Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. VII (2014)

Dzionka przeogromnie zazdroszcze CI krosu 😍 wyglądacie profi i mam nadzieje, że wyjazd również bardzo owocny pod względem nauki 😉
mtl kolejny raz musze sie z Toba zgodzić 😉 też jestem w stajni raz albo 2 razy dziennie (płace dodatkowo za wypuszczanie konia rano na pastwisko) i nawet jak czasem znajoma sie zaopiekuje koniem w ciagu dni, to po pracy, nawet o 22 musze podjechac i sprawdzic jak sie moja kruszynka czuje 😀
wymodelowana a dobrze, dziekuje, ze pytasz 😉 Rudej monotonny tryb zycia (rano jedzenie, patwisko, jazda, jedzenie, odpoczynek) bardzo służy 😉 ja mam duża motywacje do jazdy, duzo lepsze warunki i staram sie coś szlifować. Czuje troche, że błądze we mgle, ale z 2 strony koń się poprawia 🤣 W sobote mamy trening, wiec mam nadzieje, ze dostane jakieś wskazówki 😉

wstawiam jeszcze 1 pokraczne zdjęcie z galopu i znikam :kwiatek:
No to i my się pokażemy w wersji padokowej  😍

A tych, którzy próbują crossu podziwiam - ze mnie wielki cykor  😵
Ja wpadam na chwilkę 🙂 chłopcy mają przedłużony weekend - siedzą już ponad tydzień na Jaźwiu i bardzo im z tym dobrze. Trochę się terenujemy, trochę rzeźbimy na łące i oczywiście pływamy!!!
+ proszę o kciuki, żeby mi się udało dogadanie o pewnego ogona do opieki i jazdy na stałe  😍

Tak się grilluje 😁

wymodelowana  :kwiatek:
Losia ja potrafie sprawdzac nawet o 5 rano albo 23 w nocy czy wszystko ok  😁 takie zboczenie zawodowe  😂

Troche OT - trafila mi sie mega robota na kilka dni 😜 Pracuje dla znanego fotografa - Kevin Sparrow - http://www.kevinsparrow.co.uk - na zawodach miedzynarodowych w ujezdzeniu i para ujezdzeniu. A do tego gdzie nie pójde to albo Carl Hester, Charlotte Dujardin albo ktos inny znany  🤣 Tak mozna zyc  😍 szkoda ze w zwiazku z tym konie maja duzo luzu - Siwy kompletnie wolne and Dylan pracuje kiedy koncze wczesniej ogarnianie zdjec...

A na dokladke zeby nie bylo mega OT dodaje zdjecie pt. Siwy - zebra
Dzionka Jak tam treningi? Kondycja co raz lepsza  😉?
mtl Ale fajnie, a co konkretnie robisz przy tych zdjęciach?
xxmalinaxx Jak tam sprawa z paszportem?
kujka Super Gilek wygląda! Masz jakieś filmiki?

A ja wróciłam z zagramanicy i koń poszedł do roboty. Koniec prawie dwutygodniowej laby, bo już mam źrebnego wałacha 😁. Dzisiaj trening, zostaliśmy pochwaleni nawet 😡. Pielgrzym co raz lepiej chodzi. Nawet udało mi się wcisnąć koleżance aparat.

basia16816, a dziękuję, dobrze 🙂 Koń dostał niezłego motorku w tyłku i daje czadu - jest ewidentnie zawiedziony, że takie krótkie te treningi 😉 Bardzo fajnie chodzi Pielgrzym. A gdzie się wakacjonowałaś?

My dziś parkurkowo:

arlyn, jak nie przepadam za rudymi, tak Twoja panna mi się podoba 🙂
Dzionka, zatem nie tylko Kmicic z saskowych koni jest w formie? 😎

Rozskakali nam się, a jutro znowu zawody! W planach zdanie srebra i ogarnięcie tematu licencji, żeby móc wystartować wyżej 😉
Przepraszam,że dopiero teraz ale zostałam odcięta od świata 😉
Hermes,fin,revoltowiczka,kolebka dziękujemy  :kwiatek:

Mo B. Karwieńskie Błota Drugie 700m do plaży,bardzo fajna stajnia nam sie trafiła 😉

tulipan świetne masz te konie  😍

Dzionka super zazdrość za obskakanie krosu i za Bialy Bór , uwielbiam to miejsce   💘

My w przyszłym roku planujemy kolejny taki wyjazd tym razem raczej nad jezioro żeby łatwiej było zachęcić konie do wchodzenia do wody 😉

Edit.zapomniałam dodać fotę z kalkulatora
Podbiłam Bałtyk jeee
Misia, no jest bossko 😍 A ty co robiłaś w BB?

Retna, o proszę, ale wysoko Kmicic sadzi! Jedziecie na zawody?

