już nie chodzi o wygraną, ale o sam fakt bycia tam, zobaczenia koni, poczucia na skórze tego dreszczyku emocji. Po za tym to zawsze ++ do doświadczenia.
ekuss gratuluje 😉
Kurde... amatorzy niby a ja patrząc na ludzi tutaj zaczynam wątpić czy amatorką mogę się nazwać czy to jeszcze ambitna rekreacja xD
A my jednak nie jedziemy -.- Widniejemy na liście startowej,ale bez transportu ani rusz (teraz właśnie bym się przygotowywała do startu).

W piątek dogadałam się co do transportu  ,a w sobotę mi babka pisze,że nie mają miejsca,bo muszą siodła zabrać (spoko- przyczepa na 5 koni,jadą od nich 2,a widocznie siodła zajmują miejsce dla 3 koni).
Tylko kurde to takie nie fair,bo mogli mi powiedzieć wcześniej to tata wziąłby wolne i pożyczył przyczepę od kolegi (on ma na 5 koni,a ja niestety nie mam prawda B+E,więc sama bym i tak nie mogła jechać).

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się