Forum towarzyskie »

Re-voltowe Lobby Biuściastych

Hehe u mnie nie ma co wprasowywac pod pachy, bo stanik to i tak potrzebuje prawie ze pro forma 😁

Szczerze mowiac nawet nigdy nie zastanawialam sie nad tym. Po prostu przymierzylam i jak pasowalo, to ok, jak nie, to nie 😉 Teraz to zaczynam sie nad tym powaznie zastanawiac, a to wszystko przez ten temat. Dzieki dziewczyny, teraz jak popatrze w lustro, to bede sobie mogla powiedziec, ze mam C  😁 choc wyglada mi bardziej na wklesle A
Anka- mam to samo, tylko, że ja 60C 😉
I od razu nie mam kompleksu małego biustu 😀
Anka- mam to samo, tylko, że ja 60C 😉
I od razu nie mam kompleksu małego biustu 😀

Pieknie! Natychmiastowe dowartosciowanie bez wydawania kasy  🏇
Wydawanie to się dopiero zacznie 😁
Scottie- jakas znika by sie wlasnie przydala, bo to nie na moje zarobki :P
ale staniczki ladne😉
Już od dłuższego czasu wiem jaki rozmiar powinnam nosić - 70F. Ale mimo wiedzy z zakupami było gorzej, bo to czasu nie ma, bo nie ma gdzie kupić, bo przeca się odchudzam i rozmiar się zmieni.

Aż 2 miesiące temu zaopatrzyłam się w odpowiedni stanik w 6 zmyśle. Odpowiedni, tzn. wcale nie piękny, zupełnie nie w moim stylu i na maxa zabudowany, do tego cena zawrotna. Stwierdzam jednak, że warto było, bo już po 2-ch tygodniach cycki zaczęły wracać z pleców i spod pach na swoje miejsce. Miękki stanik, ale tak trzyma biust, że mi już ćwiczebny przestał zagrażać ogólnoustrojowym rozfalowaniem 🤣

Teraz wzięłam na tapetę sklepy internetowe. Zaczęłam od bradea.pl. Zamówiłam 3 staniki, ale niestety nie wcelowałam. Pomailowałam z Panią Ewą na temat wymiarów i potrzeb i ta mi podlinkowała biustonosze, które wg niej powinny mi pasować. Teraz czekam jak na szpilkach na wymianę. 🏇
a ja prawie zawsze trafiałam w rozmiar 😀 zawsze brałam albo 80B albo 75C teraz obliczyłam i wyszło 60 C 😀
Chuda, chyba nie trafiałaś, bo 80B, 75C to będzie... 60F 😉 60C... w życiu sie z takim rozmiarem nie spotkałam...
tak mi wyszło w kalkulatorze (wiem wiem to nie jest dokładnie )
75B to jest standardowy ze tak powiem ale jest za mały wiec wzięłam o większym obwodzie bo to powoduje ze miseczka jest troszkę większa i na odwrót z 75c. Tak mi przynajmniej pani która szyje bieliznę tłumaczyła
To chyba coś Ci źle ta Pani tłumaczyła. Ja mam 60C i moje staniki na pewno nie mają w obwodzie 75 cm. Obstawiałabym, że mają coś koło 55.
Pani jedyne miała rację z tym, że jak się zmniejsza obwód to zwiększa się rozmiar miseczki (tak? dobrze mówie?- ja nigdy zamian nie robiłam). Ale na pewno jak powinnaś nosić 60C to nie stanik z obwodem 75 ani tym bardziej 80.
tak mi wyszło w kalkulatorze (wiem wiem to nie jest dokładnie )
75B to jest standardowy ze tak powiem ale jest za mały wiec wzięłam o większym obwodzie bo to powoduje ze miseczka jest troszkę większa i na odwrót z 75c. Tak mi przynajmniej pani która szyje bieliznę tłumaczyła

Chuda, sorry, ale zwiekszanie obwodu celem doapsowania miseczki to herezja w czystej postaci - stanik ma sie trzymac NA OBWODZIE - wiec ten absolutnie i w zadnym wypadku nie moze byc wiekszy niz Ty!!!
Ekhem, przeglądnęłam wątek, poczytałam posty Anki i myślę sobie - kurde, skoro mówiła, że ma mały biust, to skąd się jej to C wzięło i odłożyłam sprawę na bok. Dzisiaj coś mnie tknęło i się pomierzyłam, no i nie wierzę. Możecie podlinkować te kalkulatory? ale takie, które nie będą mi kłamać i zawyżać miseczki 😁
rewir jakie Ci wymiary wyszły? to od ręki podpowiemy jaki może być nowy rozmiar 😉
pamiętałaś żeby obwód zmierzyć na ścisk na wydechu? 🙂
75 obwód, 92 miseczka
Ja schudłam i cycki mi się zmniejszyły. Muszę znów zmieniać staniki 😵
rewir celowałabym więc w 70DD lub 65F 😉 musiałabyś zobaczyć, który odwód jest ścisły, ale nie do przesady (mają wchodzić dwa palce pod zapięty biustonosz, nie więcej)
poszlam dzisiaj do sklepu gdzie kobiety zajmuja sie brafittingiem. 60FF  🤔

wszystko fajnie, tylko tam ceny nie schodza ponizej 150zl... no ale szarpnelam sie, zeby miec chociaz jeden idealnie dobrany stanik. chociaz, o zgrozo, jest on turkusowy  🤣
rewir celowałabym więc w 70DD lub 65F 😉 musiałabyś zobaczyć, który odwód jest ścisły, ale nie do przesady (mają wchodzić dwa palce pod zapięty biustonosz, nie więcej)
ale jak to? Przecież jestem strasznie płaska, w ogóle nie kumam tych mechanizmów 😁
Nav spowiadaj się gdzie to bo Ty widzę z Krk! 🙂
ale jak to? Przecież jestem strasznie płaska, w ogóle nie kumam tych mechanizmów 😁

ano tak to 😀 zapomnij w ogóle o stereotypach jeżeli chodzi o miseczki (w sensie A to małe, a D to Duuuuże). alfabet jest o wiele dłuższy.
przy małym obwodzie miska D to tak naprawdę nie jest wielki beret; ale J czy M to już by było ogromne coś 😉
No, ale jeśli topie się w mamy 75 C to jakim cudem mam nie zastępować stanikiem bluzki przy 70DD lub 65F ? 😉
rewir: pamiętaj, że literka nie oznacza ŻADNEGO konkretnego rozmiaru
tzn. oznacza ale tylko w powiązaniu z wymiarem obwodu
literka jest funkcją obwodu, niczym więcej
(hmm tak jakby 😉 )
65D a 80D to naprawdę nie oznacza dwóch takich samych biustów mieszkających na dwóch różnych klatkach piersiowych tylko dwa kompletnie różne biusty

pooglądaj sobie dział "na żywo" na stanikomanii, to Ci się rozjaśni
i witaj wśród oświeconych!  😁
To ja na prawdę mam mały biust, bo wyszło mi, że mam nosić 65B, noszę zazwyczaj 70B.
Epikea, sklep na ul. Dietla 50, Intimo4you, bardzo mila i kompetentna obsluga, polecam  🙂 nawracalam sie tam ja i 3 moje kolezanki i kazda z nas na pewno jeszcze tam wroci  😀
No dobra, powiedzmy, że się wkręciłam, brzmi nieźle 😁
Dlaczego więc jak widzę staniki z dużymi literami w rozmiarze to mają tak ogromną miseczkę, że mogłabym sobie tam co najwyżej kolana włożyć?
no wlasnie dlatego, że z jakichś tajemniczych powodów (prawd. spisek wszechświatowy) producenci łączą je tylko z obwodami typu metr
to znaczy, że muszę jeszcze kupować staniki w "uświadomionych" firmach? Kurcze, jaka to poważna sprawa!
http://stanikomania.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?361780

rewir pooglądaj sobie to. Same zdjęcia i już będziesz wiedziała jaka jest różnica 😉

Edit:

rewir wystarczy wklepać w google swój rozmiar i wyskakują sklepy które go mają.
To ja na prawdę mam mały biust, bo wyszło mi, że mam nosić 65B, noszę zazwyczaj 70B.

a zastosowałaś sie do wskazówek technicznych pt. ułóż swój biust w staniku?
tu przykłady:
http://stanikomania.blox.pl/2008/01/Biust-szesnasty-czyli-70A-zrewidowane.html
Zmierzyłam się i użyłam kalkulatora z początku wątku. I wyszło 65 B
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się