Proszek ten sam od lat, jeden jedyny. Jeśli uczulenie na proszek masz na myśli: raczej wątpię, bo tylko po wewnętrznej stronie mi się potówki zrobiły, pod biustem. Szwy po 4 miesiącach bez problemu z potówkami?
Bisha, no nie wmówisz mi, że stanik w rozmiarze 85C jest na Ciebie idealnie dopasowany 🤣 No raczej nic nie zrobisz, nie ma żadnych podkładek pod stanik.
Ale dlaczego? 👀 Przecież kobiety są różne więc i na każdą inny rozmiar jest idealny. Ja kupuję 65F i też koleżanki się dziwią a ja się dziwię, że one się dziwią 😁
Ale w ogóle to o co kaman? Bo Bishy nigdy w życiu na oczy nie widziałam i generalnie nie kumam dyskusji o rozmiarze 👀 Ja noszę (brytyjskie) 75g (gg) i też się niektórzy dziwią...
safie, w 85 cm pod biustem jeszcze jestem w stanie uwierzyć (czyli w rzeczywistości do 90 cm pod biustem- szeroka klatka piersiowa, tłuszczyk), ale mając w pamięci zdjęcia Bishy, to zdecydowanie ma czym oddychać i miska C wydaje mi się najzwyczajniej w świecie ZA MAŁA. C jako rozmiar, no chyba, że to jest jakaś elastyczna, rozciągająca się miseczka. Bo to jest około 15 cm więcej w biuście, a biust Bishy na to nie wskazuje- chyba, że mam złe wyobrażenie na temat biustu Bishy 🤣 No nie myślałam, że będę musiała to tłumaczyć w tym wątku 🤣
Bisha jakiej firmy to biustonosz?
Inaczej: smarcik, przy obwodzie stanika Bishy nosiłabyś 85B (czyli w porównaniu do swojej masy byłabyś... płaska- a Bisha nie jest), a Ty Dziewierz, miałabyś 85E, czyli to już pokaźny biuścik, nie gubiący się w tłuszczyku (taki, jaki podejrzewam u Bishy). Nie rozumiem, czego tu nie kumać? 😉
Dziewierz, modelu biustu? Czy stanika? 😉 Biust Bishy widziałam na zdjęciach i tyle mi wystarczy, żeby na oko ocenić, że 85C może być za małe. Zgadzasz się ze mną, że 85C to powinien być raczej "mały" biust. I tyle mi wystarczy 😉
Kurcze no, taki mam rozmiar na staniku napisany, nie uciska, ani nic 😁 A raczej miałam, jestem tego pewna, niestety stanik ów mam przed sobą i metka sprana, więc może źle pamiętam, ale taki rozmiar podaję orientacyjnie z pierwszego stanika kupionego na chybił trafił (:icon_redface🙂, nigdy żadna z pań w bieliźniarskich sklepach nie miała zastrzeżeń, mówię nigdy mnie nic nie uciskało w żadnym, nie wpijało się nigdzie, nie obcierało, dobrze trzymały biust. Niestety mam taki problem, że jedna pierś u mnie jest większa znacznie (wiem, że nie ma nigdy symetrii w kobiecym biuście) od drugiej, moja przyjaciółka twierdzi, że nawet o 1,5 rozmiaru. Tak myślę, może to jest to, może dobieram wg mniejszego cycka? Ale skoro mnie nic nie obciera, większy się nigdzie nie wylewa, a z drugiej strony najgorzej jest pod tą większą piersią z potówką... Scottie, Chikiwi, taki dokładnie jak na zdjęciu poniżej:
safiePowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin 03 lipca 2015 07:50
Bischa, a jakbyś dała do krawcowej i trochę innym materiałem podszyła? A na szwie nie wystaje jakaś żyłka i nie kłuje? Raz w jednym tak miałam, ale to bardziej byłam podrapana niż potówki wychodziły 🤔wirek:
Bischa, a byłaś kiedyś w sklepie gdzie jest brafitterka? Bo to C to brzmi sporo za mało. Mam na oko mały biust, sporo mniejszy od Twojego a noszę 70DD lub 70F
Bischa a może podeśle Ci ten który wstawiłam tutaj, zobaczysz sobie przymierzysz, jak dobry nie bedzie to odeślesz, co ty na to? a co do obcierania i potówek, pamiętam że tak mnie załatwił firmowy drogi biustonosz parę lat temu po 2 miechach i noszony na zmianę z innymi dwoma, okazało sie że nici się uwypukliły i to one robiły krecią robotę musiałam wyczesać gumę by nici zniknęły w strukturze gumy 😉
Warszawianki kochane, czy ktoś kojarzy gdzieś teraz jakieś fajne promocje stacjonarne? Mam jutro trochę wolnego i muszę koniecznie kupić przynajmniej jedną sztukę, najchętniej 2. (z chęcią wydałabym 200-250, ale wiadomo jak to jest, zadowolę się i jedną sztuką). Koniecznie rozmiary w okolicach 65 G/H - dawno nic nie kupowałam, a ostatnio mi się przytyło więc dokładnego rozmiaru nie znam, ale raczej potrzebuję te większe miski z małym obwodem.
