Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. VII (2014)

faith, wiesz, że uwielbiam Arabkę, ale żądam zdjęć Hrabianki! 🙂
Burza, Atea, faith dzięki za kciuki dla Bandzia i miłe słowo  :kwiatek: mam jeszcze wielki fun z tego, że mogę od nowa mu sprzęt kupować  😍 powoli, stopniowo, ale znowu mogę przebierać w czaprakach i ogłowiach  😜

ps: faith, powinnaś jej grzywe obciąć 🙂 ślicznie jej z taką pół-długą!
Cyska - nie bardzo jest co focic jako ze tylko stepujemy poki co 🙂 jest duzy problem z podstawami, wiec w sumie biore sie za zajazdke od zera z wlascicielka 🙂
Dzastin nie ma takiej opcji 🙂 jakby nie patrzec jestem tylko dzierzawca a wlascicielka chce araba z arabska grzywa 😉 totez szanuje i sobie zaplatam 😉
faith aa to zmienia postać rzeczy  😉
Dżastin, haha to jest najwyższy fun! 🙂
Witamy kącik po dłuższej przerwie🙂 W końcu mam zdjęcia z moimi rudościami. Ze Zwiastunem wracamy dopiero do pracy, bo przytrafiła nam się kontuzja. Usłyszał o wyjeździe na zawody i zrobił sobie krwiaka na nodze  🙄 Chyba jednak starty nie są nam pisane... Teraz głownie się terenowaliśmy i pracowaliśmy z ziemi, forma powoli wraca, ale nie snuję już jakichś planów. Życie pokazuje, że pisane jest nam ambitne jeżdżenie pod torami  😉 😀
Izwelta natomiast zaczyna łapać brzuszek, zrobiła się mega przylepą, mam nadzieję, że źrebak będzie miał jej charakter  😍

kujka-ogromnie motywujesz!!! Poczułam chęć żeby dalej w ,,to" brnąć, bo ostatnio motywacja mocno spadła  🙄
faith-super siwucha, szkoda, że tak daleko mieszkacie, Janów czeka 😉

Trzymam mocno kciuki za wszystkie chorowitki i za tych których dopadł kryzys  :kwiatek:
Gratuluję reszcie wszelkich sukcesów, tych zawodowych i tych przyziemnych, codziennych, treningowych  🙂
No i oczywiście piękne macie te swoje zwierzaki, czasami wpadam tu na chwilę, na szybko coś poczytam ale zdjęciami delektuję się zawsze  🙂

pozdrawiamy rudo  😀
foto Ada Szewczak

Fiśka

oraz  Zwiastun

milusia, cudownie znów Was widzieć. Bardzo fajne zdjęcia, szczególnie te ostatnie - takie pozytywne!
milusia, wspaniale sie prezentujecie! Ach, az sie zachcialo jezdzic, jezdzic! A tu sie nie da :/
Cobrinha, maleństwo-dziękujemy  🙂
Maleństwo-wiadomo już co z nogami Łosia? Trzymam kciuki  :przytul:
milusia, ale obłędne rudzielce! 😜 jak za kasztanami nie przepadam szczególnie, to Twoje naprawdę wpadły mi w oko 😍
milusia,
Jak ci ruda wypiękniała wow! Urocza dziewczyna!
Milusia  💘 ty wiesz, ze ja was uwielbiam, zarowno rude jak i siwe arabiszcza 😀 a czym krylas Izwelte?🙂
milusia Twoje rude są cudowne, a Zwiastun  😍

