Libella ciekawe otoczenie placu do jazdy. Kojarzę jedną taką stajnię w Zielonej Górze, ulokowaną właśnie w środku osiedla. Jak takie umiejscowienie wpływa na użytkowanie placu i całego ośrodka? Konie przyzwyczaiły się już do tego, czy raczej mają z tym problem?
Precelek ja przed Rudą miałam Muskata, to także jest bardzo gorący koń, całkowicie opanowany i spokojny w terenie, ale na treningu... Potrafi być kłębkiem nerwów 😉 Powtórzę się - super wygląda klaczucha!
pati12318 ja niestety nie uznaję czarnej jako koła ratunkowego 🤣 U mnie służy do tego, co czego ma służyć. Tego, co napisała Hermes, nie doczytałam. Ale doczepiłam się tylko i wyłącznie z powodu wydźwięku Twojego postu - po prostu... no ukłuło mnie w oczy 😉 Cała ta dyskusja na temat kasku i nagle taki rodzynek...
Misskiedis lonża bez lonży? 😀 Super kobyłka!
milusia dzięki :kwiatek: Plac wysypany tłuczoną cegłą należy na co dzień do szkółki, a cross - cóż, był na Woli zawsze, i oby na zawsze został, bo też go uwielbiam 🙂
galopada_ bardzo dobrze wygląda jak na nieroba!
Hermes jak przeprowadziłam się z koniem, jeszcze z Muskatem na Wolę, to też mnie ten cross zachwycił - i przez dwa i pół roku nie przestał mnie zachwycać 🙂 Kobyłka bardzo chętna, ona się nie boi raczej niczego, bawi się tymi skokami, jestem z niej bardzo dumna! A co do galopów na drodze do stajni - mnie zawsze rozwala, jak na rzeczonym crossie pewien jeden i ten sam człowiek zapie*rza galopem w te i we wte, nie przejmując się szkółką/innymi końmi/ludźmi z psami/itd, itp... Notabene, tak zrobiłam pierwszy pasaż w moim życiu 🤣 Jechałam na Muskacie tuż przy zejściu na cross, usiłując go "wepchnąć" na pomoce, a on... zobaczył cwałującego dziko konia i z radości walnął pasaż 👍
arivle 7 lat to jeszcze na pewno nie jest stary koń 😉 Lila jest malutka, ma 160 cm, jeszcze trochę urośnie, ale raczej zawsze będzie takim "kucykiem". Może się mylę, ale Twój też nie wygląda na dużego. 😉
Pozdrawiamy z Lilą z padoku. Dzisiaj miałam świetny trening, ale niestety - ciągle brakuje mi fotografa, żeby taki trening uwiecznił 👿 Więc musimy się zadowolić zdjęciami z padoku albo przypadkowymi filmikami - jak ten wczorajszy z crossu.