Lena, a czym sie roznia ujezdzeniowe programy wkkw od tych zwyklych? i dlaczego wkkwisci nie mogliby sobie takich zwyklych po prostu pojechac (wybacz, ja laik...)
asior, no ja rozumiem ze sa inne 😵 ale czyms sie chyba roznia od tych zwyklych ujezdzeniowych, nie tylko kolejnoscia elementow, tak? zupełnie niczym sie nie różnią, na parkurze wkkwiści też skaczą tylko drągi...żadnych ostrokołów , czarcich zapadni i płonących obręczy...ba, mogą nawet ten czworobok w jaskółce jechać 😉
kujka, mowisz, ze jestes laikiem, to Ci tlumacze, ze nie sa identyczne jak zwykle programy ujezdzeniowe = roznia sie kolejnoscia wykonywanych elementow i pewnie ich trudnoscia.
Koniczka Podziwiam Cie wiesz? Pamietam jak na starej volcie jeszcze pare lat temu była dyskusja o tym ze powinnaś zmienić konia, bo z Gromem daleko nie zajdziecie. I co? Twój upór, talent i poświecenie sprawiły z Grom nie odbiega wcale od innych koni które chodzą ujezdzenie... 🙂 Trzymam za Was kciuki 🙂
Kurcze, czyli jeden krok cofania to jeden krok przedniej nogi? Wczoraj trener mnie przekonywał, że dwa i teraz już zgłupiałam, bo jak mam w programie cofnąć 5-6 kroków i jeszcze to razy dwa to mi się czworobok skończy :/
ale bym sie po torze galopnęła...najlpiej Madrytem 😁 pamiętam raz jeden jedyny,jak się rozprężyłam na torze,na dodatek skacząc 2 czy 3 krosówki...myslałam potem,ze mi rece w parkurze pourywa tak darł do przodu 😜
Ktosina wooow, szalejecie! Ale wierzę w Was, na pewno dacie radę 🏇 🏇 trzymam mocno kciuki 😅
A ja śmigam dziś do Zbrosławic z Belfastem na ujeżdżeniowe Mistrzostwa Śląska. Jadę 3 konkursy w ramach MŚ i 1 jako ZR. Musimy w końcu wypocić tą lickę 😜
Ktoś: jak tam twoje nerwy w związku z tym? Bojasz się czy luzik?
po wczorajszym treningu raczej się nie bojam...ale C-klasowy parkur budzi u mnie respekt....najwyżej zrobię sianokosy,stulę ogon i dalej będe trenować 😵
Lena - ale nowy czapraczek założę,wreszcie equipowy doszedł 🤣 juz nie będę taka widoczna. 👀
[quote author=Ktoś link=topic=9535.msg389195#msg389195 date=1259223564] wczoraj z polecenia trenera 🤣 zgłosiłam się na P,N(sobota),N,C(niedziela)...i niech się dzieje wola nieba 😵 [/quote]
🏇 😅 😅 no wkońcu😀 ale mogłabyś też w sobote C jechać 🙂
Ktosina- nie bój żaby i zdawaj potem relację. Trzeba w końcu się na C odważyć- nie można do końca życia- jak to mawia trener Tango- być mistrzem "N"-klasy 😉 :kwiatek:
Ktosina- nie bój żaby i zdawaj potem relację. Trzeba w końcu się na C odważyć- nie można do końca życia- jak to mawia trener Tango- być mistrzem "N"-klasy 😉 :kwiatek:
Ktośka, Laguna dobrze prawi a pozatym jak się potem fajnie Nki jeździ, nie mówiąc o Ptkach🙂
Ktoś gratuluję udanego startu i pozostałym osobom również (przepraszam ale nie będę wymieniała bo jeszcze kogos pominę, a nie jestem w temacie na bieżąco, zaglądam tylko co jakiś czas🙂.\
A ja się przyszłam pochwalić, ze od wczoraj jestem posiadaczką złotej odznaki🙂😉)) Radość ogromna tym bardziej, że jestem dumna z konicy, w którą jeszcze nie tak dawno mało osób wierzyło i pewnie niewielu sądziło, że będzie gotowa nie tylko do skoków, ale i do ujeżdżenia. Cieszę się również bo wzięło mnie na wspominki i przeglądam stare zdjęcia i filmiki, jestem dumna, że dziką wariatkę udało mi sie do tego stopnia ucywilizować, a pracujemy dalej i jestem coraz optymistyczniej nastawiona🙂
Strucelka - trzymam z całych sił kciuki za Zbrosławice!!