Jesiennie dołączam do kącika z dwoma zdjęciami z klaczą na której aktualnie jeżdżę  i moim najukochańszym już ponad półroczniakiem!  😉
milusia, a dziekuję za pamięć. Nogi się jako - tako trzymają. Pojawiła się znów kulawizna na tę felerną, ale zrobiłyśmy w środę USG i ścięgno się trzyma - stan taki jak w wakacje, czyli zarośnięte, z obszarami tkanki bliznowej. Nie jest idealnie, ale nie jest i źle. Tak więc niedyspozycja raczej jest spowodowana szeroko pojętą starością - Łoś ma niestety masę zwyrodnień, walnięte trzeszczki pęcinowe, głębokie bliznowce na stawach pęcinowych (odkąd go mam) plus właśnie bliznę na ścięgnie - i to wszystko na jesień ma prawo dokuczać. Raczej zostanie już koniem spacerowym, a póki co w ogóle pastwiskowym - póki mi dziecię nie podrośnie, i tak jestem w stajni przelotem weekendowo 🙁
maiiaF-dziękuję🙂 Ja kiedyś też nie przepadałam za rudzielcami...A teraz mam 2 swoje   😉
Arimona-ciąża jej służy  😀  :kwiatek:
faith-Izweltę kryłam ogierem Le Duc hodowli p. Mazurka. Po 2 nieudanych próbach inseminacji w zeszłym roku, w tym postanowiłam ja pokryć naturalnie i udało się  💃

A to specjalnie dla Ciebie ,,moje'' siwulce z  tegorocznych Sportowych Mistrzostw Polski Koni Arabskich:
Almanzor oo (hod i wł. Stadnina Koni Janów Podlaski) pięcio letni ogier po El Nabila B

oraz kochany Alert, również hod i własności Stadniny w Janowie, 9cio letni ogier, syn Piaffa

foto Agnieszka Oktabiańczuk
na moje miny nie patrzcie 😉

maliniaq- :kwiatek: klaczka fajna, ale opowiedz coś o swoim rudym dziecku  😀
maleństwo-rozumiem, moja Etna w taką pogodę też jest widocznie sztywniejsza, mniej chętna do ruchu  🙄 Trzymajcie się tam cieplutko  🙂
Milusia  😜 ojezusiematkonazarejsko! jakiez one piekne oba, buly takie napakowane cudowne  😍 Chyba mnie wlasnie zmotywowalas do roboty z siwencjuszem 😀 i kiedy planujecie wyzrebienie?😀
Milusia jaka równowaga dwa piękne kasztany i dwa cudne siwe 😀, Alert 😍 💘
Milusia Wszystkie konie wyglądają kwitnąco! Choć ja mam całą stajnię rudzielców, więc jestem nieobiektywna  😁
maliniaq Witaj jesiennie 🙂

Postanowiłam popracować więcej z Cayenne na lonży. Z wszystkich moich koni ona chyba najmniej w ten sposób pracowała, chyba przez to, że tak łatwo się zajeździła  😡 Wracamy więc do podstaw na lonży, podnosimy plecki, a na jazdach przyzwyczajamy się do kontaktu z prawdziwego zdarzenia.

Atea nadal świetnie 😀
Ja tylko dam nieśmiało znać, że jest duża szansa, że na wiosnę wrócimy z Karym do gry i regularnych jazd. Chcę dać go we współdzierżawę i wstawić do stajni z halą. Co przyniesie los- zobaczymy 🙂 Ale i tak jestem podekscytowana!
milusia to moja ruda sierotka, odchowana praktycznie od początku przeze mnie (od 2 dnia jej życia), więc jest moim oczkiem w głowie, więcej o niej pojawiło się w tematach źrebięcych, nie chcę zbytnio dublować żeby nie zanudzać 😉 Aktualnie spędza większość dni na pastwiskach z swoimi końskimi kumplami i jej jedyny zajęciem jest rośnięcie wzdłuż i wszerz  😁
Twoje siwe równie efektowne co kasztany! Jest na czym oko zawiesić  😍

Atea ładna kara, ale wrzuć też nieco Atei!  😉

Dorzucam jeszcze trochę mojej Rudzinki z tych słoneczniejszych jesiennych dni  😉
maliniaq Tyle, że ja naprawdę nie mam świeżych zdjęć Atei. Mamy jakiegoś pecha i jak z nią jeżdżę to małża nigdy nie ma z aparatem.

