U mnie w rodzinie mikołajek sie nie obchodzi,a od M. dostałam ślicznego misia,on ode mnie nic,bo po prostu nie mam kasy,postanowiłam dac mu coś przed świętami i bedzie to prezent z trzech okazji na raz-mikołajki,gwiazdka i jego urodziny,które ma 11stycznia
Właśnie wróciłam z pierwszego podejścia do kupowania prezentów i.... byłam zadziwiona jak sprawnie i przyjemnie poszło 😁 Mam już wszystkie prezenty głowne teraz pozostaje dokupić do każdego jakiś mały drobiazg jeszcze (mam w zwyczaju dawać po 2 rzeczy). No i juz nie mogę się doczekac postawienia ich pod choinką 😜
ps. My z D też mikołajek nie obchodziliśy bo poprostu kasy nie było 😉 A w domu od skończenia 18 mikołajek już "mi nie obchodzą" 🙁
Ależ słodziak🙂 J dwa lata temu na gwiazdkę szukałam świnki morskiej dla siostrzeńca - konkretnej. Pisałam o tych zmaganiach na volcie zresztą 😉
Kurcze, święta zaraz i powiem Wam że jakoś w tym roku mi za szybko się zbliżają. Po pierwsze wciąż brakuje mi jednego prezentu, a po drugie cały czas nie wiem co i jak zrobić z Wigilią w tym roku i troszkę mnie to męczy.
Jej a mnie coś odbiło w tym roku i cieszę się na te Święta 😉 Udzielił mi się nastrój. Przed chwilą wytargałam choinkę i mam zamiar ja ubrać! Rodzinka sie puka w czoło bo u nas tradycja ubierania drzewka w wigilijny poranek 😉 Prezenty już zakupione , tylko mamie muszę jedną rzecz dokupić. W stajni siodlarnię, stajnię wystroiliśmy , czekamy jeszcze na żywą choinkę a w sobotę wigilia stajenna. Już nie mogę się doczekać!!Będzie to zupełnie inna wigilia niż we wcześniejszych stajniach 🙂 Pierwszy raz moja mam w domu podczas świąt od kilku lat, bo przeważnie w pracy, Sylwester zapowiada się szałowo, czego więcej chcieć? 🙂 Tylko jedna smutna myśl w głowie. Kolejne Święta , kolejny rok bez mojej ukochanej babci 🙁 W tej chwili słucham starych (z okresu II wojny) piosenek świątecznych i tym bardziej mi smutno, bo wiele wspomnień wraca. Ale jak to mówią "śmierć jest bezsilna wobec kochania które idzie za grób.Może drogą dusze zabrać ale nie może zabronić nam jej kochać." ech....
Dosłownie i w przenośni zaczyna mnie szlag jasny trafiać. Co roku ten sam problem co komu i na temat. Niedobrze mis ię robi jak tylko pomyslę o tych świętach. Moja mama ma dosłwonie wsyztsko, co mam jej kupić? Kolejną pierdołe na którą nawet nie spojrzy? Mój Men zarzyczył sobie odkurzacz do samochodu- no przynajmniej praktyczne. Dochodzą przyjaciele rodziny.... A ja nie wiem? Nic nie wiem co z prezentami. Wszyscy już maja to co chcą. mam ich uszczęśliwić made in china za 40 zł? Tak bardzobym chciała zamknąć się w czasoprzestrzeni i przeczekac te cholerne święta.
Wybaczcie moje podminowanie ale no wysiadam .....psychicznie i fizycznie.
Mam problem. Chce kupić prezent 11- latkowi i 13- latkowi, ale zupełnie nie wiem czym mogą się interesować chłopcy w tym wieku, a nie mam żadnej podpowiedzi ze strony mamy chłopców( bo mówi mi,że nie trzeba), ale ja chce.
Mam problem zbliżają się święta a nie mam jeszcze żadnego prezentu. Musze kupic coś tacie i babci no i chłopakowi.. Tylko że mam małe finanse na to. Ma może ktoś na coś pomysł? I druga sprawa w piątek mam rocznicę z chłopem mym chciałam mu coś kupic lub zrobic.. Tylko co? Moze i na to macie pomysł?
właśnie gbyby było cos tak konkretnego co interesuje babcie i tate było by łatwo.. Chłopka mój hmm.. zainteresowania auta i siłownia wiec co tu kupic.. 🤔
Karnet na siłke, dla babci moze komplet do herbaty,albo czajniczek i na niego takie wdzianko,zeby sie nie wychladzala herbata. Tacie moze ksiazke jakas fajna,tudziez cos do auta fajnego ( moj w zeszłym roku,dostal kilka gabek,szmatek jakies sciagaczki z irchy,do tej pory uzywa i jest zadowolony)
A ja juz mam piękną choinkę jodłę 2,5m, stoi sobie i czeka zapakowana na klatce schodowej (temp. jakies 0st 😉 ) 😎 Kupiłam ją na bazarze za 130zł! tylko kolęde zaśpiewać musiałam żeby było taniej 20zł 😁 Z politowaniem patrze więc na ludzi którzy targają z marketów takie same a nawet brzydsze choinki po 250zł 😵 Prezenty też już wszyściutkie mam 😜 I zakupy prawie zrobione 😅
No i wymyśliłam jak na razie że tata dostanie nowy komplet ładny szalik i czapka bo cos tam dzisiaj bąkał że tak owych nie ma.. mój mężczyzna dostanie coś z Nike bo tylko w tym chodzi wiec obojętnie co kupie to w sumie będzie się cieszył 😉 a babcia hmm.. może faktycznie coś z tą herbatką pomyśle 😉
Wiem że to temat o świętach.. Ale mam prezenty świąteczne tylko że w ten piątek jest nasza ( moja i mego mężczyzny ) rocznica jak jesteśmy razem.. WS zeszłym roku zrobiłam mu kalendarz z naszymi zdjęciami.. Ma ktoś pomysł na ten rok ja nic sensownego a ładnego nie potrafie wymyślec.. Może to byc i własno ręczne i do kupienia coś..