Dzionek w wersji dresiaż 😉 Duże postępy robimy tutaj na czworoboku, mega się cieszę 🙂 No i powoli się w nowym siodle układam po skróceniu klocków

Bez szału, bo aparat padł po 5 minutach - a szkoda, bo faajnie się jeździło 🙂
Dzionka, jutro w Stadzie Ogierów są, więc jedzie z Kmicicem i naszą Tigrą, L i L1, mam nadzieję, że uda jej się przywieźć puchar albo chociaż flots, ostatnio była 9 w L1, bo się jedna zrzuta trafiła, a przedostatnio wróciła z pucharem, więc nadzieja jest 😀
basia16816, ile masz wzrostu Ty a ile Pielgrzym?

Dzionka, po Dzionku nic nie widac, zeby na nim wrazenie robil taki tryb pracy. Jakas ma stalowa kondycje!

Losia, Rude to ma w grzywie taki sam busz jak Gilson. Jak tam ida treningi?

aaga84 w ktorej stajni stoicie?
Dzionka a z kim trenujesz? Tak sie stesknilam za Bialym Borem, ze nawet nie wiesz jak ci zazdroszcze ze tam jestes  😜
kujka, wbrew pozorom jakoś strasznie w tyłek nie dostaje 🙂 Treningi trwają ze 40 minut razem z rozprężeniem, jak koń (i jeździec) robią zadania dobrze, to nie są powtarzane. Mam wrażenie, że im dalej w las, tym Dzionkowi bardziej się chce 😀 Super jest to, że każdy trening to coś innego - widać, że dla konia to mega frajda - raz do lasu, raz na kros, raz na czworobok, raz na parkur... i tak dalej 😉

Frania, z Piotrem Piaseckim 🙂 Ma magiczną moc - raz coś wytłumaczy (a tłumaczy długo i dobitnie) i od razu wychodzi coś, co mi nigdy nie wychodziło 🙂 Wczoraj na czworoboku powiedziałam mu, że mam problem z tym, że koń przy zagalopowaniach zadziera głowę i wychodzi z ustawienia. Trener z 5 minut mówił dlaczego tak jest i co mam robić i od pierwszego zagalopowania problemu nie było 🙂 Magic 😉
Dzionka startowałam w wkkw i ujeżdzeniu 😉
To i ja się nieśmiało dołączę wątku 🙂. Próbowałam na początku roku, ale brak czasu nie pozwalał mi tu regularnie pisać 😉.

Od mojej ostatniej wizyty tu nieco się pozmieniało i od czerwca dzierżawię na pół z przyjaciółką gniadego wałacha 🙂. Giermek to doświadczony wkkwista, który umie sporo, a co za tym idzie, ja muszę się dużo nauczyć, żeby poradzić sobie z jego temperamentem 😉. Mimo to dobrze mi się na nim jeździ, chociaż zdarza się, że zsiadam totalnie zdołowana 🙂. Uwielbiam sposób myślenia tego konia, to jak jest dokładny i skoncentrowany 😉. Skaczemy na razie mało, bo nie potrafię go do końca utrzymać (ach, ta zaciętość wkkwisty), ale nie spieszy mi się 😉. Powoli idziemy do przodu i jesteśmy już na etapie, w którym drągi w galopie pokonuje bez wielkiego okazywania radości 😀.
Startów na razie nie planujemy, bo chłopak musi wrócić dopiero do formy i zacząć wyglądać po małym zaniedbaniu ze strony ludzi, u których stał :/. Jednakże mamy czas, ja nie potrzebuję jeździć na zawody, bo jazda na nim to wystarczająco dużo emocji 😀.

A tu aktualne zdjęcie Pana G. autorstwa koleżanki 🙂

basia16816 po 5ciu dniach to robie juz prawie wszystko  😂 niby mialam zgrywac zdjecia z kart i zdjecia kazdego zawodnika wrzucac do albumu z jego numerem i imieniem a skonczylo sie na tym ze obrabiam zdjecia dla klientów, wysylam maile i wrzucam zdjecia na strone www  😁

Cyśka witam w watku  :kwiatek:
Wieki wieków mnie tu nie było, ale pierwsze zawody za nami, to wypadałoby się chociaż pochwalić. Tasminą jechałam dwa razy LL, raz dwa razy mi uciekła, 2gi raz już na czysto, drągów nie dotykała  💘
Zdjęć mam milion, najchętniej dodałabym wszystkie, no ale nie będę AŻ TAK spamować.
Jechałam też taką Kometą, tutaj z rekreacji kobyłą, dwa razy miniLL (bo co się okazało, chyba szeregów nigdy nie widziała), raz na czysto, raz z zrzuta ale pływała niczym w morzu, do tego 2 razy na niej przed zawodami siedziałam, także sam przejazd ładnie nie wyglądał. Nie mam żadnych zdjęć jeszcze z nią, jak dostanę to wrzucę.

Myszaczek, Brachlewo 12.07.2014

Dziewczyny POMOCY!!
Czy mamy na forum wątek o chorobach języka u koni? Lub czy znajdę jakieś artykuły w necie?
Dzionka W Anglii u siostry byłam  😉
mtl O no proszę. Zazdroszczę 🙂
kujka Pielgrzym 168, ja 170, ale koleżanka, która robiła zdjęcia jest dosyć wysoka. Czyli nie tylko mi się wydaje, że wyglądam na wielką na mym koniu 😁?

Tutaj zdjęcie bardziej z daleka:
basia16816 Juz po zawodach i po mojej 5cio dniowej pracy. Fajne doswiadczenie. Fotograf stwierdzil ze szkoda ze nie mieszkam blizej i ze jakby wygral w totka to by mi kupil maly domek niedaleko siebie bo zrobilam lepsza robote niz jego pracownicy  😁 Ale jest szansa na kilkudniowe wyjazdy jak bedzie kogos potrzebowal a ja bede miala czas  😅

No i nawet dorobilam sie pamiatkowej fotki jego autorstwa (ja po lewej)...  😜

Pochwalę się - moja ulubiona para znowu z pucharem! 😍 Kmicic po zrzutce w L-ce baaardzo się starał w L1, co zaowocowało trzecim miejscem 😅
.
O, brawo dla ziomka mojego Dziona! Uwielbiałam tego łobuza waszego 🙂

zoriczkowa, super, świetnie to wygląda!

U nas dzisiaj dzień małego kryzysu, bo Dzionek postanowił mnie powozić w tempie światła po drążkach, ale po południu udało się wszystko naprawić 🙂
Mucha, bo on dokładnie taki jest 🙂. To kochany koń 🙂. Potrafi jednak pokazać różki, ale właśnie to w nim lubię 🙂,

zoriczkowa, twoje rude bardzo mi się podoba 🙂
kujka dzierżawie konia z Wierzbowego Gaju 🙂

W sobote mam jechać na swoje pierwsze zawody. LL i być może L, jak LL dobrze pójdzie. Skakałam wczoraj i dochodzę do wniosku, że mam złotego konia z taaaaaakim sercem do skoków. Poza tym, że bolał mnie policzek jak nie wiem po wyrwaniu ósemki, było tak  😜
wymodelowana heheh, bo kruszyna ze mnie też jest naprawdę. 😉 Zmierzyłam Techora przed wyjazdem do Gałkowa - o ile zrobiłam to dobrze (ze mną to nigdy nie wiadomo :hihi🙂, to Techo ma 179cm, więc między nami jest różnica trochę ponad 20cm. 🙂
basia świetnie Wam robota idzie, oby tak dalej. 🙂
Dzionka rany, aż zaczynam trochę zazdraszczać! 😀
Nirv taki klimat to marzenie po prostu. 🙂
mtl ale Ci się trafiła okazja! Super, mam nadzieję, że uda Ci się jeszcze z kilka razy załapać do pomocy. 🙂
Muchozol, Dzionka, Cyśka, dziękuję :kwiatek: :kwiatek:
aaga84, no to powodzenia!!!
basia16816, a faktycznie, na tych z daleka wyglada to inaczej zupelnie. 🙂
Losia biedny ten Twój konio  😉 Dwa razy dziennie go męczysz :P
A tak na serio- dobrze Ruda wygląda. Ty też chyba coraz większy fun z jazdy bo coraz częściej się tu Cię widuje z fotkami 🙂
Nirv no nie! Koninę grilluje oj niedobra niedobra. Swoją drogą siwek i Pamsik wygladają na nierozłącznych 😀
mtl dobra ta zebrofota! Mega 😀
Dzionka mimo, że wyskakujesz mi z lodówki to nadal  mogę tą lodówkę otwierać z przyjemnością  🙂 Biały Bór poznaję! Kurczę nie myślałam ,że Ty na te wakacje crossowe to do BB zawędrowałaś 😉
Cyśka super! Fajnie, że możesz się teraz rozwijać z takim koniem. On serio ma na  imię Giermek? :P
zoriczkowa gratuluję debiutu! Teraz to już z górki 😉

Muszę się pochwalić  💃 Po 3 miesiącach przerwy w końcu zabieram się za dużą DD (matkę mojej młodej).
Wykąpana dziś, spacerek w poszukiwaniu trawy też był.
Potem wzięłam ją na lonżę. Polonżowałam chwilę, koń spokojny dobrze chodził jakby przerwy nie miał.
Więc zmieniłam plany  i zamiast wsiąść pojutrze wsiadłam już dziś. Jezu cieszyłam się jak dziecko  😍 Mimo,że tylko chwilkę jeździłam było meeeega Pojutrze wsiądę na dłużej bo czekamy na kowala.
Kobyła spokojna, ani nie brykała  ani nie próbowała ponieść, szła równo. Na początku tylko zestresowana ,że znowu ktoś na niej siedzi. I jak tu jej nie kochać?  💃
Swoją drogą nie wiem jak ona to zrobiła ale ubrudziła się na szyji.... smołą  🤔 Jutro muszę z tym walczyć słyszałam ,że masłem idzie to doczyścić.

Zdjęć z "jazdy" co prawda nie mam to wcisnę się z dwoma DD. Mamuśka właśnie ta o której owa i moja młoda jej córka. Młoda już dość duża przy matce się wydaje...

Kasija, tak xD. Mnie też to imię nie urzekło, ale chociaż jest zabawne 😀.
Miło się czyta twój post, jest mega pozytywny! Fajnie, że masz z tej klaczy taką pociechę 🙂.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się