Forum konie »

Podziękowania

Megane, Viritim, pisze tylko to i tylko tak, jak mu sie podoba, ma ochotę. jak coś jest nie tak -na pewno nie odpowie więcej. przecież tu takich pytań już multum. zmieni temat znów.
Zauważyłam, że na niektóre pytania sie w tym wątku nie odpowiada 😉
Tylko, czy to z niechęci, czy z nie....?
tez Chamionką nie jestem i nie jadłam pieca, ale jakąś tam wiedze mam, jesli ktos ma inna wiedze, niech sie nią podzieli... 🙂
Sprostowanie..... Linie rosyjskie ......niby mutanty ,, domieszka innych ras "... to de facto kontynuacja linii polskich...... wystarczy głębiej prześledzić rodowody http://www.janow.arabians.pl/pl/rodowod-form.php Czytający nie może być wprowadzany w błąd przez fachowca, .
Viritim odpowiedz... Co takiego jest złego w płaskich wyścigach oo ? Tobie nie leżą....... przyjmuję do wiadomości.
Inni żądają ode mnie merytorycznych argumentów, to niech i ja, je usłyszę,  (Nie, bo nie,mnie nie satysfakcjonuje)
Hore a może Vritrim nie odpowiada na niektóre pytania bo są...niezrozumiałe, zle sformuowane. Hamer zdaj konkretne pytanie, o co konkretnie pytasz? Ja czytam i nie wiem o co Ci chodzi , czy o to dlaczego Virtrim nie lubil jezdzic na arabach czy pytasz o rosyjską linie arabów? O co konkretni pytasz i jak powinno brzmieć pytanie?
Hamer, wydaje mi się, że Viritim pisał dlaczego nie lubił gonitw na arabach. Jeśli dobrze zrozumiałam (czytelność się kłania) ocenił je jako konie mało pewne, niemiło zaskakujące, nie "opętane" wyścigiem.
Dziewczyny....Viritim jest dorosłym chłopcem......i  nie potrzebuje ......
Mówił wcześniej o gonitwach płotowych....Teraz padło bardzo ogólne stwierdzenie....że oo w wyścigach jako takich, to jest coś niewłaściwego.... w ogóle..... Aż tak trudno odczytać pogrubienie ? Żeby zauważyć słowo, którego pytanie dotyczy ? To powtórzę i pogrubię ponownie.......PŁASKIE GONITWY i oczekuję odpowiedzi od Viritima ... i tylko od niego ,żeby była ścisłość......
Edit. Odpowiadam Fazie..... Linie rosyjskie to między innymi te , które jak zauważyła Megane, w wypowiedzi Viritima, i w jego opinii, są mieszańcami z końmi innych ras. A to nieprawda.....Na przykładzie wstawionego rodowodu, widać, że miewają one również polskie korzenie... Cała linia jest czysta....  (Więc jest to jak wyżej.... sprostowanie nieprawdziwej informacji, a nie zapytanie) 
Ole się komentarze narodziły i bardzo dobrze każdy ma swój punkt widzenia , wybatcie mi że powiem co nie raz mam takie przemyślenia ludzie tylko teorytycy najwięcej mają do powiedzenia pytam się a gdzie praktyka ? . Nie czujecie się urażone to się tyczy do wszystkich teorytyków . Mam nadziję że piszę zrozumiałym językiem co inni mi zarzucając nie zrozumienie wątku moich przemyśleń . Proszę mnie nie próbować zmieniać jestem jaki jestem czy to się komu podoba lub nie mój problem . Pozdrawiam wszystkich którzy czytaja moje wypociny ze zrozumieniem  nie szukam żadnych poklasków aby mnie inaczej traktować . :kwiatek: :kwiatek: 😉 😉 😉 🙂 🙂 🙂 🙂
Zawsze śp trener wychwicił nie prawidłowości sędzów , i zawsze składał protest .

