Forum towarzyskie »

Eurowybory 2014

:
[quote author=Faza link=topic=94994.msg2105021#msg2105021 date=1401274176]
Gaga , zgoda , obiecywali , obiecywali. Jednak w 2007r nikt nie przewidział kryzysu.
powyższy cytat to piekny przykład autozaorania tempego leminga 😁

[/quote]

w zasadzie ten teks jest raczej obrazliwy , no ale jego dalsza częśc łagodzi nieco tą wypowiedz.
Wrotki każdy ma prawo do głosowanie i wyrażania własnej opinii. Możliwe jest ,ze tak naprawdę my nie mamy wyboru?!
Wrotki każdy ma prawo do głosowanie i wyrażania własnej opinii!
ja tylko dodam od siebie słowo:niestety!
a twoje wpisy najlepiej to słowo uzasadniają  😤
...choćby dlatego, że nic a nic nie odniosłaś się do argumentu o niskich podatakach potrzebnych w czasie kryzysu,a stać cię tylko na jakieś komunały dla idiotów i  poprawnopolityczne strzelanie focha. 😁
Też oddałam głos na Nową Prawicę.
Korwin jest na tyle bezczelny ale szczery w tym co mówi. Ja tam widzę sens jego wypowiedzi po prostu, myśli jakoś tak nowocześnie po prostu.
Dzisiaj zerkam do faktu, który kupił dziadek a tam już ogłoszenie, że dzięki PO automatycznie emeryci w wieku od 75 lat nie płacą za RTV.. jasne, jasne..  🙄
Ja nie rozumiem, dlaczego ludzie wybierają właśnie na zasadzie: "PO już nas wystarczająco okradło więc nie damy następnym nas okradać". Cholera, takim myśleniem guzik na to poradzimy. Albo Ci, którzy się prawie nie udzielali w poprzednim europarlamencie dostają odprawy.. i to nie całkiem niskie.  :emot4: Przecież w pale się nie mieści, Polacy to jakiś po prostu naród nienormalny, nie myślący. Jeśli tak naprawdę Nowa Prawica nie dostała wiele głosów więcej niż w poprzednich wyborach ale za to procent był większy to znaczy, że coraz mniej ludzi chodzi na wybory - mają to gdzieś, to nie jest dla nich ważne ("nie chcę wybierać mniejszego zła"😉.. no i potem płacz, że znowu rządzi nami ktoś, kto nie powinien.  :bum:
[quote author=Faza link=topic=94994.msg2105146#msg2105146 date=1401279240]
Wrotki każdy ma prawo do głosowanie i wyrażania własnej opinii!
ja tylko dodam od siebie słowo:niestety!
a twoje wpisy najlepiej to słowo uzasadniają  😤

[/quote]

Na szczęście guzik możesz, to Twoje co sobie pokraczesz, może Ci ulży, może Ci tego brakuje.
A co do podatków , ja osobiście jestem za podatkiem liniowym bez zadnych możliwości odpisów. Proste i czytelne.
mogę mogę... mam juz 4 delegatów do PE i ich dostęp do mediów 😀
a co do podatku dochodowego, to jestem za jego całkowitą likwidacją, bo jest to podatek niewydolny, niemoralny, a przede wszystkim zwyczajnie szkodliwy!
Co do podarku dochodowego, polecam debaty z udziałem Gwiazdowskiego:
[url=
#t=327]
#t=327[/url]
W skrócie: podatek dochodowy generuje ogromne koszty obsługi, a jego podnoszenie i obniżanie to głównie element walki politycznej pomiędzy partiami, bo sam wpływ na budżet nie jest wcale taki duży - a już zwłaszcza te wszystkie absurdalne pomysły, żeby dowalić najbardziej najbogatszym.

