A ja dziś poszłam do polecanego na lobby biuściastych (Edytka dzięki :kwiatek: ) sklepu i zakupiłam 3 stanika 75F, 75F i łomatko 75G. Koniec świata, skąd z C,D zrobiło się F 🤔 😂
w jakim sklepie internetowym znajdę dwuczęściowe stroje kąpielowe o rozmiarze góry 75 H/I (*$##^$&^$&@ hormony :/) w przystępnej cenie i w adekwatnej rozmiarówce?
Jutro wybieram się po nowy biustonosz bo niedługo biust zleje mi się z brzuchem 😁 Gdzie iść w Warszawie aby trafić na kogoś kto się zna i dobierze mi dobry stanik? Chodzi mi o sklep bo u pani gorseciarki byłam ale teraz nie stać mnie na jej staniki.
ja zawsze kupowałam 75 c/d i skracałam obwód, ostatnio się zmierzyłam i wyszło mi 60 G, dzisiaj taki zamówiłam na allegro, zobaczymy co to będzie . 😉 w jaki sposób skracałaś obwód? daj znać jak będzie pasował ten nowy biustonosz bo jestem ciekawa czy samemu można sobie dorze dobrać biustonosz 😉 mnie wkurza że te wszystkie biustonosze "we właściwych rozmiarach" są takie babcine (mam na mysli zarówno krój jak i kolorystykę) 🙄 bardzo mi się podobają kroje Masquerade ale liczba modeli tez jest niestety ograniczona 🤔
Ten czarny w kwiatuszki jest obrzydliwy w realu. Z masquarade mam Tiffany i jestem całkiem zadowolona 🙂 Mierzyłam Incę i Shanghai i też bez rewelacji. Nie na każdą kobietę masquarade pasuje.
Ten czarny w kwiatuszki jest obrzydliwy w realu. tzn? masz na myśli że materiał jest nieciekawy, źle leży czy co?
mnie bardzo zastanawia jak sie sprawdza midnight (ten granatowy i wrzosowy) najbardziej mi się podoba, a nad tiffany też się zastanawiałam, jest najprostszy jeśli chodzi o wzór
ja bez przymierzenia nie odważyłabym się kupić biustonosza, ale teraz mnie utwierdziłaś 😉
u mnie w szafie króluje czerń, również jeśli chodzi o bieliznę i się zastanawiam jak by się do tego komponowały biustonosze w innych kolorach... 🤔wirek:
rewir, mają go w różnych sklepach internetowych.. Ja niestety trochę przepłaciłam ale tam gdzie mieli go akurat w okazyjnych cenach to nie mieli mojego rozmiaru..
Firma Axami, a model nazywa się V-1590 - biustonosz, V-1595 - stringi i V-1596 - szorty
Ha! Byłam i kupiłam 😉 i przy okazji do teraz jestem w szoku - rozmiar 70 F !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
super! cieszę się z każdej 'nawróconej' kobiety.
swoją drogę to jestem spaczona- w klubie fit., na ulicy, sklepach od razu zauważam niedopasowany stanik i aż mnie korci żeby podejść i powiedzieć 'powinna się Pani wybrać na bra-fitting, bo nosi Pani zły rozmiar stanika' 😡
swoją drogę to jestem spaczona- w klubie fit., na ulicy, sklepach od razu zauważam niedopasowany stanik i aż mnie korci żeby podejść i powiedzieć 'powinna się Pani wybrać na bra-fitting, bo nosi Pani zły rozmiar stanika' 😡
Daj spokój, teraz to masakra jest. Ja w sumie codziennie widzę jakaś dziewczynę w bluzce z ramiączkami gdzie tył stanika wychodzi poza tą bluzkę i jest w okolicach karku...
