Viritim, ale z ciebie cham .... i jeszcze ty wybaczasz obrażanym przez siebie, że ty ich obrażasz ...
miałąm już nic nie pisać, .... ale już mnie "siekło" kolejny raz
to re-voltowicze robią ci przysługę, pomagają ci, a nie ty im! i za to (i bez tego także) należy im sie podstawowy choć szacunek i kultura - jak każdemu. jak to sam wymagasz. człowiek prosty to nie to samo co prostak.
fajnie się czytało na początku - teraz już nie. obrażasz czytelników i bezpośrednimi epitetami i sposobem pisania swoich wspomnień (bo nie poprawiasz się- choć ci mówiono jak to zrobić, tylko jest coraz gorzej) a chcielismy dobrze- ja także. a teraz tylko niesmak i przykro się robi ;/
i lepiej nie odpowiadaj jak masz znów napisać jakieś prostackie epitety*. *chyba, że mam napisać wyraźniej, dosłowniej - jeśli niezrozumiałe. wtedy wyjasnie.
Wiem napewno że na re-volcie mam dużo przyjaciół i was wszystkich bez wyjatku traktuję jak rodzinkę , nie którzy mi muszą wybaczyć a wiadomo kto że czasem pod moim adresem są żucane kłody ale wybaczam mamy dekokrację . kwiatek kwiatek
No cóż. Następnego już właśnie straciłeś. Nie jestem w stanie tolerować takiego zachowania, nawet wśród ludzi pokrzywdzonych przez los. Miło było, jednak jak zwykle, prysznic zimny na głowie otrzeźwia. My Ci musimy wybaczyć???? Co??? Twoje prostactwo, chamstwo, narcyzm i całkowity brak szacunku dla innych.??? Co innego choroba, a co innego wygodnictwo. Wybaczajcie mi, bo miałem ciężki wypadek? Błeeee. Zbiera mi się na wymiot.
fajnie się czytało na początku - teraz już nie. obrażasz czytelników i bezpośrednimi epitetami i sposobem pisania swoich wspomnień (bo nie poprawiasz się- choć ci mówiono jak to zrobić, tylko jest coraz gorzej) Horse_art........Na kierunku przemian ku lepszemu stoi chyba............. ZUS ? 😵
Viritim - przeczytaj proszę raz jeszcze wypowiedź Julie (wklejam poniżej razem z cytatem z Twojej wypowiedzi) - źle ją zrozumiałeś 🙂 Zwróciła uwagę na ISTOTNĄ I MĄDRĄ RZECZ jaką powiedziałeś a nie zwróciła uwagi TOBIE🙂
Pragnę zwrócić uwagę na ten fragment wypowiedzi naszego przyjaciela: [quote author=Viritim link=topic=93851.msg2051542#msg2051542 date=1395910068] Kochani moi przyjaciele, reasumując, bardzo ważny jest spokój jeźdźca i wyciągnięcie odpowiednich wniosków z pracy trenigowej nad rumakami . Wiem, że czasem mamy ogrmne trudności życiowe, ale pamiętajcie, swoje kłopoty nie mogą być przelewane nad trenigem konia.
Witam odpowiadam Miśkowi jak ci się zbiera na wymoty to weś sobie na wstrzymanie , ja nikogo stram się nie obrażać a jeżeli ktoś mnie atakuje zaraz reaguję , trudno już taki jestem i nich nikt nie próbuje mnie zmieniać . Dziękuję za porawę moich błędów . Ciągle ktoś mi coś wypomina , wszyscy robimy będy jak jestem na różnych portalach to dopiero włos się jeży . Powtarzam wszem i wobec nikogo nie staram się obrażać jeżeli ktoś nie chce niech nie czyta moich postów a nie wciąż dmuchacie ten balon . Prawdziwi moi przyjaciele czytają i nie wypominają mi moje będy . Życzę moim stałym czytelnikom moich postów , przyjacielom miłego , rodzinnego popołudni... :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
Miałam się już tu nie odzywać, ignorować, bo ten temat działa mi na nerwy, ale - trudno. Viritim, ale czy Ty nie rozumiesz, że nie o błędy teraz chodzi? Chodzi o to, że bezpodstawnie obraziłeś użytkowniczkę, tak, obraziłeś i nie powtarzaj proszę, że "nikogo nie starasz się obrażać", bo starać się może nie starasz, ale jak najbardziej to robisz i powinieneś jak kulturalny człowiek za to przeprosić. Nie miałeś powodu do takiej reakcji, nikt Cię nie atakował - Ty za to atakiem odpowiedziałeś.
Megane, o psia kostka.... Gdybyś nie napisała co zostało zmienione ,nawet bym nie zwróciła uwagi..... A przeczytałam.......Chyba zastanowię się nad poziomem własnej inteligencji..... Zaczyna być ze mną źle 😂
Hamer, w większości jesteśmy wzrokowcami 😉 czytając coś z błędami, w końcu zaczynamy sami zastanawiać się, jak co napisać. W szczególności dotyczy to dzieci, dlatego też tak boli mnie to, ze ktoś uparcie pisze z błędami i twierdzi, że to nieszkodliwe.
Dziękuję Megane bardzo . Przjdżmy do tematu jedwabnej ręki jeśca . Często bardzo się zdarza że jeścy mają twardą rekę . I doprowadza to do tego że rumak słabo reaguje na wędzidło . Teraz są dla koni puste wędzidła z otworami aby wyspojąc do wędzidła cukier odpowiednio rumak przeżuwał . Często się zdarza że młodzi jescy zwracją trenerowi że koń ma pianę w pysku i dobrze jest to oznaką tego że rumak przeżuwa wędzidło i się nim bawi . Dlaego jeżdżąc szczególnie na młodych koniach zawsze powinniśmy majzlować wędzidłem czyli delikatnie wodzą aby wędzidło się poryszało w pysku zasadniczo na młode konie powinno się brać gumowe wędzidło . Ale zawsze pamiętajmy mieć bardzo wyczuloną ręke na rumaku . Nie doświatczeni jeścy jak maja problem z koniem aby go ukarać ciągną za wędzidło na siłę aby rumaka ukarać , a to zawsze odnosi odwrotny skutek . Wiem inna historia jest z końmi wyścogowymi szczególnie z folblutami poniewasz mają już one w genach chęć do galopu . No ale mówimy o rumakch sportowych , zawsze aby zmiękczyć konia czyli aby się nie usztywaniał jeżdziliśmy po drągach , cavaletti , na voltę w parawo i wlewo aby rumak się nie uszywiał zapewniam że do bardzo pomaga potczas trenigu jak koń jest wyluzowany sami wiecie jak to jest kochani . Życzę wszystkim bez wyjatku udanego , rodzinnego , miłego popołudnia. :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
To była reakcja na moje PW, w którym miło, grzecznie i kulturalnie próbowałam wyjaśnić na przykładzie, że tekst podzielony akapitami czyta się lepiej. ,,Okrutna" kobieto 😁 😁 Jak mogłaś? 👍 Viritim, bądź dżentelmenem. Przeproś Julie.
Jakim prawem mnie upominacie ? nie macie co robić? nie wam mnie oceniać . Widzę że się nudzicie jeżeli tak pobawcie się w chowanego i zjedzicie z mojej osoby .
Myślę, że trzeba odpuścić i przestać się tu udzielać. Naprawdę. Julie była ok, dopóki chwaliła postępy w pisaniu i napomknęła nawet coś o wydaniu książki. Śmiała zwrócić uwagę na PW (sic!) i została zbesztana. Moim zdaniem to gra niewarta świeczki.
ViritimA jakim prawem, Ty obrażasz osoby, które bezinteresownie wyciągnęły do Ciebie rękę? Jakie masz podstawy, by mieszać z błotem dziewczyny, które okazały Ci tyle ciepła i zrozumienia? Nie nam Cię oceniać? Tu się mylisz. Mamy do tego pełne prawo, tak jak mieliśmy prawo Ci pomagać i tak jak mamy prawo bronić tych dziewczyn!! My nie mamy co robić?? Rzeczywiście pracuje tylko 15 godzin na dobę, więc chyba wyłączę kompa i polecę zarobić parę groszy, bo przecież Tobie trzeba pomóc i nie ma co się oglądać, na Twoje humory. Nie martw się, to był mój ostatni post w tym temacie. Przykro to mówić, ale zachowałem się jak gimbaza, bo również usunąłem Cię z grona moich znajomych na twarzoksiążce.
A ja czasem naprawdę żałuję, że na r-v nie ma opcji "lubię to", bo z pewnością dałabym "lajka" Misiek69.. Łatwo pomoc przyjmować, ciężko dać coś od siebie..
Vitrim, kolego. Nie galopuj tak, bo się znów przejedziesz. Zapomniałeś jak obrażałeś non stop inne osoby ? Ja im dopierd*lałeś na każdym kroku ? "Głąby nic nie umieją" Widać nawet wypadek nie nauczył Cię pokory !
I bardzo proszę Faza, nie pisz mi głupot na PW( jaki to on jest pokrzywdzony i jak to nad nim mamy ubolewać.)Narobił sobie wrogów- niech nie narzeka.Nie od dziś wiadomo, że człowiek pracuje na swoją opinię całe życie.
Ciężka sytuacja -piórka opadły- rozumiem. Ale za takie zachowania za takie chamstwo wobec innych ludzi - Mógłbym napisać bardzo dużo, ale to forum publiczne. Niech ma "swoich przyjaciół "równiez na R-V. Kwestia czasu i sie wykruszą... zobaczycie.
Nudziarze 😉 sio do piaskownicy 😉 Ja tam poczekam, az Viritim cos ciekawego napisze. Moze,sie rozkreci, bo jak na razie to jak ksiązka "jazda konna w weekend" 😉
Dobry wieczór często się zdażało że byli bardzo zafistni i fałszywi zadrośni jescy tak i też było w moim klubie tak i jest i w życiu czasmi człowiek miał dość i ma jak wydają ludzie faałszywą o kimś opinie pisać bo pisać aby zaistnieć w cyber przestrzeni . Przechodzę do meritum sprawy . Często się zdażało że trener bdażał mnie zaufaniem a inni byli zawistni , zadośni że mnie tak faworyzuje , zabierali mi posliska z sidła jak był czas siodłać rumaka do konkursu . Wiedziałem że takie kradzieże nastapią aby mnie dykskredyować jak obenie to się mi czyni względem mojej osoby . Wypaliłem na pośliskach swoje inicjały i dochodziłem do prawdy kto mi cały czas brużdzi , zaraz konfotacja z trenerem i ze złodziejem . Trener wycował zawodnika chciał abym ja pojechał ale się kategorycznie nie zgodziłem wsiadł inny jeżdziec z innego klubu niestety nie było nas tylu zawodników . Nie będę siebie robił ofjary ale dość czasmi człowiek ma różnych krzywdzących opini . Powiem zarozumiale nam swoja wartość i na siłę nikt nigdy mnie nie będzie zmieniał . Owszem nie ma człeka bez skazy , wystarczą mi prawdziwi przyjaciele i za to im dziękuję że są zawsze zemną co by inni nie mówili słowo bardzo boli dość miałem w życiu tłumaczeń , pomówień itp .
Równie dobrze moglibyście starego, schorowanego i agresywnego psa ze schroniska uczyć ogłady. Dość długo miałam nadzieję, że to nie ten przypadek, ale jakiś czas temu mi minęła.
Viritim NIKT nie jest w stanie cię zmienić. Ale ty sam - MOŻESZ. Nadal możesz.
Podejżewam że może co nie którzy są z innych portali o rumakach i wiedzą że na Facebooku wrzucam swoje fotki z mojej karjery i są kapkę zadrosni itp . Może się mylę oby tak było . Jestem już za stary aby pracować nad sobą mam swoje lata ale dziękuję za poradę . Nie myście wcale nie jestem pepkiem tego świata ale życie mnie już bardzo mocno zachartowało . DOBRANOCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC.