Serio serio, jest ode mnie młodszy o rok. 😉 Wiek trochę widać, bo mięśnie i nogi już nie te... Ale tak czy siak trzeba mu przyznać, że świetnie się trzyma - jak go ktoś nie zna, to z reguły nie wierzy, że to już starszy pan. Kiedyś jakiś pan spytał, ile on ma lat, na co padła odpowiedź: "21". Zaczął się spierać, że to niemożliwe, bo przecież na oko widać, że ma najwyżej osiem, zaczął mówić, że jego ojciec ma hodowlę i co on się na koniach nie zna czy jak... Mam nadzieję, że mój się będzie starzał tak samo - może chociaż to jedno odziedziczył. 🙂
Muchozol właśnie ostatnio byłyśmy w ciężkim szoku, kiedy zaczęła walić z zadu jak oszalała, na przemian ze stawaniem dęba i waleniem z czterech do góry 😁 no wyglądała przekomicznie, wtedy chyba wiosnę poczuła 😁 tak to grzeczna jak najbardziej 😉
Była mocno zdziwiona jak zamknęłam jej siostrę w boksie, ją zostawiłam na dworze, żeby nie przeszkadzała w dościelaniu w jej stajni. Kwiczała, brykała pod jej stajnią, stanęła dęba, poprawiła z zadu i potem jak zaczęła koncert, to żałowałam że aparatu w rękach nie miałam 😁
No cicho w KR, fakt. U mnie nudy - stępujemy (a raczej próbujemy stepować) w ręku. Dzionek dzisiaj wydawał mi się czysty, ale że ciągle machał głową jak głupek to nie do końca widziałam co i jak. W niedzielę chwila prawdy 🙂 W ogóle ładny ten mój koń - chyba nigdy tak dobrze zimą nie wyglądał jak teraz, mimo że stoi już dwa tygodnie w boksie. Nie mogę się doczekać jazdy na zewnątrz!!
Nirv świetnie wyglądacie, fajnie, że jeździcie na polu, ja też nie mogę się doczekać!
faith widzę, że Siwka robi postępy, super! Najważniejsze, jak jeździec jest zadowolony 😀 Shanotwa świetnie wyglądacie, mimo przerwy 🙂 Mam nadzieję, że nic Was już nie powstrzyma od rzeźbienia 😉
Mąka przynajmniej Dery zapewnia ciekawe wrażenia na jeździe 😎
MonioRek Lapek wygląda bardzo ładnie pod obiema z Was 🙂 Dobrze, że macie jakąś pomoc z ziemi. Zawsze będę się zachwycać Lapkiem w Twoich rękach 😍
kujka, espana wszystkiego najlepszego dla Waszych solenizantów :kwiatek:
juliadna F jak zwykle ślicznie 🙂 Jak tam Wasze treningi?
Ja po duuużym dole i chwilowej niechęci do pracy z moim koniem wracam do siebie... w sobotę znowu parkury szkoleniowe, po ostatnim treningu jestem pełna nadziei 🙂 Rozmazany, zmęczony życiem kobyłek pozdrawia...
Ja jezdze dzielnie :P a przynajmniej sie staram o ile na glowe nie pada, a jak pada to nadrabiam stajenne prace😉 Muchozol ale masz futrzaka 😀 Dzionka no czas najwyzszy, ja mysle ze on sobie ferie zimowe obmsylil i tyle😉 kujka i espana stooooo laaaaat! 😀 juliadna w kompleksy mozna popasc przy tobie 😀 maison aaaaaaaa trzymam kciuki i dziekuje w imieniu mlodej 😀 O, tak sobie jezdzimy jak jest sloneczko😉 a mloda juz pyszczek wystawia do sloneczka i sie grzeje, siersc z niej leci jak szalona 😉
faith, no właśnie oglądam to wasze jeżdżenie na facebooku i bardzo mi się podoba! Młoda się robi nie do poznania, aż się boję co będzie latem 🙂 A Dzionek faktycznie wstrzelił się w ferie - całe szczęście, bo mam mniej pracy i mogę codziennie z nim łazić po hali 🙂
kujka,espana, STO LAT dla waszych kopytnych 😀 juliadna, matkoo on to jest jednak cudowny ! Muchozol, ale puszyście 😀 maison, powodzeniaaa faith, ale przepiękne sploty <3
Ja się pochorowałam , to mam czas i nadrabiam zaległości, parę fotek rudej, zimową porą:
Swoją drogą koszmarna w zachowaniu się zrobiła - mam nadzieję że to tylko zimnowstręt i do lata przejdzie...