Edytka zaczęłam się nawracać już jakiś czas temu, przed ślubem 😉 kiedy to poszłam to pani gorseciarki i ta wtedy z mojego nieśmiertelnego 75 B zrobiła mi 70 D. I to już był dla mnie szok. A wczoraj w Abrakadarba jak okazało się że mam 70 F to już w ogóle się zszokowałam 😉 wiem że teraz biust mi troszkę urósł, to normalne na trochę przed porodem ale...jednak nie tak 😉 hihi.
A ja się w tym tygodniu podłamałam. Chciałam sobie kupić coś bardziej letniego, w jakiś żywszych kolorkach, do bluzek na ramiączkach z trochę większym dekoltem. Byłam w peachfield i abrakadabra - w abrakadabra nie było nic w moim rozmiarze, w peachfield były dwa, ale jakoś mi nie leżały 😵 Jeszcze się przejdę na Chmielną, ale coś mi się wydaje, że może nie być lepiej.
A do bardziej obeznanych w dopasowywaniu mam pytanie - czy to możliwe, że przy dobrym obwodzie miseczki mogą być za wąskie (nie wiem, jak to się profesjonalnie nazywa - mam nadzieję, że wiadomo o co chodzi). Noszę teraz 60E, ale mierzyłam też 65 i miałam wrażenie, że same miseczki jakoś lepiej mi leżą. Ale obwód wydawał mi się przyluźny. I nie wiem, czy to możliwe, czy już sobie za bardzo wybrzydzam po prostu 😉
Edytka mam podobne spaczenie do twojego. Czasem aż ciężko się powstrzymać 😉 Czekam na wypłatę i ruszam do sklepu, bo potrzebny mi czarny. Zobaczymy co mi panie tym razem zaproponują ciekawego.
morwa we wszystkich fasonach masz ten problem? Czasem wystarczy stanik o nieco innym kroju miseczek i wszystko leży jak należy 😉
czy to możliwe, że przy dobrym obwodzie miseczki mogą być za wąskie a mierzyłaś większą miseczkę? może być też tak jak pisze Żeglarz że musisz mieć specyficzny fason, ale domyślam się że skoro masz do wyboru tylko 2 to raczej ciężko o coś wyszukanego..
Dziewczyny, miała któraś z Was do czynienia z bielizną firmy Konrad ?? Mają sporo ładnych modeli ale nie widziałam ich na żywo więc nie wiem jak z jakością no i jak leżą..
ja mam ten model http://www.duoline.pl/biustonosz-konrad-ismena,id,8688.html i generalnie jestem zadowolona. w czasie prania nic się nie zniekształca, trochę się rozcignął pod biustem, fakt, ale to tak jak każdy. Nie powiem Ci jak leżą, bo każdy model leży inaczej. ja akurat kupiłam w sklepie po przymierzaniu. Więcej uwag nie mam. A! a jednak mam. rozpruło mi się zaraz po kupnie w jednym miejscu, ale mama zszyła i już nie ma problemu.
Być może rzeczywiście potrzebuję modeli z "szerszymi" miseczkami. Bo na "głębokość" zdecydowanie większe nie są mi potrzebne. A czy to działa tak, że im większy obwód biustonosza, tym "szersze" miseczki? Bo jeżeli tak, to mogę spróbować kupić większy i skrócić obwód (Edytka chyba pisała, że na Chmielnej mają poprawki). A jeżeli miseczki mają stałą szerokość bez względu na obwód, to pewnie znaczy, że po prostu wydziwiam 😉 albo jednak potrzebuje większy obwód.
Chyba mi odbiło.. Właśnie kupiłam kolejny stanik.. 🙄
Nowy nabytek to Chantelle Wild Africa - taki jak na zdjęciu tylko, że w kolorze kremowym/cielistym. Co prawda chciałam czarny ale trafiła mi się mega okazja więc stwierdziłam, że co mi tam.. Cielisty tez będzie fajny 😉
Aha.. Tak jak generalnie nie nosze takich "miękkich" staników to ten wręcz nieprawdopodobnie ładnie formuje biust więc jest suuuper 😜 😍