Forum towarzyskie »

Re-Volta - Warszawski Klub Rękodzieła - spotkania w realu

"Re-Volta  - Warszawski Klub Rękodzieła"

Chciałabym zaprosić wszystkie osoby zainteresowane rękodziełem do wzięcia udziału w naszym projekcie ( asds i Chess) Re-Voltowego Klubu DIY którego operowanie wiązałoby się z co tygodniowymi spotkaniami klubowiczów w celu wspólnej pracy nad naszymi projektami DIY.

Oczywiście każde spotkanie lub seria byłyby podporządkowane obecnie wykonywanemu projektowi w konkretnej metodzie. I tak np. podczas spotkań dot. szycia ozdobnych toreb jukowych każda uczestniczka szyłaby własną torbę.

Docelowo chciałybyśmy spotkania prowadzić na zmianę po kolei u każdego z klubowiczów ( przy kawce, herbatce i ciastku - tutaj klubowiczki również mają szanse się wykazać) lub też na mieście w wybranych miejscach. Wiadomo nie każdy ma np. maszynę do szycia, a akurat koleżanka X która prowadzi dla nas dany temat ma właśnie maszynę i pod jej okiem pozostałe uczestniczki mogłyby nauczyć się podstaw szycia.

Sugerowany dzień na spotkania klubu to soboty rano lub popołudnie.

Materiały potrzebne do pracy każda z uczestniczek może kupować indywidualnie lub jeśli zajdzie taka potrzeba to dzięki zrzutce klubowej potrzebne materiały zostaną zakupione przez osobę prowadzącą dany temat spotkania.

Pierwsze spotkanie klubu będzie obejmować wprowadzenie do techniki  Decoupage i będzie prowadzone przez użytkowniczkę forum   Chess.

Prosimy o informację czy byłoby  więcej osób zainteresowanych wzięciem udziału w powyższej inicjatywie. 🙂

Przewidywany termin pierwszych zajęć II połowa lutego. Lokalizacja Pruszków lub Ursynów.

No i czemu ja nie mieszkam bliżej Warszawy  😵 😤
Akcja super... tylko szkoda że tak daleko ode mnie 🙁
Oj szkoda żabeczko 🙁...

Na razie jestem ciekawa czy ktokolwiek się zgłosi 🙂 do udziału.
Proponuję aby zainteresowani forumowicze (mężczyźni też tu są 😉) pisali co ich interesuje i ewentualnie co sami mogliby dać od siebie. Ja mogę poprowadzić zajęcia z decoupage i quillingu, na razie, mam nadzieję, że niebawem więcej. Dodatkowo oczywiście wszelkie propozycje i komentarze.
Co do zajęć to mam w planach zajęcia z robienia misek z odlewów z gipsu ceramicznego z lakierowaniem oraz szycie ozdobionych toreb jukowych. Są też i tematy na Wielkanoc 🙂.
A, ja jeszcze mogę zaproponować robienie czegoś ze "śmieci", temat ostatnio dość popularny 🙂
I jeśli kogoś interesowałoby skręcanie podłużnych balonów... 🤣
ja jestem chętna z prac ręcznych nie bardzo mogę zaproponować nic czego mogła bym nauczyć,ale mogę zaoferować miejsce i w ramach urozmaicenia klubowiczom czasu mogę zorganizować bryczkę, kulig, jazdy konne u mnie na miejscu 🙂
Ruffian, jak dla mnie super. coś za coś, niekoniecznie nauka za naukę. Gdzie mieszkasz? 🙂
Dla mnie pomysł bombowy!  😀 Tylko niestety nie zajmuję się rękodziełem więc też nie mogłabym pokazać nic swojego  🙁 Ale mogę upiec ciasto żeby Wam się milej tworzyło  😁
Dla mnie pomysł bombowy!  😀 Tylko niestety nie zajmuję się rękodziełem więc też nie mogłabym pokazać nic swojego  🙁 Ale mogę upiec ciasto żeby Wam się milej tworzyło  😁

smarcik

JEżeki warunki pozwolą to pieczenie ciast/ciasteczek tez będzie można podciągnąć pod tematykę spotkań. 🙂

Ruffian Byłoby super! Ja jestem za! Gdzie urzędujesz?
Mam swoją stajnie koło Radzymina Wierzbowy Gaj oferuje też podwózkę dużym samochodem 8 osób często w okolicach targówka, M1 bywam
Ja piekę więc to jak najbardziej też można zorganizować 🙂
Dużo słyszałam o Wierzbowym Gaju. Nawet myślałam, żeby do Ciebie podjechać na jakąś jazdę urozmaicającą moje jeździeckie życie, ewentualnie chłopaka zabrać.
Proponuję abyśmy chętnych wpisywali na listę do 9 lutego. Następnie będziemy miały tydzień na wyznaczenie miejsca spotkania (ilość osób).Wtedy zadecydujemy co do pierwszej lokalizacji 🙂.

Co wy na to?
Jestem za to zaczynam:
1.Ruffian,
1.Ruffian,
2. Chess

1. Ruffian,
2. Chess
3. asds
Ja co prawda jedyne czego mogę nauczyć to szydełkowanie :/

1. Ruffian,
2. Chess
3. asds
4. aszhar
to nie takie jedynie 😉
Ja nigdy nie zdołałam się tego nauczyć...
Dla mnie to też czarna magia...  😵
Sorry że podbijam, ale ogólnie się zapytam....

Chess

co do materiałów na pierwsze spotkanie to robimy jakąś zrzute finansową? 🙂
My mamy sporo materiałów z różnych poprzednich warsztatów więc nie ma sensu nic kupować, zwłaszcza, że to się naprawdę powoli zużywa. Zależnie od tego gdzie się spotkamy uczestnicy mogą np. a) oddać po 5zł, b) zafundować nam kawę i ciacho w knajpie, c) przywieźć coś do przekąszenia.
Z ostatnich ustaleń wynika, że wyjeżdżam 14.02 wracam w okolicach 20.02. W weekend 22/23 można się już spotkać 🙂
Ok,

weekend 22/23 w takim razie.

Przypominam wszystkim zainteresowanym że jutro wieczorem zamykamy listę uczestników pierwszego spotkania! ❗
Lista zamknięta.

Mamy 4 osoby zapisane na spotkanie  w weekend 22/33 luty.

Jaką lokalizacje proponujecie? Ja jestem mobilna i mogę dojechać z Okęcia.

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się