Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. VII (2014)

tulipan, no muszę muszę, bo serio laleczka! 🙂 wrzucaj częściej bo aż się wracałam popatrzeć jeszcze raz- fajne konie fajne jeździectwo, jest motywacja 🙂
Dzionkę ktoś filmował, więc ja tego już nie dublowałam...ale zanim ona wrzuci swoje, to pokażę wam przykładową trasę którą pokonywali (Dzionek trochę na raty, ale dzielni byli 🙂 )
WODA
musicie wybaczyć format, nie obróciłam telefonu :/

edit: tu mam jeszcze z pierwszej części lasu - kłoda do hyrdy:
KLIK
Strzyga - wspaniała... widzę, że w ramach remontów postawiono bardziej na wygląd aniżeli funkcjonalność, a stajnia ma być dla show i do pokazywania, a nie dla koni i ich właścicieli/opiekunów... Szkoda, nie widziałam jeszcze na żywo ośrodka w nowym wydaniu, ale powoli mi się odechciewa - to już kolejna niefunkcjonalna (ale wyglądająca...) wpadka, którą ktoś przedstawia... Co do terenów - szkoda, współczuję, bo ja osobiście bardzo lubię i potrzebuję wypadów do lasu i średnio sobie wyobrażam funkcjonowanie w stajni bez zielonej okolicy. Tak czy siak - zapraszam jak będziesz w okolicach Wrocka, u nas ppppięęękne i naprawdę jest co zwiedzać, a Korabek to wymarzona leśna fura, zarówno do wypadów dziennych, jak i nocnych :-)
Dżastin - mmmmmega, ale pięknie!!!
Hermes - no i znowu fajne loty, dawaj więcej 💘 jak poszło? Trzymam kciuki za kolejne!
tulipan - o raaaaaaaaaaaaaaany, boskie foty! Jak nigdy nie byłam fanką Kasi, tak muszę przyznać, że wyrosła z niej PRZEPIĘKNA MASZYNA! Wygląda doskonale! Szymek ofkors też, ale Kobyła zafundowała mi po prostu opad szczeny! Planujecie jakieś zawody?
faith - ej, to dobrze, bo ja planuję zrobić sobie na żebrze i straszyli mnie, że tam to już w ogóle śmierć bólowa na miejscu 😁
Muchozol - strasznie dziękujemy, bardzo miło nam to słyszeć :kwiatek: A jak u Ciebie? Jak Mucha i nastawienie do jazdy (Twoje i Koniowatego)? :-)
krysiex213 - :kwiatek: mnie również bardzo bardzo to cieszy, bo po tym wszystkim bardzo się zmienił i stracił cechy, które w nim bardzo lubiłam - liczę jednak na ich powrót, niekoniecznie teraz zaraz, ale żeby chociaż kiedyś... jak na razie, powolutku, odpukać, wraca.

Ostatnie na długo:

Strzyga, jeszcze espeszial for ju tytułem zachęty na wycieczkę do Wro:

To widoczek sprzed samiutkiej stajni :-) I to naprawdę pikuś w porównaniu z "dalszą" (+/- 1 km  :hihi🙂 okolicą, wzgórza, doliny, rzeczki, bajora... kosmos, aż się wierzyć nie chce, że takie krajobrazy pod Wrockiem.

.
Burza  😡 zawstydziłam się. Nad moim jeździectwem pracuję. Po przerwie jest trochę do nadrobienia, ale moje konie skutecznie motywują do pracy nad sobą  🙂

darolga  :kwiatek: Kasia wyrosła faktycznie i psychicznie też jest o niebo lepiej. Ale macie widoki  😜 Gdzie to tak pięknie?
darolga, LL było dokładnościowe, pojechaliśmy na czysto w całkiem niezłym czasie, a że miejsca były losowane to nic nie wylosowaliśmy 😉 w L natomiast przez większość czasu byłam na I miejscu, ale potem jednak dziewczyna nieźle wcisnęła gaz no i spadłam i w efekcie byłam II, ale to regionalne więc jestem w dużym szoku, bo oprócz MWiM-A poważniejszych nie jechałam, bo a to na legii lało jak nie wiem, ja byłam na następne chora, a potem ten wypadek 🤔 a Korabski wygląda obłędnie!! 😜 i te tereny...marzenie
Muchozol, dziękuję bardzo :kwiatek:

Dargola, specjalnie dla Ciebie :kwiatek:
Skoro o podskokach mowa, to i my 🙂 Dzisiaj skakaliśmy linie - jedna na rozjeżdżanie, druga na skracanie. Krótko było, bo i Dzionek i drugi koń z mojej "grupy" jeździły za pierwszym razem dobrze <skromność> 😉

Powiem wam, że oglądanie dziennie 18 osób na 20-paru koniach to całkiem edukacyjne doświadczenie 🙂 Przyjechał jeszcze inny "sławny" zawodnik ze sowimi jeźdźcami, jest więc na co patrzeć.
Ktoś pytał z kim to zgrupowanie - z Piotrem Piaseckim 🙂
Dzionka radzicie sobie świetnie, ale najfajniejsze w tym wszystkim jest to, ile radochy Wam to sprawia. 😀
mils, wiesz, zawodnikiem nigdy nie będę - mogę się tylko rekreacyjnie i bez zbędnej spiny tym wszystkim bawić 🙂 No i mam radochę, oj maam 😍
darolga, kurcze, gdybym miała choć tydzień wolny do października.... =(
Gniady juz ze mna miesiac (i kilka dni), czas na porównanie  😂
Dzionka super! Zazdroszczę takiego wypadu 🙂

A mi się dziś jeździło przebosko, dostałyśmy taki wycisk, że boje się, jak ja jutro wstanę z łóżka 🙂 Dorzucam jeszcze jedno foto z ostatniej sesji
darolga, fajne fotki 🙂
darolga, LL było dokładnościowe, pojechaliśmy na czysto w całkiem niezłym czasie, a że miejsca były losowane to nic nie wylosowaliśmy 😉 w L natomiast przez większość czasu byłam na I miejscu, ale potem jednak dziewczyna nieźle wcisnęła gaz no i spadłam i w efekcie byłam II, ale to regionalne więc jestem w dużym szoku, bo oprócz MWiM-A poważniejszych nie jechałam, bo a to na legii lało jak nie wiem, ja byłam na następne chora, a potem ten wypadek 🤔 a Korabski wygląda obłędnie!! 😜 i te tereny...marzenie
Muchozol, dziękuję bardzo :kwiatek:

Dargola, specjalnie dla Ciebie :kwiatek:
CIACH

Hermes Akurat 'ta' dziewczyna to forumowa alaa_kala pojechała super- i w tempie i skrótami 😉
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] cytowanie zdjec
bjooork, jak dla mnie Karolina jechała super, fajnie ale i tępo już nie dla mnie i Warusia bo byśmy się rozstali 😁
A my dzisiaj bawiliśmy się tak 🙂

Tak, wiem, że wam już wyskakuję z lodówki 😉 Jeszcze tylko jutrzejsze krosówki o obiecuję zamilknąć 😉 Rzadko się taki mega koński wyjazd trafia, więc zrozumcie!
Dzionka!!! jak ja ci okropnie, potwornie, strasznie, obrzydliwie zazdraszczam!!!!  🏇
faith, hihi, no jest czad 😀 Ale trochę już wymiękam ze zmęczenia, dłużej niż te dwa tygodnie bym tak nie pociągnęła chyba 🙂 No bo muszę dodać, że codziennie sami wywalamy u koni obornik, dajemy siano i karmimy, a do tego 2-3 razy dziennie coś na tych koniach robimy. No i do stajni jest kawałek z górki, a potem z powrotem pod gorę - przynajmniej czuję, że trochę zrzuciłam 😉
faith, hihi, no jest czad 😀 Ale trochę już wymiękam ze zmęczenia, dłużej niż te dwa tygodnie bym tak nie pociągnęła chyba 🙂 No bo muszę dodać, że codziennie sami wywalamy u koni obornik, dajemy siano i karmimy, a do tego 2-3 razy dziennie coś na tych koniach robimy. No i do stajni jest kawałek z górki, a potem z powrotem pod gorę - przynajmniej czuję, że trochę zrzuciłam 😉

Ja tak mam codziennie (365 dni w roku) - posprzatac, nakarmic, zrobic wszystko przy koniu  🤣
No właśnie ja nie, poza pojeżdżeniem konika przez godzinę i jakiś odświętnym joggingiem w domu za dużo nie robię 😉 A tutaj - o ludzie, od rana do wieczora zasuwamy 😀
[quote author=Dzionka link=topic=93532.msg2136381#msg2136381 date=1404935158]

Ja tak mam codziennie (365 dni w roku) - posprzatac, nakarmic, zrobic wszystko przy koniu  🤣
[/quote]

mtl wyjęłaś mi to z ust 😉
Dzionka pakuj pakuj:P  ja za to 365 dni w roku mam do stajni i na ujeżdzalnie z górki i pod górke🙂
No właśnie ja nie, poza pojeżdżeniem konika przez godzinę i jakiś odświętnym joggingiem w domu za dużo nie robię 😉 A tutaj - o ludzie, od rana do wieczora zasuwamy 😀

uwazaj bo sie jeszcze przyzwyczaisz, ja po 4 latach posiadania konia w UK i robienia doslownie wszystkiego, nie lubie go zostawiac pod opieka kogos innego  😁
mis Hermes Muchozol dziękujemy bardzo  :kwiatek:
Dzionka ja teeeż tak chceee!! odkąd Bondzio się przekonał że woda go nie zamorduje ciągle mi chodzi po głowie wyprawa nad jakąś wodę...tylko wody brak :/

przez Bóg wie ile czasu cierpieliśmy na brak dokumentacji fotograficzno/filmowej, więc nie miejcie mi za złe że się troszeczkę wyżyje zdjęciowo 🙂
Ogólnie jestem w szoku na Bondzia bo ostatnimi czasy jest totalnym wymiataczem. Trener każe skakać to nie ma marudzenia :P

i jeszcze zdobyłam filmiki z naszych dziewiczych zawodów 🙂

Pakuję ostro 😀 Wrócę do pracy o odpocznę 😉
mtl, no dokładnie! Mój koń ma piękny porządeczek w boksie, obiadki wymieszane, siano wybrane najładniejsze ;P

Btw właśnie się dowiedziałam, że pensjonat tutaj kosztuje 800 zł  😵 Nienawidzę cię Warszawo!!  😀iabeł:

krysiex, super Bondzio! Łapie za oko 🙂
Dzionka siano - daje tyle ile chce  😁, jedzenie - dodaje wode, dodatki, pasze jaka chce  😁, w boksie sprzatam ile razy chce i zawsze jest czysciutko  😁, wypuszczam na padok i sciagam kiedy chce, no wszystko robie jak chce - ale jest jeden minus - jestem uziemiona i musze byc w stajni 2 razy dziennie kazdego dnia  😀iabeł:
anai, dokładnie, Dino wygląda na zadowolonego z życia 🙂 Szarak jak zwykle super. Musisz załatwić sobie znowu jakiegoś fotografa na skoki, bo coraz wyżej się odbijacie! 😉
mtl, wow, widać różnicę w gniadoszku. Gratuluję!
faith, Manti wygląda szałowo! 🙂 Przy okazji - boski tatuaż! To czyjaś konkretna praca? Mnie osobiście od razu skojarzyło się z pracami Małgorzaty Mąkosy.
Losia, jak tam Rudzinka? 😉
Burza, niby rozruch, ale Piorek dalej masziiiina 🏇
mils, pewnie często to słyszysz, ale... jaka z Ciebie kruszynka na nim! 😀
Nirv, ale odlot! Zazdroszczę 🙂
tulipan, zakochałam się w Katarzynie 😍
krysiex213, gratuluję wyników! 🙂
Dzionka, zdjęcia z krosu 😍 Podziwiam odwagę 🙂 Chciałabym kiedyś poskakać krosówki, ale prędzej zeszłabym na zawał chyba z moimi wizjami 😁 A patrząc na zdjęcia z wody - rany, koniecznie też muszę gdzieś pojechać z Kucem popływać! Jak nic nie wymyślę, to go wepchnę do stawiku naszego 😁
darolga, no nie pisz, że na długo! Regularnie musicie się pojawiać 😀 Jako Wasza oficjalna fanka żądam relacji z korabkowych rozruchów! 😀

A my po zeszłotygodniowych beznadziejnych skokach, dziś się porozumieliśmy 😍 Skakało mi się super, mimo tego okropnego upału i miliona much 😜
Dzionka, zazdraszczam takich fajnych końskich wakacji! Mnie co prawda teraz marzą się wakacje z dala od koni  🤣, ale na Młodym też bym chętnie tak pofikała. A ze starym relaksik!
wymodelowana, Wojenka, cieszę się, że się podoba 🙂 Dzisiaj byliśmy na krosie i było genialnie, koń szedł jak pewniak na wszystko, mogłam więc lepiej niż za pierwszym razem kontrolować swoje własne ciało 😉
Foteczki:
Stół

kombinacja z coffinem

kłoda

Chyba to na tyle krosówek, teraz skupimy się na patykach, jak to trener mówi 😉
wymodelowana, dziękujemy 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się