Daniela, pewno Cie zmartwie, ale do 50zł dobrego, dopasowanego stanika z odpinanymi ramiączkami nie kupisz. widziałam jeden Panache z obwodem 65 (czyli dalej za luźnym dla Ciebie) za 140 i bodajże Dalia ma coś z obwodem 60 i odpinanymi ramiączkami w cenie ok 100zł
a jeżeli się nie brzydzisz to możesz próbować złapać używki na allegro czy na forum biuściastych 😉
Eh tak myślałam 🙁 I własnie to mnei w tej akcji odrzuca - wielkie promowanie dopasowania, że każda z nas powinna itd a cena wysoka. Cóż popróbuje z używanymi bo nie mam teraz w żadnym razie takie kasy na stanik, który i tak może okazać się tak nie wygodny, że na wesele go nie założe 😀
no niestety. znam to z autopsji, kiedyś kupowałam staniki po 100zł, teraz zeby upolwać coś fajnego w 65GG nierzadko wydaję 250-300zł, co zwyczajnie oznacza, że nowy stanik kupuję raz na jakiś czas 🙁
Dziękuje ślicznie! :kwiatek: Swoją droga jest może jakis "model" stanika, który dobrze wygląda bez ramiączek? Czy każdy dobrze dopasowany będzie leżał ok pod taką kiecka?
Ale im więcej klientek będzie chciało kupować "dziwne" rozmiary, tym będzie o nie łatwiej. Będzie ich więcej. I konkurencja zapobiega śrubowaniu cen.
Święto sobie wyświętowałam 😉 Ale mi się to częściej zdarza. Ja tam się trzymam zasady, że albo dopasowany, albo żaden. Niedopasowanym mówię NIE. Ale mam komfort niekłopotliwych gabarytów...
Jak dobrze zmierzyć obwód w biuscie? pochylajac sie czy zupełnie normalnie stojac? Bo wah mi się 83/84cm tylko ta roznica wplywa na rozmir bo albo 60DD albo 60E 🤔? I takie pytanie odrazu jakie staniki na poczatek lepsze? Usztywniane czy takie z zupełnie miekkiej miseczki jak ten np http://www.allegro.pl/item1054334731_piekna_freya_eleanor_28dd_60dd_60e_nowa_bcm.html
ja Was trochę nie rozumiem - dobry i dopasowany stanik na ogół jest DROGI i już, mówienie, ze mogę wydać tylko np. 10 zł na stanik jest lekko mówiąc trochę niepoważne - na spodnie też wydajecie 10 zł? albo na bluzkę? trzeba zacząć traktować stanik jak część garderoby - pełnoprawną, - jak buty czy spodnie - a nie jak "obojętnie co -podspód" kupić nawet ZAMIAST jakiejś innej garderoby - bo to dla zdrowia -a nie dla widzi-misię
zależy. mnie pani w Peachfield mierzyła wyprostowaną i wyszło idealnie (na stojąco mam 100cm, zgięta mam 104, gdybym kierowała się tym ostatnim pomiarem potrzebowałabym 65HH- miska byłaby po prostu za duża) jeżeli nie masz obwisłego biustu (a zapewne nie masz), to imo wystarczy, że zmierzysz się stojąc normalnie 😉
To do czego link podaje nie oznacza odrazu jaki mam budżet nie mówiąc juz o tym, że ten stanik na aukcji jest nowiutki więc jest wart więcej niż 10zł 😉 Poza tym nie czaje jak mozna porównywać wydawanie pieniędzy na coś nowego, nie sprawdzonego w sytuacji gdy ma sie mase innych staników do kupowania spodni gdy nie ma sie np rzadnych i jest mus by kupić 🤔wirek: TYM bardziej, że chwilowo chce kupić coś ślepo w necie tak na sprawdzenie więc sory 200zł nie wydam 🙂
Edytka - dziękuje w takim razie wybiore ten mniejszy rozmiar 🙂
a jeszcze a propos ostatniego pytania: mi pani w sklepie mówiła, że miękkie miski są lepsze na początek. jeżeli ktoś długo nosił niedopasowany stanik, to prawdopodobnie biust w jakiś sposób się zdefermował (można tego nie zauważyć), miękka miska pozytywnie wpływa na migrację i pomaga piersiom wrócić do właściwej formy 😉
w ekstremalnych przypadkach kobiety mają 6 piersi, mimo że widać tylko 2- 2 'właściwe' z przodu, 2 pod pachami, 2 na plecach. w takich przypadkach trzeba co jakiś czas kontrolować wymiary, bo dzięki migracji może się okazać, że konieczna jest zmiana rozmiaru.