Ostatnie z jej pracy mam z czerwca na lonży:

rewir E tam, ja często bez zdjęć wpadam do KR-a, a raz po raz chętnie bym poczytała wieści od Ciebie! Jak się dogadujecie z młodym (to nie była młoda...?)?
milusia Cudne i rude i siwe! Na kiedy termin wyźrebienia? Przypomnij kto jest tatusiem 😀
Atea Widzę, że hala się sprawuje 😉. Ile masz teraz koni do pracy?
xxmalinaxx Jak tam?

A my w tym tyg. trochę poleniuchowaliśmy, więc dni wolnego niż pracy 🤬. Ale chodził, pracował! Co raz lepiej mi się jeździ. Niestety w tym miesiącu nie dałam rady wziąć udziału w treningach 🙁, ale w następnym ciśniemy 🏇I wiecie co? Puchnę, bo dzisiaj wsiadłam na konie koleżanek i nawet jako tako pode mną wyglądały, więc chyba jest ze mną lepiej 😁
milusia, brak mi słów zachwytu kiedy na was patrzę! 🙂 I zdjęcia fantastyczne! Dawaj więcej z jazdy koniecznie 🙂 też mi forma pod tory, phi, super forma 🙂 ten koń jest magiczny 🙂

Ja sobie Was codziennie czytam, to może i coś napisze. Trzymaliście kciuki w trakcie naszego kryzysu, było ciężko, ale było warto bo aktualnie kwitniemy 😀
Powoli wracamy do skoków, Dukat wygląda coraz lepiej (faza szkieletora już za nami), a ja mam wrażenie że po kilku latach jeździeckiego zastoju robię postępy.  Żyć nie umierać!

milusia Twój rudy jest po prostu miodzio  💘
rewir co to za młodziak?
Ja za to podjęłam próby reanimacji mojego jeździectwa, póki za długo letarg nie trwa 🙂 Trzymajcie kciuki proszę, może soon wrócimy z Dzionem na parkury albo chociaż na stępy po okolicy 😉
Ramires, Dzionka Świetne wieści! Czekam na dalsze relacje 😀

basia16816 A wiesz, aktualnie tylko naszą gromadę. Ja osobiście w tej chwili systematycznie jeżdżę trzy (z czego jeden chodzi głównie w zaprzęgu) i raz po raz rekreanty ruszam, co by nie zapomniały jak się wyginać 😉 Prawdopodobnie w tym tygodniu dojdą nam konie w trening, tylko nie wiem ile, od jednego do czterech.

Tylko mi mój syn cały czas choruje i nie mogę kontynuować remontu w stajni. Mam nadzieję, że jednak jakaś manna z nieba spadnie, bo takie fajne plany przebudowy mieliśmy, a tu ani czasu nie ma, a i pieniądze się kurczą. Rozwaliliśmy trzy stanowiska, żeby zrobić boks, i tak od miesiąca gruz leży  😁
Atea, na razie się nie napalam, w ciągu paru dni wszystko się powinno okazać. Chciałabym bardzo, no ale zobaczymy. A ty się obijasz, że Ateę z czerwca tylko masz! Pokaż coś nowego. Fajnie, że macie halę - to pewnie zupełnie inna jakość treningu 🙂
Ale tu ciiicho. Pewnie błoto przeszkadza w robocie, co?

No ja przyznam, że hala robi swoje. Mała, ale cieszy,

Proszszsz, dzisiejsza Atea, jeszcze ciepła  😁 Prawdę mówiąc, dzisiaj była średnia jazda. To na pewno przez was! Jak małżu wkroczył z aparatem to się spięłyśmy pod presją RV  😁 Szału nie było, ale i tak idziemy w dobrym kierunku.

I nasza zmora, stęp:

I ulubiona część programu Atei, galop:

Wybaczcie mój dosiad, jak jest nad czym pracować to ciężko siedzieć książkowo.
Burza & Sankaritarina

Dosc duza bieznia, do 35 mil na godzine, podloze dosc twarde ale nie asfalt. Siwy uwielbia  😜 Super urzadzenie zeby pilowac zeby kon szedl prosto, super dla koni po kontuzji. Wodna bieznie tez mamy - Siwy tez uwielbia. Dokladnie ta sama co Valegro i Uthopia na niej sobie cwicza  😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się