Możesz proszę wspomnieć na co trener składał protesty? Pytam jako sędzia... jakie nieprawidłowości / błędy popełniają sędziowie skokowi?
,,Teoretycy" amatorzy, jeżdżący na arabach bronią się argumentami..... Lepszymi lub gorszymi... Nie uraziłeś mnie nic a nic  :kwiatek:
Natomiast odpowiedź na wszystkie ,wyżej wymienione  zapytania... ,,jestem jaki jestem" nie przystoi profesjonaliście....
Dołączam do zapytania Gagi  👍 może tu pojawi się wyczerpująca odpowiedź , na nurtujący fragment wyścigowych realiów
Viritim,tu nie ma teoretyków,wszyscy z nas jeżdżą konno więc śmiało możemy dyskutować.
To może zadam prostsze pytanie nie zmieniające Cię Viritim (no bo niby czym?)Jezeli oczywiście masz ochotę na rozmowę
Czy słyszałeś o koniu Ghazallah?
Przyzam się że nie slyszałem o tym koniu ,pamiętam podobną nawę miał arab w trenigu trener Kauby . Co do sędziowani na zawodach skokowych danej przeważnie były protety czy przejechał celownik prawidłowo czy nie , dalsza kfestja była zabudowa przeszków , najazd na rowy z wodą , itp . No teraz mamy pełną profeskę w sędziowaniu . Czasem sędziowie przed zawodami kwesjonowali dokumęty zawodników np; wszystkich badań nie mieli , świadectwa zdrowia rumaków nie raz były nieaktualne , . No to tyle w kwestji pytań . :kwiatek: 🏇 🏇 🏇
Akurat nie wiem,kto go trenował,znam jego imię bo to półbrat mojej klaczy.Pobił  w 2007 r rekord toru na Służewcu na 1800 m
ps.sprawdziłam w necie,trenował go Adam Wyrzyk
ale nudzicie z tymi arabami.... Nie każdemu odpowiada jazda na psie w dodatku świrniętym 😉
orjentica, Hamer zluzujcie, laski, możecie pisać co chcecie, ale to już, jak napisała Ela, jest nudne i niczemu w tym wątku nie służy. Szczególnie, że miało być o gonitwach płaskich, a zeszło na wzrost arabów, linie arabów, przyjemność z jazdy na arabach...  🤔wirek: A to już raczej nie trzyma się tematu wątku.

Viritim dzięki za odpowiedź.  :kwiatek:
A ja nadal nie otrzymałam odpowiedzi odnośnie płaskich gonitw .........właśnie  😂 Może to zbyt płaskie pytanie ?
Rozmawiamy o dyscyplinie uprawianej przez Vitrima... a nie o psich zaprzęgach :P Ela Pe..... słaba prowokacja  😂
ElaPe, 😉 znajomy kiedyś ogladając moją oo własnie tak skomentował. ładne, dzielne, dobre .... ale nie lubi jeździć na psach 😉

a kazdy jest taki jak się go ułoży, wytrenuje. jeśli świrnięty - to 99% wina ludzi, treningu. masz takiego konia jakiego sobie wychowasz...  jak ich trening produkował świrusy - to mieli świrusy....

xxmalinaxx, i jest o płaskich, dziewczyny chcą odpowiedzi, dlaczego V. uważa, że araby się m.in. na płaskie nie nadają i dlaczego uważa, że startują mieszanki, a nie czyste rasowo - choć tak są przedstawiane oficjalnie. więc proszą o potwierdzenie albo sprostowanie
Hamer: to sobie czekaj. Vitirim może ale nie musi odpowiadać na żadne pytania, szczególnie jeśli już na nie odpowiedział.  🙄
Hamer, horse_art odpowiedzi nie było, pytanie rozwlekło się w tysiące innych wywodów na tematy, które już wcześniej wypisałam, a pozostałych to chyba lekko irytuje 😉 Więc może PW? 😉 Skoro nie możecie się doczekać odpowiedzi w wątku.
Elu, ale my chcemy dyskutowac, czemu wiec mamy nie zadawac pytan? A jak zadajemy, chcemy odpowiedzi. Jesli Viritim chce tylko pisac bez konwersacji, niech wyda książkę. Jesli opisuje swoje historie w necie, musi liczyc sie z dyskusjami i pytaniami. Dodam, ze jest to forum publiczne a nie kącik zamknięty na fb.
O wyścigach płotowych,których de facto oo nie biegają.... i tamta odpowiedź padła... Ale co do płaskich, nie udzielił odpowiedzi...... dlaczego ? Przyjmując ,że kwestię wzrostu koni sobie wyjaśniliśmy....  Profesjonalny jeździec, powinien umieć uzasadnić swoje racje i ,,teoretykom" wyjaśnić.....czytaj Elu ze zrozumieniem .... 
Edit: malinax na Pw tym bardziej nie udzieli  odpowiedzi... już to przerabiałam
Hamer ale pytanie z uporem maniaka jest dla innych forumowiczów trochę nużące, a dla Viritima - kłopotliwe. Skoro nie udzielił odpowiedzi, ma najwyraźniej ku temu powód. Mnie udziela odpowiedzi na moje pytania... Na wiadomości prywatne odpisał, w wątku odpowiedział. Nie możesz zmusić kogoś do mówienia. A trochę już tak to wygląda - jak małe dziecko, które biegnie za mamą i mimo absolutnej ciszy z jej strony cały czas pokrzykuje: "Ale dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego?", próbując wymusić na niej reakcję. Serio. Viritim wielokrotnie pisał, że araby są nerwowe, trudne. Że można z nich spaść nawet podczas kentra (kentera?) - czyli wolnego galopu rozprężeniowego - bo potrafią coś wykombinować. Może czas wyciągnąć z tego wnioski i zrozumieć, że Viritim nie przepada za wyścigowymi arabami i uznać temat za zakończony? Ten człowiek nie jest encyklopedią, może nie mieć ochoty tłumaczyć wszystkiego łopatologicznie.
o co tobie malinko chodzi?Zazdrosna jesteś o Viritima czy co  😂
orjentica "słaba prowokacja" 😉 Po prostu mam w sobie trochę empatii i nie podoba mi się zachowanie Twoje i Hamer wobec tego człowieka, bo robi się natarczywe i niemiłe. Nie odpowiedział, trudno. Żyje się dalej. Jakoś innym odpowiada 🙂
xxmalinaxx, ale jak oskarża kogoś o oszustwo to chyba - niezaleznie kim jest, wypada lub trzeba uzasadnić, a nie zmieniać temat? przy okazji obrażając, poniżając jak popadnie...
no i to ciekawe. jakim cudem te araby na wyścigach to nie czyste araby....
horse_art a gdzie Ty tu widzisz poniżanie i obrażanie?  🤔 Poza wyścigami arabów istnieją także wyścigi koni półkrwi, może o to chodziło.
Poza tym chyba jednak napiszę Tobie PW, szkoda wątku...
malinax Viritim to duży chłopczyk ....... chyba sam potrafi się wypowiedzieć ?
Spaść można z każdego konia..... 
🏇 Przeglądnijmy może dla przykładu kilka gonitw z udziałem xx i oo... ? Tych płaskich...żeby nie było..... i znajdźmy argumenty, za i przeciw jednym i drugim ...... Przeanalizujmy zachowania przed... i na torze obydwu typów wyścigowych.... Poprosimy Viritima o ocenę losowo wybranego materiału..... Wtedy będzie fair .....  I mowa będzie też o xx ......A info, którego oczekiwałam nie jest wiedzą encyklopedyczna, tylko praktyczną.....
Hamer, nie możesz sobie założyć wątku? O arabach i xx-ach na torze?
Równie dobrze możesz zabraniać Viritimowi mówienia o wyścigach, w których brał udział... Bo, o zgrozo, tam są konie  😜  Nie ważne jakiej rasy .......a o tym przecież jest ten wątek
Ten wątek stracił swoją moc 🙁(

Romku oglądam filmik z Twojej wygranej

widzę, że ktoś tam miał wypadek, kto to był?? Stało się coś poważnego?
Viritim bardzo dziękuję za odpowiedź
Dziś rzeczywiście jest więcej profesjonalizmu ale też i więcej obostrzeń dla Gospodarzy Toru stawiających parkury
A brak badań nadal nie dopuszcza do startu 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się