Ja z mieszanymi uczuciami, spowodowanymi sytuacją w Brazylii i opinią kilku Brazylijczyków, no ale teraz już nie ma co wymyślać, trzeba kibicować !! Wiecie że oni w czasie mundialu w większości nie chodzą do pracy? No przecież kibicują 🤣 Prawie wszystko jest zamknięte - no bo MUNDIAL 😀
A ja mam poważny dylemat. Niby jak zawsze mocno liczę na Brazylię i Hiszpanię... No ale są jeszcze Niemcy tym razem z moim ulubionym Romanem Weidenfellerem w kadrze 😁 Tylko bardzo, bardzo mi smutno, że Marco Reus na trzy miesiące wypadł z gry 🙁
Ale już się nie mogę doczekać pierwszego gwizdka, jutro rano od razu lecę po "Skarb Kibica" 😁
Tylko bardzo, bardzo mi smutno, że Marco Reus na trzy miesiące wypadł z gry 🙁
No właśnie, przecież on już żył tym mundialem, a tu taka wtopa na dzień przed w meczu o pietruszkę 😵 Zresztą coś sporo dobrych zawodników będzie musiało obejrzeć tegoroczny mundial z perspektywy kanapowej. Ale cóż, cieszmy się tym, co mamy. Trzymam kciuki za Niemcy i Hiszpanię (tak bardzo mainstream :lol🙂.
[quote author=Tania link=topic=95251.msg2115633#msg2115633 date=1402470162] Ja planuję pokibicować Urugwajowi. a ja Paragwajowi i tak zostanę razem z Tania rasista 🙂 [/quote] Grunt, to dobre towarzystwo. 😉
Tak mi się skojarzyło: "- Wy skąd? - Z Polski. - Ale Polska tu nie gra, tak bez reprezentacji na mundial przyjechaliście? - Wiesz, mamy to przećwiczone. - Aaa... My tu w Brazylii nie wiemy, co to znaczy nie mieć drużyny w mundialu - mówi wolontariusz na stadionie w Sao Paulo." Z bloga [url=http://www.sport.pl/sport/1,134511,14704941.html#BoxSportTxt]Pawła Wilkowicza[/url]
[ Tak mi się skojarzyło: "- Wy skąd? - Z Polski. - Ale Polska tu nie gra, tak bez reprezentacji na mundial przyjechaliście? - Wiesz, mamy to przećwiczone. - Aaa... My tu w Brazylii nie wiemy, co to znaczy nie mieć drużyny w mundialu - mówi wolontariusz na stadionie w Sao Paulo." Z bloga [url=http://www.sport.pl/sport/1,134511,14704941.html#BoxSportTxt]Pawła Wilkowicza[/url]
Boskie 🙂 A Polacy zamiast kibicować siatkarzom, którzy potrafią dać bęcki Brazylii nawet drugim składem i tak będą rozprawiać o świetlanej przeszłości i dzisiejszym chwilowym kryzysie 😀
Boskie 🙂 A Polacy zamiast kibicować siatkarzom, którzy potrafią dać bęcki Brazylii nawet drugim składem i tak będą rozprawiać o świetlanej przeszłości i dzisiejszym chwilowym kryzysie 😀
Tylko że jak na razie w LŚ wygraliśmy ten jeden mecz z Brazylią, która...hm, chyba też nie jest w najlepszej dyspozycji, skoro wygrała na razie dwa mecze - jeden z nami i jeden z Iranem (i to 3:2, a drugi z Iranem już przegrała do 0 😉 ) Ale to 🚫
Niby na Brazylię liczę i w sumie chciałabym, żeby wygrali Mundial, ale dzisiaj...chyba jednak wygra sympatia do braci Słowianów i trzymam kciuki za Chorwację 🙂
Myślę, że Polacy kibicują siatkarzom, tenisistom, panczenistom i innym sportowcom. Ale nie jest winą społeczeństwa, że najwięcej pieniędzy wpompowanych jest akurat w piłkę nożną, więc trudno się dziwić, że jest takie parcie na piłkę nożną i marketing wokół tej dyscypliny jest tak potężnie rozdmuchany.
Dzisiaj jedna ze stacji radiowych prosi o przepisy jak przetrwać mundial. Ludzie jak nie mają problemów to muszą poszukać. Osobiście nie lubię piłki nożnej ale mąż już tak. I co, mam wyjechać z domu na czas rozgrywek ? Jest tyle ciekawych rzeczy do zrobienia więc "oddanie " telewizora na jakiś czas to chyba nie jest wielkie poświęcenie 🙄
Buuuu...... zamiast ceremonii otwarcia panowie w studio bohatersko chrzanić musieli tak długo. Wpadka okropna. A mecz przespałam. 😡 Kraków tak był wczoraj zatruty, że mnie zmiotło w trakcie hymnu jeszcze. Z relacji syna wynika, że to nowe mega elektroniczne sądziowanie się marnie sprawdza. Tak? Dziś mam w planie przespać dzień za szczelnie zamkniętymi oknami, żeby wieczorem obejrzeć wreszcie coś.
Tania, witaj w klubie "śpiących księżniczek". Pierwszą połowę oglądałam, druga mi już uciekła, pamiętam, że zaczęli i... później już nic więcej 😉 Co się działo, że teraz taka poruta w mediach o "haniebnym zwycięstwie" i pomocy arbitra?
No ale nawet biorąc pod uwagę to wszystko to przecież jednak Chorwaci byli wyraźnie słabsi? Przecież nawet jednej bramki nie strzelili. Tak okiem laika 😉 Ten samobój na początku był boski, ludzi dosłownie zatkało 😀
Oglądałam w pubie i niewiele widziałam, bo, kurczaki, za mała urosłam 😀 Ale sędziowanie...ech. Szkoda.
Edit: obejrzałam jeszcze raz skrót. No pięknie Fred zanurkował, naprawdę brawa się należą 😫
Edit 2: Meksyk-Kamerun i sędziowie znowu się popisują. Gdyby nie odgwizdali spalonego tam, gdzie go nie było, to już Meksyk by prowadził 😵 Edit 3: No to się zaczyna robić jakaś farsa...kolejny (prawidłowy?) gol Meksyku nieuznany...
safiePowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin 13 czerwca 2014 19:06
Kibicem nie jestem, ale pamiętam, że kiedyś zawodnicy musieli mieć koszulki schowane w szorty. Przestało to już obowiązywać?