Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. VII (2014)

xxmalinaxx, dzielni Jesteście oboje, Ty i Twój Chorowitek, dobrze, że się powoli wszystko układa! No i podziwiam Cię za Twoje zaangażowanie w sprawę Monsuna.

ej_anka, Ty to musisz mieć stalowe nerwy, kciuki trzymam, żeby Wasze kłopoty zdrowotne w końcu się skończyły!

Precelek, a co u Ciebie?
anai a tam. Robię to, co należy zrobić - pomagam dobrym ludziom i ich koniowi w potrzebie 😉 A Chorowitek dużo dzielniejszy ode mnie, bo to on przełamał strach po wypadku i radził sobie codziennie z własnymi słabościami... Ja miałam łatwiej. 😉 Niemniej dziękuję Ci bardzo.
Widuję regularnie zdjęcia Szaraczka na fb i rv, jest przepiękny i, jak widzę, świetnie się rozwija 🙂  👍
xxmalinaxx to ty nie jesteś właścicielem Lilith? Bo czegoś tu chyba nie zrozumiałam  🤔
Sierra nie, nie ja - leci PW.
Ej, ja też myślałam, że ty jesteś właścicielką! Chyba nigdy nie napisałaś, że jest inaczej?
Za to nie kazdego mamy ochote czytac  😀iabeł:

👍

Młody się dziś ode mnie nie chciał odkleić. Puściłam go, żeby sobie pobiegał luzem po hali... No to zyskałam dodatkowy cień. 😉
Dzionka pisałam to już 2 albo 3 razy - może Wam umknęło 🙂 Ja jestem jedynie użytkownikiem konia, który należy do bliskiej mi osoby.
[...] jest to ważne gdyż parę innych osób może jeszcze uwierzyć w nieprawdziwe informacje 🤣 🤣 i każdy ma prawo do obrony własnych racji 😀iabeł:

tak tak, to jest niesamowicie ważne czy koń był na dworze jedną godzinę czy aż DWIE. rozumiem, gdyby był wypuszczany na 6 godzin, a xxmalinaxx, twierdziła, że na jedną. ale jedna czy dwie? serio? bronienie takich racji jest... śmieszne.
[quote author=dolce82 link=topic=93532.msg2241520#msg2241520 date=1418241673]
[...] jest to ważne gdyż parę innych osób może jeszcze uwierzyć w nieprawdziwe informacje 🤣 🤣 i każdy ma prawo do obrony własnych racji 😀iabeł:

tak tak, to jest niesamowicie ważne czy koń był na dworze jedną godzinę czy aż DWIE. rozumiem, gdyby był wypuszczany na 6 godzin, a xxmalinaxx, twierdziła, że na jedną. ale jedna czy dwie? serio? bronienie takich racji jest... śmieszne.

[/quote]

katija mnie tego mówić nie musisz. Nie rozumiem ani celu ani przekazu tych postów od dolce82...
Moja kluska ma zaiste dusze skoczka, najbardziej lubi skakać przez ogrodzenia żeby wybierac samodzielnie towarzystwo do padokowania  😍
A my prosimy o mocne kciuki dziś 😅
Lecimy do Aromeru na ZR i pierwsze podejście do licencji 🙂
Boże, ile u Was jest stopni? 😀
Hej, przyjrzyj się jeszcze raz. Tam są liście na drzewach. 😉
Wpadam sie pochwalic, ze zdobylam licencje!! 😅
Hermes, gratulacje!!! 🏇
Hermes, gratulacje! 😅

xxmalinaxx, a tutaj, pisząc o byciu właścicielem, masz na myśli Lilith?
Aktualnie jestem właścicielką 4-letniej klaczy, w momencie przyjazdu do mnie była surowa.
Hermes brawoooo, gratulacje ogromne! 🙂😉)  😅

edit: to dodam moze jeszcze co u nas 🙂

Mloda chodzi bardzo przyjemnie - choc rzadko niestety 🙁 mam teraz tydzien/tydzien zmiany rano-popoludnie, przy rankach koncze o 16, wiec niestety z wizyty w stajni - nici, bo ciemno. Pocieszam sie, ze od 23go grudnia bedzie jasniej z jazdym dniem 🙂
Staram sie wdrazac wskazowki trenerki i czekam niecierpliwie do polowy stycznia az wrocimy do jazd pod jej okiem - jednak samemu ciezko uzyskac to samo 😉 ale mimo to jestem zadowolona - mamy jeszcze problemy z wygieciem na prawo, no i te moje kilometrowe wodze...ale powoli, powoli do przodu 🙂

Jesli moge sie podzielic - to nasza dzisiejsza jazda, tzn fragmenty oczywiscie😉 duuuzo jeszcze do roboty, ale i tak jezdzilo sie bardzo przyjemnie 🙂

Step:

Klus:

i galop 🙂

xxmalinaxx, a tutaj, pisząc o byciu właścicielem, masz na myśli Lilith?
[quote author=xxmalinaxx link=topic=1199.msg1868018#msg1868018 date=1378405548]
Aktualnie jestem właścicielką 4-letniej klaczy, w momencie przyjazdu do mnie była surowa.

[/quote]

I tak, i nie. Wówczas byłam szczerze przekonana, że koń jest mój. Ten post, to było 3-4 dni po kupnie jakoś. Zanim wyszły całe te "mecyje".
Sytuacja uległa "wyjaśnieniu" przy rejestrowaniu konia w Polsce - w PZHK i PZJ. A ja, wówczas postawiona przed stwierdzeniem: "albo właścicielem jestem ja, albo to nie będzie funkcjonowało" - zgodziłam się, by koń nie był zapisany na mnie. Ot i cała historia.
Umowa niestety, a właściwie faktura VAT, nie była podpisana przeze mnie i to był błąd podstawowy... Że mimo pełnoletności nie wywalczyłam tego - pieniądze na Lilith pochodziły ze sprzedaży Muskata, Muskat był mój = więc ja powinnam podpisać fakturę. Nie zrobiłam tego, byłam głupia, wydawało mi się, że to nie jest najważniejsze, a i szybko to poszło, nie miałam czasu na myślenie i reagowanie. To wszystko 😉
Dopóki nie było problemu, zapominałam o tym, koń był całkowicie pod moimi decyzjami i sielanka...

Ale to już nieważne. Ważne, że teraz jest dobrze i STABILNIE. 😉
xxmalinaxx, oj tak, stabilność daje ogromny komfort, nieważne którą dziedzinę życia obejmuje. I oby jak najdłużej.
Melduje, że Kropki lepiej. Tfu tfu.
A udało Ci się dociec przyczyny?
sumire, zdjęcia okay, nic nie wyszło. Wygląda że podbicie chyba - jak - nie wiem. Nie mam siły już się zamartwiac i kombinowac, spróbujemy okuć. I będę się martwić nie wcześniej niż po nowym roku, on też potrzebuje czasu cokolwiek by to nie było.
Tenorowi konczy sie wolne- 27 wraca do stajni 😀 Ciekawe jak bedzie z rozruchem...
Dziś drugie wsiadanie po 2 latach 🙂 Parisa jest boska, pamięta wszystko. Chętnie chodzi, pomimo ze jest wciąż niepodkuta. Złoty koń  😍
Ze mną jest gorzej, niestety mięśnie nie rozciągnięte. Strasznie jestem obolała 🙂

rtk, miło Cię widzieć znów na Parisie 🙂
Cicho tutaj, więc rozpocznę falę życzeń i świątecznych fotek:

Woźniczkowie życzą Wam i Waszym kopytnym zdrowia i spełnienia najskrytszych ambicji 🙂
Atea, Rudolfa Mikołajowi zakosiłaś?  😁
Atea pięknie wyglądacie, ale czy Femi jest właśnie w trakcie desantu z maratonki?
Kastorkowa Haha, przerasta mnie sformułowanie "desant" w tym kontekście, ale tak - Femi właśnie też stara się być rudolfem 😉
Milla Przejmujemy rozdawanie prezentów w tym roku  😁
Atea absolutnie przecudownie 😀  💘 zawitaj tez do szczecina z tymi prezentami 😀
Atea, ten nos wygrywa wszystko! 😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się