Forum towarzyskie »

IO Soczi 2014

Jest dobrze, oby tak zostało 🙂
Nie wiem o co chodzi z tym rekordem skoczni, bo rekord jest 108,5 m Lukasa Hlavy z 2012 roku 🙂
to pewnie w emocjach komentator dodał taki gratis do wyniku Stocha  😀 a ja się nie znam to powtarzam co usłyszałam. Teraz kciuki trzymać i oby tak samo było w drugiej serii.
Ale faktycznie w paru miejscach pojawiło się info o rekordzie skoczni. Może dlatego, że Hlava skoczył te 108,5 w czasie kwalifikacji, podczas konkursu skok Stocha chyba najdłuższy.
W sumie to teraz nieważne, przecież i tak jest świetnie 😀

Tania ja też zwróciłam uwagę na widoki, jak oglądałam biathlon, zanim jeszcze zaszło słońce, to te góry wyglądały jak jakaś fototapeta. Wspaniałe!  😍

Edit: No i seria finałowa!  😀
Złooooooooooooooooooto  😜
Rewelacja  💃
😅
Uff...
Niesamowity jest  😅  😍
Woohoo!!!!!! 😅 😅 😅
Aż mi szkoda Prevca, jak pokazali jego minę. 😁
Jeju, normalnie umieram z radości! No i też świetne miejsce Kota i całkiem dobre Ziobry. Szkoda Kubackiego, niedużo zabrakło do finałowej 30.
Z niecierpliwością czekam na dużą skocznię i drużynówkę 😀
Czy tylko ja mam ochotę wyciszyć słowotok Szaranowicza? 😜
edit: Jak to jest z tymi medalami, teraz ceremonia kwiatów, a medale kiedy wręczają? Na końcu wszystkim medalistom Igrzysk czy jak?
A co to jest ceremonia kwiatowa?  👀 👀
Gdzie medale????
Czy tylko ja mam ochotę wyciszyć słowotok Szaranowicza? 😜

Tylko ty, ja mam ochotę go zakorkować. Kurczę, nie dał nam się nacieszyć. No, ale pewnie i jego poniosły emocje.
sumire, chociaż w momencie dekoracji mogli się zamknąć  🙄
Tania, pewnie jeszcze nie zdążyli zrobić. 😂
Co do Szaranowicza - jego interpretacja emocji Kamila trochę mnie rozśmieszyła. No ale dobra, jesteśmy w Polsce, bądźmy patetyczni. 😎
Medale jutro o 17:10, na ceremonię medalową jadą do Adler 🙂
suuuuper!! 😅 😅
mnie też zdziwiło, że nie dawali medali, dlaczego?
swoją drogą, skoro "ceremonia kwiatowa" to mogli dać porządne bukiety, a nie badyle  🙄 (takie zboczenie zawodowe)
Tania, medale jakos później dają,, tuż  po konkursie sa kwiaty, dlatego kwiatowa 😉
Już jest wieczór. 😎 A tam to już prawie północ...
Takie jest założenie organizatorów, że dekoracje będą w parku olimpijskim, a narciarze są ok. 50 km dalej, w górach. Nawet przed igrzyskami Bjoergen o tym mówiła, że to nie jest rozsądne, żeby kazać im tak jeździć.
(...)
swoją drogą, skoro "ceremonia kwiatowa" to mogli dać porządne bukiety, a nie badyle  🙄 (takie zboczenie zawodowe)

Tu masz wyjaśnienie:
- The bouquets of the Ceremonies symbolize the colors of the resort city of Sochi. The yellow color of the stiff-leaved goldenrod has not only decorative beauty, but also healing properties that symbolize the wealth of Krasnodar Region. Green and white chrysanthemums represent the contrast of valleys, meadows and mountains stretching along the Black Sea coast. Laurel, the symbol of the winners, conveys the warmth and hospitality of the peoples of the Caucasus. The eucalyptus included in these bouquets has historical significance. It was planted in Sochi in order to drain wetlands.
Niesamowity ten nasz Kamil! Ma chłopak klasę! Jaki luz, jaki charakter, jaka skromność! I jeszcze ten symbol lotnictwa. Po prostu nokaut!

😍 😍 😍 😍 😍 😍 😍 😍 😍 😍 😍
Ha a ja wlasnie w Zębie jestem, ale sie działo! !!
💃 💃 😅  😅
gwash, się śmiałam, że w Zębie jutro będzie dzień kaca. Wszystko pozamykane, a ludzie będą umierać w domach :P
gwash ale zazdroszczę, musi być świetna atomosfera! Nie ma to jak podziwanie sukcesów sportowych w dużej grupie 🙂
A ja olimpiadę oglądam dla łyżwiarstwa figurowego, uwielbiam je po prostu - i bardzo kibicuję Evgeni Plushenko - kocham to, co wyprawia na lodzie. Tango de Roxanne - mistrzowskie. No i z łezką w oku wspominam różne pokazy mistrzów - i jego Sex Bomb, albo przeróbkę Britney Spears  😂 Myślę, że trzeba sporo dystansu do siebie na takie pokazy 😉

Na rozluźnienie "olimpijskiej" atmosfery:

Plush <3
Bardzo lubię łyżwiarstwo, a jego fanką jestem od igrzysk w Salt Lake City 😀
Co prawda to co prezentuje teraz to już nie ta forma i świeżość co kiedyś, ale sympatia pozostaje 😉

A Stocha nie mogłam dziś obejrzeć, kazałam tylko bratu informować mnie smsowo co i jak 😀
Kiedy jest łyżwiarstwo w parach?
wtorek-środa pary sportowe, niedziela-poniedziałek pary taneczne.
Medale drużynowe rozdane - Rosja, Kanada, USA 😉
DeJotka , dzięki  :kwiatek:
a jak wam się podoba Julia Lipnitskaya?
Nie podoba się, nie lecę na dziewczyny :P

Tak serio - młodziutka jest i kiedyś może być absolutnie fenomenalna, ale teraz w jej przejazdach nie ma niczego co by mnie porwało. Chociaż to może też trochę wina mojego gustu, kobiecy sport nigdy zbytnio mnie nie interesował - właściwie we wszystkich występach solistek czegoś mi brakuje.
DeJotka 😁
Właśnie ze względu na to, że ma 15 lat jestem pod wrażeniem.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się