Chess super że założyłaś taki wątek 😀.
Od jakiegoś czasu razem z kolegami jaramy się kuchnią molekularną 😀. Pierwszy raz miałam okazję zobaczyć o co chodzi oglądając film o El Bulli (później oglądałam jeszcze odcinek No Reservations w którym Tony Bourdain pokazywał "jak to się robi" w El Bulli), potem były krótkie filmy na kuchnia.tv gdzie molekularne potrawy robił Amaro, kiedyś jeszcze leciał program w którym Marcel Vigneron przygotowywał przyjęcia na których były serwowane potrawy robione technikami kuchni molekularnej.
Marzy mi się obiad u Amaro ale finansowo trochę to bije po kieszeni 🙄.
Jeden z moich kolegów bawi się w sferyzację i inne molekularne cuda, może uda mi się go namówić żeby przesłał co nieco zdjęć 😉
http://thefood.pl/pl/oferta tu znalazłam ofertę warsztatów z kuchni molekularnej ale wydaje mi się że jest kierowana raczej do firm (z tego co zrozumiałam to działają w cWarszawie)