MaisonDzionka lejecie miod na moje serce 😡 mala jest super koniem, bardzo szczerym, z wielkim sercem i swietna glowa 🙂 mam ogromnego farta ze na nia trafilam! na te chwile jezdze na niej tylko ja, 2-3 razy w tygodniu, wiec nieduzo, a ona po prostu daje z siebie wszystko i kaada nowa sytuacje przyjmuje jak stary kon 😉 mam tylko nadzieje, ze zdolam oarnac jeszcze galop, bo na razie jest surowiutki do bolu 😉 zoriczkowa dzieki! dochodze do wprawy po pol roku plecenia, tylko palce bola 😀 pieknie to twoje ruda wyglada, kawal maszyny! a tobie co sie stanelo? zdrowka zycze🙂
faith, 😀 podziwiam :kwiatek: , ja to do takich rzeczy nie mam cierpliwości - niestety nawet na parkoury wyjeżdżać będziemy w niezaplecionej :P
A ja jakieś zwykłe przeziębienie całe szczęście, dziękuję 🙂 I dziękuję za komplementa, mam nadzieję, że w sezonie jeszcze lepiej się prezentować będzie :kwiatek: Muchozol, również dziekuję :kwiatek: 😀
Nie wyświetlają mi się żadne zdjęcia (przeciążenie neta) i pokomentuję później, ale muszę napisać, bo nie wytrzymam! W Kąciku jak dawniej! Stara ekipa 🙂
Ja sobie zafundowałam miesiąc wolnego od jazdy, naderwane więzadło boczne w kolanie 👿 Ale za to Gadzinka teraz w dobrych rękach trenera, dzisiaj biegał po górkach aż miło było patrzeć, niech się męczy 😁
A mnie mój koń dzisiaj "wmontował" w stacjonatę... Nie powiem żebra bolą 🙄 Pierwszy upadek od ponad 1,5 roku. Dziwię się tym bardziej, że mój koń nigdy wcześniej mi się nie zatrzymał przed przeszkodą (taki ty, że nawet jakby miał skoczyć z piątej nogi i rozmontować całą przeszkodę- to i tak skoczy). A tu stopa na metrowej stacjonatce 🤔
Dzionka jakiś wysyp ostatnio tych "zaropowanych" kopyt- u nas w stajni też kilka koni ostatnio kulawych przez ropę. Zdrowia dla Dzionka. Faith muszę to napisać- jak generalnie nie lubię i nie podobają mi się araby, to dziewczynka na której jeździsz jest przeurocza 😍
Muchozol a trzymasz ja wolnowybiegowo?🙂 i bardzo dziekuje :kwiatek: zoriczkowa moge sie wypozyczyc na dorywczego luzaka, ale tylko na dlugie grzywyw, korki mi za ciula nie wychodza 😁 MonioRek baaaardzo dziekuje 😡 ciesze sie tym bardziej, ze nie jezdzimy jakos super czesto i przynajmniej na razie same, poki daje rade 🙂 amnestria jak sie ducho miewa? a ja ci powiem ze sie ciesze jak tu po prostu toczy sie dyskusja i wymieniamy sie opiniami/doswiadczeniami, bez wybierania z kim nalezy a z kim nie nalezy rozmawiac, bez brania pod uwage tego czy ktos jest nowy, czy nie 🙂 wtedy watek zyje! 🙂 pati12318 ooooooo, to dziekuje podwojnie! :kwiatek: mi bardzo odpowiadaja araby i mam do nich szczegolna slabosc 🙂 przede wszystkim wymiarami 😀 mam nadzieje ze nie potluklas sie mocno? i tak apropos uroku - siwa traci znacznie na uroku po jezdzie jak wyglada mniej wiecej tak: 😁
Faith rozumiem, że na drugiej fotce ćwiczycie komendę "zdechł koń" 😎 Poobijałam się dość konkretnie, ale to nieważne- teraz siedzę i myślę czy coś złego może się dziać z moim koniem (zdrowotnego, jakieś przemęczenie?). Zawsze do przeszkody chętny, entuzjastyczny- zero problemów z utrzymaniem tempa. A od jakiś dwóch tygodni kilka razy skakaliśmy i z treningu na trening coraz bardziej do pchania w najeździe, wręcz sam zwalnia (szczególnie ciężko jest w najeździe w kłusie...). Nie wiem czy to może mieć jakiś związek z rozkuciem (jakieś 2 miesiące temu). Ale po płaskim chodzi lepiej, luźniej 🤔wirek: