Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. VII (2014)

Serio serio, jest ode mnie młodszy o rok. 😉 Wiek trochę widać, bo mięśnie i nogi już nie te... Ale tak czy siak trzeba mu przyznać, że świetnie się trzyma - jak go ktoś nie zna, to z reguły nie wierzy, że to już starszy pan. Kiedyś jakiś pan spytał, ile on ma lat, na co padła odpowiedź: "21". Zaczął się spierać, że to niemożliwe, bo przecież na oko widać, że ma najwyżej osiem, zaczął mówić, że jego ojciec ma hodowlę i co on się na koniach nie zna czy jak... Mam nadzieję, że mój się będzie starzał tak samo - może chociaż to jedno odziedziczył. 🙂
juliadna, ślicznie wyglądacie 🙂

kujka w czym jeździsz teraz? 🙂
juliadna Jakie ty masz zawsze obłędne foty  😜

Cicho coś w KR, nikt nie jeździ? Nam się aparat zepsuł, więc będę miała foty jeszcze rzadziej niż na ogół 😉

.
Muchozol właśnie ostatnio byłyśmy w ciężkim szoku, kiedy zaczęła walić z zadu jak oszalała, na przemian ze stawaniem dęba i waleniem z czterech do góry  😁 no wyglądała przekomicznie, wtedy chyba wiosnę poczuła  😁 tak to grzeczna jak najbardziej 😉

Uroczy macie ten brązowy puszek!  😜
.
Była mocno zdziwiona jak zamknęłam jej siostrę w boksie, ją zostawiłam na dworze, żeby nie przeszkadzała w dościelaniu w jej stajni. Kwiczała, brykała pod jej stajnią, stanęła dęba, poprawiła z zadu i potem jak zaczęła koncert, to żałowałam że aparatu w rękach nie miałam  😁
No cicho w KR, fakt. U mnie nudy - stępujemy (a raczej próbujemy stepować) w ręku. Dzionek dzisiaj wydawał mi się czysty, ale że ciągle machał głową jak głupek to nie do końca widziałam co i jak. W niedzielę chwila prawdy 🙂 W ogóle ładny ten mój koń - chyba nigdy tak dobrze zimą nie wyglądał jak teraz, mimo że stoi już dwa tygodnie w boksie. Nie mogę się doczekać jazdy na zewnątrz!!
hej kąciku! ale nas długo nie było znowu..

widzę, że dużo się u Was dzieje 🙂

Nirv świetnie wyglądacie, fajnie, że jeździcie na polu, ja też nie mogę się doczekać!

faith widzę, że Siwka robi postępy, super! Najważniejsze, jak jeździec jest zadowolony 😀

Shanotwa
świetnie wyglądacie, mimo przerwy 🙂 Mam nadzieję, że nic Was już nie powstrzyma od rzeźbienia 😉

Mąka przynajmniej Dery zapewnia ciekawe wrażenia na jeździe  😎

MonioRek Lapek wygląda bardzo ładnie pod obiema z Was 🙂 Dobrze, że macie jakąś pomoc z ziemi. Zawsze będę się zachwycać Lapkiem w Twoich rękach   😍

kujka, espana wszystkiego najlepszego dla Waszych solenizantów  :kwiatek:

juliadna F jak zwykle ślicznie 🙂 Jak tam Wasze treningi?

Ja po duuużym dole i chwilowej niechęci do pracy z moim koniem wracam do siebie... w sobotę znowu parkury szkoleniowe, po ostatnim treningu jestem pełna nadziei 🙂
Rozmazany, zmęczony życiem kobyłek pozdrawia...

Ja jezdze dzielnie :P a przynajmniej sie staram o ile na glowe nie pada, a jak pada to nadrabiam stajenne prace😉
Muchozol ale masz futrzaka 😀
Dzionka no czas najwyzszy, ja mysle ze on sobie ferie zimowe obmsylil i tyle😉
kujka i espana stooooo laaaaat! 😀
juliadna w kompleksy mozna popasc przy tobie 😀
maison aaaaaaaa trzymam kciuki i dziekuje w imieniu mlodej 😀
O, tak sobie jezdzimy jak jest sloneczko😉 a mloda juz pyszczek wystawia do sloneczka i sie grzeje, siersc z niej leci jak szalona 😉
o nie, faith tymi zdjęciami to mi namieszałaś... prześłicznie Siwa wygląda! No i grzywa jak zawsze, obłęd... łał łał łał!
faith, no właśnie oglądam to wasze jeżdżenie na facebooku i bardzo mi się podoba! Młoda się robi nie do poznania, aż się boję co będzie latem 🙂 A Dzionek faktycznie wstrzelił się w ferie - całe szczęście, bo mam mniej pracy i mogę codziennie z nim łazić po hali 🙂
Muchozol a oprócz wyblaknięcia ta jaśniejsza sierść ma inną fakturę lub długość? Pytam, bo to rzeczywiście dziwne..
kujka, espana,  STO LAT dla waszych kopytnych 😀
juliadna, matkoo on to jest jednak cudowny !
Muchozol, ale puszyście 😀
maison, powodzeniaaa
faith, ale przepiękne sploty <3

Ja się pochorowałam , to mam czas i nadrabiam zaległości, parę fotek rudej, zimową porą:

Swoją drogą koszmarna w zachowaniu się zrobiła - mam nadzieję że to tylko zimnowstręt i do lata przejdzie...
Maison Dzionka lejecie miod na moje serce  😡 mala jest super koniem, bardzo szczerym, z wielkim sercem i swietna glowa 🙂 mam ogromnego farta ze na nia trafilam! na te chwile jezdze na niej tylko ja, 2-3 razy w tygodniu, wiec nieduzo, a ona po prostu daje z siebie wszystko i kaada nowa sytuacje przyjmuje jak stary kon 😉 mam tylko nadzieje, ze zdolam oarnac jeszcze galop, bo na razie jest surowiutki do bolu 😉
zoriczkowa dzieki! dochodze do wprawy po pol roku plecenia, tylko palce bola 😀 pieknie to twoje ruda wyglada, kawal maszyny! a tobie co sie stanelo? zdrowka zycze🙂
.
faith, 😀 podziwiam  :kwiatek: , ja to do takich rzeczy nie mam cierpliwości - niestety nawet na parkoury wyjeżdżać będziemy w niezaplecionej :P

A ja jakieś zwykłe przeziębienie całe szczęście, dziękuję 🙂
I dziękuję za komplementa, mam nadzieję, że w sezonie jeszcze lepiej się prezentować będzie  :kwiatek:
Muchozol, również dziekuję  :kwiatek:  😀
Atea , maison dziękuję za miłe słowa, teraz ostro trenujemy do zawodów, znaczy Lapek trenuje - 8 marca w Facimiechu jego wielki debiut  🏇

faith konina super wygląda , bardzo fajnie że się dogadujecie i co najważniejsze widać postępy i to OGROMNE 🙂

Muchozol spytałam kontrolnie, bo u mojego konia to był objaw choroby  🙁 😉
Nie wyświetlają mi się żadne zdjęcia (przeciążenie neta) i pokomentuję później, ale muszę napisać, bo nie wytrzymam!
W Kąciku jak dawniej! Stara ekipa 🙂

Dzionka, bo chyba przegapiłam, co Dzionowi jest?

Ja sobie zafundowałam miesiąc wolnego od jazdy, naderwane więzadło boczne w kolanie 👿 Ale za to Gadzinka teraz w dobrych rękach trenera, dzisiaj biegał po górkach aż miło było patrzeć, niech się męczy 😁
Dzionka, czy to ten Dzionek z mazurskiej hodowli, który był na okładce gallopu? 🙂
Lov - witam w klubie i wspolczuje. Ja mam zerwane krzyzowe przednie 😉

Dawno mnie tu nie bylo, chociaz czytac staram sie na biezaco.
Pozdrowienia dla KRa i wszystkich chorowitkow od Huca Wesolego-Emeryta

i ode mnie z "pozyczonym" koniem 😉

Amnestria tak zaglądam od kilku dni regularnie do KR i mam podobne spostrzeżenie 😉
A jak tam Ducho?
A mnie mój koń dzisiaj "wmontował" w stacjonatę... Nie powiem żebra bolą  🙄
Pierwszy upadek od ponad 1,5 roku.
Dziwię się tym bardziej, że mój koń nigdy wcześniej mi się nie zatrzymał przed przeszkodą (taki ty, że nawet jakby miał skoczyć z piątej nogi i rozmontować całą przeszkodę- to i tak skoczy).
A tu stopa na metrowej stacjonatce  🤔

Dzionka jakiś wysyp ostatnio tych "zaropowanych" kopyt- u nas w stajni też kilka koni ostatnio kulawych przez ropę.
Zdrowia dla Dzionka.
Faith muszę to napisać- jak generalnie nie lubię i nie podobają mi się araby, to dziewczynka na której jeździsz jest przeurocza  😍
Muchozol a trzymasz ja wolnowybiegowo?🙂 i bardzo dziekuje :kwiatek:
zoriczkowa moge sie wypozyczyc na dorywczego luzaka, ale tylko na dlugie grzywyw, korki mi za ciula nie wychodza  😁
MonioRek baaaardzo dziekuje  😡 ciesze sie tym bardziej, ze nie jezdzimy jakos super czesto i przynajmniej na razie same, poki daje rade 🙂
amnestria jak sie ducho miewa? a ja ci powiem ze sie ciesze jak tu po prostu toczy sie dyskusja i wymieniamy sie opiniami/doswiadczeniami, bez wybierania z kim nalezy a z kim nie nalezy rozmawiac, bez brania pod uwage tego czy ktos jest nowy, czy nie 🙂 wtedy watek zyje! 🙂
pati12318 ooooooo, to dziekuje podwojnie!  :kwiatek: mi bardzo odpowiadaja araby i mam do nich szczegolna slabosc 🙂 przede wszystkim wymiarami 😀 mam nadzieje ze nie potluklas sie mocno? i tak apropos uroku - siwa traci znacznie na uroku po jezdzie jak wyglada mniej wiecej tak:  😁
faith, chyba masz radochę z tego konia, co? Widać po wpisach i fotkach.🙂
.
Spóźnione najlepsze życzenia dla Gilka i Eleara  :kwiatek:

I jeszcze raz dziękuję wszystkim za miłe słowa na temat zdjęć.

A mój koń po korekcji zębów chodzi tak:  💘  😍  💘
Faith rozumiem, że na drugiej fotce ćwiczycie komendę "zdechł koń"  😎
Poobijałam się dość konkretnie, ale to nieważne- teraz siedzę i myślę czy coś złego może się dziać z moim koniem (zdrowotnego, jakieś przemęczenie?).
Zawsze do przeszkody chętny, entuzjastyczny- zero problemów z utrzymaniem tempa.
A od jakiś dwóch tygodni kilka razy skakaliśmy i z treningu na trening coraz bardziej do pchania w najeździe, wręcz sam zwalnia (szczególnie ciężko jest w najeździe w kłusie...).
Nie wiem czy to może mieć jakiś związek z rozkuciem (jakieś 2 miesiące temu).
Ale po płaskim chodzi lepiej, luźniej  🤔wirek:

edit. ort  😡
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się