Forum towarzyskie »

Zakupy w Chinach, Hong Kongu na platformach typu ebay

aaaa no to faktycznie.
Choć czytałam kiedyś na ali, że jakieś dziewczyny (chemiczki), badały go pod względem składu i nie wyszły sterydy w składzie. Same jakieś tam zioła.

Ta maść nazywa się Yiganerjing.

Tutaj jest więcej o niej http://lojotokowe-zapalenie-skory.phorum.pl/viewtopic.php?f=2&t=1248

http://forum.luszczyce.pl/leczenie-niekonwencjonalne/yiganerjing-chinska-masc-na-bazie-ziol-t3159-10.html

http://luszczyca.org.pl/p2/forum/index.php?showtopic=8055&st=80

Pseudolarix amabilis (latin) - Modrzewnik chiński (PL)
Sophora flavescens (latin) - Perełkowiec żółtawy (PL)
Cnidium monnieri (latin) - Knidium Monniera / Knidia chińska (PL)
Cortex Dictamni (latin) - Dictamnus angustifolius (latin) - korzeń dyptamu wąskolistnego (PL)
Phellodendron amurense (latin) - Korkowiec amurski (PL)
Gleditsia sinensis (latin) - Iglicznia chińska (PL)
Typhonium giganteum (latin) - Tyfonia olbrzymia (PL)
Stemona tuberosa (latin) - Stemona bulwiasta (PL)
Rhizoma smilacis glabrae (latin) - Smilax glabra (latin) - kłącze kolcorośli gładkiej (PL)
Ilex rotunda (latin) - Ostrokrzew okrągły (PL)
Kochia scoparia (latin) - Mietelnik żakula (PL)
Mosla cavaleriei (latin) - nie ma polskiej nazwy
White Vaseline (eng) - Biała wazelina (PL)
Pure water (eng) - woda (PL)
Mentholum (latin) - Mentol (PL)
Chlorhexidine acetate (latin) - chlorheksydyna (PL)

Kolejne paczki z Chin przychodzą. W piątek tunika na futerku w misie - MEGA ciepła - dobry zakup to był.

Dziś powinnam mieć kolejne dwie paczki.
Do mnie idą i idą, a nie dochodzą, a są od dawna w Polsce... wrrrr
wczoraj np nic nie przyszło! 😀

czekam jeszcze na 2 paczki, które chcę dołożyć do prezentów. Mam nadzieję, że dojdą.
kurcze byloby swietnie, gdyby ktos ta masc laboratoryjnie przebadal... wszystko bym oddala za cos bezpiecznego i skutecznego...
Ja bardzo liczę na dwie paczki w których są prezenty :C. Reszta niech sobie idzie jak chce. W piątek miałam 4 - dwie na poczcie i dwie w skrzynce. Wczoraj nic...
Chess

Czy tobie też sprzedający od tego uchwytu do kabli i czyścidła do garnków czas dostawy wydłużył na kwiecień?  😁 😁

Ps. Dziś powinnam dostać portfel Wiser Bear oraz piżamkę w japońskie króliki 🙂.

Ps 2.

Tą tunikę mogę również polecić! Bardzo ciepła i dobry materiał! Na obecna pogodę super!

https://www.aliexpress.com/item/2016-Autumn-Winter-Cartoon-Bear-Embroidery-Sweatshirt-Women-Fashion-Long-Hoodie-Dress-Fleece-Pullover-Moletom-Feminina/32749465360.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.2cPXG1
asds, o ile mnie pamięć nie myli to nie zamawiałam niczego takiego 🤣

Macie pomysł jak wywietrzyć portfel ze sztucznej skóry? Śmierdział chińszczyzną niemiłosiernie. Poleżał na balkonie dwa dni, teraz leży na półce ale nadal czuć jak się go wącha.
Chess

A odświeżacza do obuwia sportowego próbowałaś?
kurcze byloby swietnie, gdyby ktos ta masc laboratoryjnie przebadal... wszystko bym oddala za cos bezpiecznego i skutecznego...

badali tą maść i nie ma sterydów w składzie, przeczytałam wszystkie posty na tych grupach

asds - to chyba do mnie z tym czyszczeniem garnków i tak, mam przy tym i przy kokardzie dla kota 113 dni na dostawę, u innego sprzedawcy mam 83dni. Zwiększyli ze względu na święta i niestety trzeba się liczyć, że paczki mogą dojść po 2 miesiącach. Trzeba pilnować czasu ochrony, by potem spór zakładać jak nie dojdzie.
No i to były cebule, one zawsze długo idą 😀
asds, nie posiadam takiego cuda 😉 Popsikałam go mocny, ziołowym dezodorantem i... nic to nie dało. Na razie leży na szafie. Liczę na to, że po prostu z czasem przejdzie zapachem mieszkania i tyle.
Dzisiaj doszły do mnie 4 lakiery hybrydowe polecanej na fb firmy. Jutro przetestuję 🙂
ja jestem jakaś uszkodzona czy nie ma tutaj rozmiaru?
[url=https://m.aliexpress.com/s/item/32773309463.html?spm=a2g0n.search-cache.0.0.293bd6d4YI87vn#autostay]klik[/url]
Gillian, nie ma. Ale za to wysyłka kosztuje 2 stówy :P
Gillian, no nie ma. Pewnie uniwersalny, jak wszystko w Chinach 😂
hehe to nie dla mnie, ja preferuję mniej egzotyczne produkcje 🙂
Ktos dostał tą bluzę za 11 zł, co Jara wstawiała? Bo mi Ali pisze, ze mam sie skontaktować z serwisem i ni hu hu nie wiem o co chodzi. 
ja nie, ale może asds?

Ja czekam na żyrandol za 4 grosze 😀 niby wysłany hahahaha
Strzyga, nie dostał tych bluz nikt. Koleś wysyłał naszyjniki, kolczyki, jakieś biedackie białe t-shirty lub całkowicie nic. 😉
Po takiej ilości złych FB zamkną mu sklep, który miał od ponad roku 😉

edit:

Mi zostało 12h, więc otwieram spór 😉
Jak myślicie. Jeżeli upłynął czas dostawy (podejrzanie krótki, pozostałym zamówieniom z podobnego okresu zostało jeszcze po ok 30 dni), ja założyłam spór i bez mruknięcia dostałam zwrot kasy to sprzedawca w ogóle nie zakładał, że wyśle towar? Czy jest jakaś mała szansa, że te produkty jeszcze do mnie dotrą? Wcześniej nie patrzyłam na opinie ale widzę, że są w większości pozytywne.
Chess, tak.  Na grupie sporo jest takich wpisów, że ktoś założył spór, odzyskał kasę a paczka po dluzszym czasie doszła 😉
W sumie mocno zastanawia mnie ta sytuacja. W sensie to, że sprzedawca ustawił taki krótki czas na dostawę.
Dzisiaj przyszły do mnie zaparzacze do herbaty w kształcie leniwców 🙂
Śmierdzący portfel cały czas się wietrzy i jest z nim coraz lepiej.
Ja kiedyś zamówiłam zegarek za 200zł. Czas się skończył, założyłam spór, oddali kasę, a po tygodniu zegarek doszedł. 😉
I co wtedy?? Pisałaś, że zegarek doszedł??

Do mnie przyszły dziś 4 paczki, jedna to lampka do domku dla króliczków Sylvanian Families, która naprawdę świeci. Drugie to dla chrześniaka zestaw kubków do składania od największego do najmniejszego. I dwie paczki to drewniane telewizorki do wystroju pokojów dziecięcych.
O jakich bluzach mówimy? Ja zamówiłam tą kwiatkowo zieloną za ok. 130 zł. Juz doszła i jest przecudna! 😀

Ja czekam jeszcze na kilka pierdół papierniczych oraz do domu i biżuterię.

Ciuchy wszystkie na razie na duży +.
bluza w cebulowej cenie
Wykrakałam. Przyszło 😀
Dzisiaj zatrzęsienie paczek. Aż 5 w skrzynce. 3 wyjęłam paluchami, do reszty potrzebuję klucza który ma Chłop 😀
Cierp1enie, nie, nic nie pisałam. Głupio mówiąc, byłam bogatsza o zegarek 😉
Kurde, a mi jest głupio przez te 17zł 😉

Otwierając kolejne paczki przypominam sobie co ja tam zamówiłam... 🤣 Czekam jeszcze na 29 paczek i w sumie wydaje mi się, że ta liczba nigdy nie spadnie do zera. Już nie mam szajby i głównie czekam na dostawy ale raz na jakiś czas coś tam zamówię.
Ostatnio na przykład zamówiłam szczotki do włosów, które ludzie na fb bardzo polecali.
Jara - no i gitarka 😀

Ja dziś nie miałam poczty, a mąż nie sprawdził skrzynki... dobrze że 23😲0 bo mam ochotę biec na dół 😀
Zamówiłam Dobble na aliexpress, ktoś brał jakieś inne gry dla dzieci?
Cierp1enie, nie, nic nie pisałam. Głupio mówiąc, byłam bogatsza o zegarek 😉

Sorry, ale dla mnie jest to mega cebulowe zachowanie. Tym bardziej ze to nie jest rzecz za jakieś grosze, tylko dość duza kwotę.

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się