emptyline moim ostatnim odkryciem jest buda pod halą mirowską - miła starsza pani ma swój sklepik, ściąga staniki polskich firm prosto od producenta - całkiem spory wybór 'dziwnych' rozmiarów. Jak nie ma akurat w sklepie to można zamówić. Mi załatwia 65G. Staniki naprawdę ok jakości, nic się z nimi nie dzieje po praniu i nie odkształcają się, mi się sprawdzają i dawno na nic lepszego nie trafiłam. No i wygrywa cena, płacę między 65-75zł. Jedyne co to ciężko do niej trafić i nie zrazić się milionem wietnamskich bud 🤣 Z początku myślałam, że za tę cenę to nic sensownego, ale szczerze to te wszystkie feliny itp. za które wydawałam pół majątku wcale nie sprawdzały się lepiej.
infantil, o kurczę, jadę w takim razie! To koło mojej babci to sobie ją od razu odwiedzę. Ma to miejsce jakąś nazwę? A trzeba znać rozmiar? Czy jak się nie trafi to nie ma obowiązku kupowania?
Bischa, wymierz się porządnie i sprawdź wg jakiegoś dobrego kalkulatora w necie, jaki masz rozmiar. Ja wg pań w sklepie mam 75A 😎
A naprawdę mam 70E. Fakt, takich magicznych przemian jest tu multum... Bischa, mogę uwierzyć, że Twoje staniki nie obcierają. Ale nie wierzę, że trzymają 😉 Sama zresztą piszesz, że w nich nic nie ściska - a dopasowany stanik to jednak mocne obejmowanie pod biustem.
hanexxx, znalazłam taki obrazek:
Te literki miskowe nie wiem, czy nie od czapy, ale może chociaż przeliczenie na centymetry się zgadza.
A tu inna rozpiska (w calach, ale to sobie choćby w googlu przeliczysz) - z szerszą gamą misek.
emptyline nazwy to to raczej nie ma. pod halą są nowe pawilony i to jest w pierwszym pawilonie (licząc w kierunku do centrum). trzeba dzielnie iść iść i iść tym pawilonem, ominąć wszystkie powystawiane ubrania u chińczyków i patrzeć na prawo, bo ten sklepik jest po prawej stronie. Ciasny jest, ale jest przymierzalnia. Mam nadzieję, że poznasz po tym, że nic nie jest powystawiane przed sklepem 😁 Jak ze znajomością rozmiaru to nie wiem, bo ja znałam i nie musiała mnie pani mierzyć. Przy zamawianiu jest tak, że jak jednak się nie trafi i nie pasuje, to nie trzeba brać. Mi nawet pozwoliła wziąć raz do domu i przymierzyć i w razie czego oddać 😉
safiePowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin 10 lipca 2015 09:13
hanexxx, znalazłam jeszcze taką tabelkę stanikomania