Wow no z moim rozmiarem nie grozi mi chyba 6 piersi 😂 Jeszcze raz w takim razie ślicznie dziękuje i skusze sie na jakis miękki :kwiatek: Choc przyznam, że pewnie będę sie nieco naga czuła po tylu latach w zabudowanych push-up'ach 😉
U nas w miescie pod kazdym wzgledem jest parodia.... Obwod zaczyna sie dopiero od 75 kiedy przyszlam spytac o rozmiar 65 E albo 70 DD obydwa rozmiary sa dobre. Baby zrobily oczy. 🤔 Ale prosze Pani nie ma takich rozmiarow, ja sie pytam ale nie ma u was czy jak? A ona nie w ogole. Ja mowie no to ladnie sie znacie, a ona nie ma prosze Pani to sa bardzo malutkie rozmiary.... 😵 Spojrzalam na te piegi i sobie mysle tak Ty nosisz 75 a pusch up i uwazasz ze super sie znasz, nie ma jak szefc bez butow.... Malo tego kiedy mnie mierzyly dostalam rozmiar 75 c w pusch upach... 😁 🤬
Edytka, to Panache o którym mówisz to zapewne Porcelain- bardotka. Okropny jest ten stanik, szczerze nie polecam- leży nisko na żebrach i spłaszcza biust. Ale ja w ogóle nie lubię Panache...
Tak do 100 zł są fajne bardotki Konrada <margot>, ale obwodów Konrad 60 nie robi- można ewentualnie zwęzić jakiś z większym obwodem, ale z dopasowaną miseczką.
Daniela, na Twój <mały> biust zdecydowanie staniki usztywniane/push upy, w zwykłych softach będziesz się źle prezentować. I jeśli masz dużą asymetrię, to również całe zabudowane.
Dziewczyny jakie sklepy w Warszawie polecacie z "doświadczeń własnych"? Była głównie mowa o peachfield i abrakadabra - coś jeszcze? Słyszałam o sklepie gdzieś przy metrze Wierzbno, ale nie miałam okazji dokładniej poszukać.
Ostatnio zaopatrywałam się w peachfeld na Bruna - bardzo sympatyczny sklep. Pani cierpliwie spędziła ze mną ok. godziny doradzając i znosząc moje niezdecydowanie 😉 Na pewno na plus (z mojego punktu widzenia) spory wybór na moje wymiary (czyli niezbyt popularne 60E).
Scottie nie, miałam na myśli Panache Superbra Evie- ma inny krój niż Porcelain i jest mnie wycięty na mostku 😉
morwa jeszcze fajny jest Li Parie na Chmielnej. duży wybór, a przy tym oferują poprawki gorseciarskie (np wycięcie pach, zmniejszenie obwodu, poprawki misek jeżeli ktoś ma 2 różne piersi)
"Formowanie nocne" zupełnie mnie nie przekonuje... Nawet jeśli ma jakiś wpływ na kształt biustu, to są rzeczy ważniejsze (IMHO) od idealnego konturu. Najpierw zdrowie, potem próżność 😉
ja nosze,bo moj biust po 2 miesiacach zmienil sie nie do poznania,jest wyzejusadowiony jedrneijszy ma tzw' bułeczki' I własnie aspekt zdrowotny, uwazam ze nie ma zadnego wpływu, poniewaz w biustonoszu nie kłade sie na brzuchu , co zdazalo mi sie czynic bez,i gniotłam te moje malenstwa Zreszta wydaje mi sie,ze jak piersi sa w jednym mijescu w dopasowanym miekkim stanniku to co im ma sie dziac?? przynajmniej nie rozlewaja sie na boki i pod pachy. Ciekawi mnie,czysto medyczny punkt widzenia,odnosnie spania w 'trzymaczach'
Jakieś mam wewnętrzne przekonanie, że każdy kawałek skóry zasługuje na swobodne pooddychanie i rozpełznięcie się - przez więcej niż kilka procent doby. Ale może to bardziej o zdrowie psychiczne chodzi 😉 Tzn. moje, nie twierdzę, że każdy ma tak samo.
Przy okazji powyrzekam sobie: odstawiłam pigułki - i znowu powinnam zmienić staniki. Zabawa prawie jak z pasowaniem siodeł :/ Najlepiej nie chudnąć, nie tyć, nie bawić się hormonami...