edit. Chyba jednak podlinkowałam nie tą debatę. Też jest ciekawa, ale o dochodowym bardziej jest ta debata:

niestety też mniej inteligentny oponent  😉
Piotr Szumlewicz! mój ulubiony automasakrator  🏇
... i Jan Guz ze swoją projekcją "Kapitału" 😂
ps mały quiz... jaka znana wszystkim powieść, rysuje najbliższy rzeczywistości obraz związków zawodowych?
Po co wywyzszacie swoje racje?  Polityka zawsze będzie kwestią sporów. Przekonywanie do swojej racji jest głupie moimzdaniem. Każdy ma swój własny rozum, przed zagłosowanien powinien sobie sprawdzić co dana partia oferuje, co chce zmienić i zagłosować według własnego odczucia.

Ewentualnie spróbować szczęścia samodzielnie na stołku poselskim.
Po co wywyzszacie swoje racje?  Polityka zawsze będzie kwestią sporów.
bo istnieje coś takiego jak empiria?
dar, to było skierowane do mnie? Nie rozumiem Twojej wypowiedzi - może demonstruję swoje poglądy, by znajdujemy się na forum dyskusyjnym, gdzie się dyskutuje? A do tejże dyskusji chyba jest konieczne przyjęcie jakiegoś stanowiska, nie wiem jak inaczej nawiązać dialog...
[quote author=Faza link=topic=94994.msg2105021#msg2105021 date=1401274176]
Gaga , zgoda , obiecywali , obiecywali. Jednak w 2007r nikt nie przewidział kryzysu.
powyższy cytat to piekny przykład autozaorania tempego leminga 😁
po pierwsze, to nie jest kryzys, a konsekwencja, a po drugie,była przewidziana przez wielu mądrych ludzi (vide von Hayek)
[/quote]

Faza, muszę się zgodzić z wrotki! Powiem więcej, nawet polscy ekonomiści przewidzieli "kryzys" i wymyślili PROSTE sposoby na zaradzenie jemu. Tylko dlaczego akurat wtedy nasze "elity polityczne" nie chciały ich słuchać?

Averis, nie oburzam się w żaden sposób - jakkolwiek to zinterpretowałaś. Jedynie zauważam, że mamy różny sposób postrzegania dyskusji, co mnie szczerze zadziwia. Ja próbuję poznać Twoje racje wysnuwając swoje, a Ty za to próbujesz podważyć moje zdanie poprzez "zaciekawienie moją sytuacją życiową". Widać znamy dwa różne pojęcia dyskusji, bo ja nie próbuję Cię przekonać (co do zasady dyskusja nie polega na przekonaniu przeciwnika) - a jeśli mi się uda, będzie to jedynie skutek uboczny. Rozumiem jeszcze jakbyś chciała poznać ten jakże "istotny" element w celu kontynuowania rozmowy, a nie traktowała to jako: nie utrzymujesz domu = aha, to w sumie twoje argumenty nie odnoszą się odpowiednio do mojej rzeczywistości.

Na szczęście guzik możesz, to Twoje co sobie pokraczesz, może Ci ulży, może Ci tego brakuje.
A co do podatków , ja osobiście jestem za podatkiem liniowym bez zadnych możliwości odpisów. Proste i czytelne.

Czy jeśli podatek od wyrobów tytoniowych ma odstraszyć od palenia, to podatek dochodowy ma odstraszyć od pracowania?  😀iabeł:

Dla mnie niewyobrażalne jest głosowanie na PiS, PO mając nadzieję, że stary pies nauczy się nowych sztuczek. Tak się po prostu nie da. Zawiedli nie raz, nie dwa razy. Przykro mi, ale nasi przedstawiciele narodu aktualnie mają nas w d***ch i dam sobie rękę uciąć, że dopóki zostaną na swoich stołkach, bądź nie poczują, że im się grunt pod nogami zaczyna osuwać, to nic się nie zmieni w naszym radosnym grajdołku.

Połowa wpływów z PIT to wpływy ze świadczeń socjalnych i pracowników budżetówki.
Czyli w praktyce wygląda to tak, że ci którzy faktycznie wytwarzają jakieś PKB, płacą za całą resztę mniejszych lub większych darmozjadów i urzędasów, którzy re-dystrybuują nasze pieniądze. W związku z tym, że ci otrzymujący pieniądze z budżetu również płaca podatki i składki, potrzebujemy jeszcze więcej urzędasów, którzy będą zabierać pieniądze od tych, którzy wcześniej dostali od tychże urzędasów pieniądze zabrane ludziom pracującym na budżet.
No genialne.
Niech zyje podatek dochodowy.
A ja się trochę wepchnę tak trochę z innej beczki:

Wiecie co? Jakie u nas, w naszej polskiej telewizji panuje chamstwo! I manipulacja jaka piękna! Od wieków nie oglądałam polskiej telewizji, naszych wiadomości, więc mi się umysł trochę "odświeżył" - ostatnio sobie oglądałam różne dyskusje prowadzone przez naszych "najpopularniejszych" dziennikarzy i po prostu brak mi słów. A mi się wydawało, że BBC to mistrzyni propagandy.
Nie mogę znieśc, jak "wiodącym partiom" się wszystko podświetla, koloryzuje, ukazuje wspaniałośc i wielkośc, natomiast ludziom grającym w otwarte karty, krzyczących "ludzie, obudźcie się, jest źle" się notorycznie przerywa, ucina rozmowy, wrzuca chamskie teksty, prowokuje się do powiedzenia czegoś szokującego, wykopuje jakieś brudy wyrwane z kontekstu. Ostatnio strasznie mnie to razi.
Dlatego wydaje mi sie, że żeby miec właściwe i szczere wobec siebie poglądy polityczne, powinno się wyrzucic telewizor na śmietnik i samemu oglądac filmiki z różnych spotkań, wywiadów sporządzonych przez niezależne media, które nie wrzucają własnych komentarzy, a jedynie zadają pytania, samemu analizowac, samemu czytac, samemu zobaczyc. Bo to, co widzę teraz, to jest w mediach taki Euro-pieseł "wow. międzynarodowośc taka.wow. krajów tyle.uszanowanko. Polska taka ważna.wow.progres.wow strefa Euro.wow"
ikarina, hahaha, Twoja wypowiedź przypomniała mi Wiplera u Olejnik. Jak normalnie nie jestem zwolenniczką przywoływania czyjejś PRL-owskiej przeszłości jako argumentu w dyskusji, tak tutaj Stokrotka po prostu pojechała w przesłuchaniu po bandzie 😁

NIEPRAWDOPODOBNIE niski poziom dyskusji - nawet nie spodziewałam się, że jest aż tak źle, bo sama też oglądam tylko to, co jest wrzucone do internetu 😉
Łojesu, Olejnik, Szczuka, no i jeszcze bym dodała - Richardson powinny jako pierwsze wyleciec. Przecież ich oglądac się nie da!
Byłam PODŁA - i zakazałam(!) mężowi oglądania w TV "polityki". Do czasu nabrania dystansu (co się stało). Bo nabuzowany wzajemnym szczuciem przenosił to na życie rodzinne. Dobra - jak mnie kiedyś wyzwał od Leppera - przeżyłam (nawet się uśmiałam), ale jak dzieci zaczął traktować jak Olejnik rozmówców - to już NIE.
no właśnie stąd się wziął sukces KNP, że ludzie wreszcie przestali sobie wypierać mózgi telewizją i zaczęli czerpać informację z wolnych mediów.
teraz już JKM nie będzie musiał walczyć z mitem "straconego głosu" i następuje efekt kuli śniegowej
PS "God bless Facebook"- to on i smartfony ruszyły bryłę z posad świata  🏇

To było robione na poważnie? 😁
Biedni bezrobotni politycy ;_;. Najbardziej zniszczył mnie Olejnik, który przyznał, że nie ma żadnego doświadczenia zawodowego - tylko te polityczne 😀
do łopaty! jeden dzień przyuczenia i spokojnie zapracuje na uczciwy chleb!
trzeba zlikwidować całe to koryto napełniane pieniędzmi okradanych przez Państwo ludzi, wtedy nie będzie problemów z takimi olejnikami, siwcami et cohortes
wow  🙄
Dawał klapsy swoim synom? "Pewnie, że tak. Wychowawcze. Nie z nerwów". Czy dopuszczalne jest uderzenie żony? "Jestem przekonany, że niejednej żonie taka reakcja by pomogła wrócić na ziemię". To fragmenty wywiadu, jakiego "Gazecie Wrocławskiej" udzielił nowy europoseł Janusza Korwin-Mikkego, Robert Jarosław Iwaszkiewicz.

wszyscy wiedzą, że "korwiniści" najpierw kamieniują kobiety, potem je gwałcą, a na sam koniec odbierają im prawa wyborcze  🤔wirek:
nikt nie zwrócił uwagi, że samo pytanie dziennikarza miało charakter seksistowski i odbierający kobiecie człowieczeństwo... powinien jeszcze się zapytać, czy wolno bić łysych, mańkutów, albo zezowatych  😁
PS Sprostowanie: Szanowni Państwo! W związku z pojawiającymi się w mediach licznymi komentarzami dotyczącymi udzielonego przeze mnie wywiadu dla Gazety Wrocławskiej, z przykrością stwierdzam, iż fragment dotyczący rzekomego przyzwolenia na bicie dzieci czy też zachęcania do bicia kobiet, w żaden sposób nie oddaje intencji moich słów. Sarkazm i ironia, którymi się posłużyłem, miały tylko i wyłącznie uwypuklić i ośmieszyć pojawiające się w ostatnim czasie nieustające ataki i przekłamania dotyczące rzekomych wypowiedzi przedstawicieli Kongresu Nowej Prawicy, a w szczególności Prezesa Janusza Korwin-Mikke. Niestety moja wypowiedź została potraktowana przez dziennikarza dosłownie, bez zobrazowania całej sytuacji. Zdaję sobie sprawę, że czytelnik mógł odnieść błędne wrażenie i dosłownie potraktować moją wypowiedź dotyczącą kobiet i dzieci. Zapewniam Państwa, że nie było to moją intencją. Jakie wnioski na przyszłość? Sarkazm i ironia nie jest dziś w cenie, a co za tym idzie należy się takim wypowiedziom dodatkowa narracja." Robert Jarosław Iwaszkiewicz Europoseł RP
To jest niesamowite, że cały świat uparł się na KNP i wiecznie i wiecznie przeinacza ich słowa...
A co w tym niesamowitego, ze dziennikarze przekrecaja wypowiedzi politykow? to jest niestety aktualna norma w PL i nie dotyczy przeciez tylko KNP. Kazda gazetka/tv/radio ma dzi swoja linie i dziennikarz jak chce robic kariere, to musi wiedzie czego naczelny oczekuje i jak wywiad ma wygladac.
Co jak co, ale przy tym strasznie się uśmiałam - przypomniał mi się "las krzyży".

KLIK
A co w tym niesamowitego, ze dziennikarze przekrecaja wypowiedzi politykow? to jest niestety aktualna norma w PL i nie dotyczy przeciez tylko KNP. Kazda gazetka/tv/radio ma dzi swoja linie i dziennikarz jak chce robic kariere, to musi wiedzie czego naczelny oczekuje i jak wywiad ma wygladac.
koncesjonowana wolność, w koncesjonowanych mediach  😁
Aj, do usunięcia, nie zauważyłam, że to co chciałam napisać, jest w nagłówku linka powyżej. Widziałam to w tvp info, dobrze się usmiałam 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się