Burza, ciężko, chociaż młody w wielu aspektach jest łatwiejszy i ma bardziej w głowie poukładane (u Dina chyba jednak folbluci przodkowie ciągle gdzieś wyłazili), to momentami to jest takie dziecko niegramotne... Faith, maść bardzo podobna, tylko jak dla mnie mógłby nie jaśnieć, a Ty wolisz jasne 😉 Dzionka, będzie jakaś fotorelacja?
kujka Gil wygląda przefajntastycznie 👍 Mo B. kibicuje wam od długiego czasu 😅 ciesze się, że zdecydowałaś się na powrót 🏇 Burza czekam na zdjęcia z jazdy! 🙂 anai piękne pastwska! na długo zostajecie? mtl mooje marzenie WKKW 😍 jak sie siwy spisal? baffinka na twoje relacje rownież czekam! 🙂 smile na skokach musi byc 😉
a ja zdjade sprawozdanie z nowej stajni 😀 Rudy sie powoli aklimatyzuje. Od poniedzialku mam nadzieje zaczniemy treningi ujezdzeninowe, zeby cokolwiek robic z moja slabo ujezdzonym 9latka juz 😁 brak pastwiska 24/h zdjecydowanie służy jej tuszy 😁 takze zdjecia z dzis, 2 jazdy w nowym miejscu 😉 z takim usmiechem przyjezdzam do stajni 😀
Losia, mam, mam 🙂 wstrętnie robocze, zostałam zaskoczona aparatem więc kompletnie bezlansiarsko ( no ale czysto więc 😉 ). Masaż, tape'y, ciągłe pasowanie siodła i rozciąganie konia zmieniło mi Piorka, jestem pod mega wrażeniem jego uczciwej roboty aktualnie. A ja poznaję ( kawalątkami) RWYM i wiem, że MUSZĘ mieć jazdę z Anią 😀 jak to powiedziała Koniczka "Za każdym razem Ameryka w konserwach" 😀 na razie jesteśmy po kontuzji na etapie koła galopu w każdą stronę i 20min kłusa 😉
Burza, eeej zawsze mi sie wydawalo, ze Piórek to taki kon, co zawsze uczciwie pracuje 🙂 RWYM jest super! a Wy juz tak na stale sie na munsztuk przerzuciliscie?
Ktoś, no to trzymam za slowo i czekam na fotorelacje! 🙂
kujka, nie jesteśmy idealnie, ciągle są jakieś zgrzyty czy niesnaski ale doświadczenie mi pokazuje że primabalerina o najmniejszy dyskomfort 'wypada' z roboty, a mi nie zawsze zejdzie dzień czy dwa aż dojdę o co chodzi 😉 różnie, na wędzidle też ale tak teraz znowu na munsztuku. Szkolenia RWYM już parę razy były u Złotkowskich i koniecznie!!! muszę się załapać na kolejne- a ty już brałaś udział? Bo serio byle 'ścinek' z tych jazd totalnie mnie znowu wykręca jeździecko na dobrą drogę 😀
Burza, nie, ale jezdze z osoba ktora regularnie bierze udzial w klinikach z Elaine Butler 🙂 Wiec tak posrednio lapczywie podbieram co moge! Moze kiedys tez uda mi sie pojechac, jak troche finansowo stane na nogi! Baaardzo bym chciala.
amnestria Ja za Was też mocno trzymam kciuki, mam nadzieję, że tym razem się uda 😉 a "spasiony" Duszek wygląda pięknie! aaga84 Jak mnie zobaczysz kiedyś to zagadaj, z reguły nie gryzę 😎 a z oczami - ślepota miesięczna, ot taki psikus. anai, baffinka :kwiatek: kciuki zawsze nam się przydadzą muchozol 180cm w kłębie, także kawał konia 😉 Losia bombowe ochraniacze 😁
Siwuszek z wczoraj, druga 15-minutowa jazda po przerwie. Powiem Wam, że fun z jazdy na własnym koniu jest nieziemski 😍
edit. darolga ładnie wyglądacie, ale coś Wam chyba grzywa mocno urosła 🤣 Burza Piorek się aż tak denerwuje na muchy, że w siatkówce jeździcie? 😉
kujka, aaaaa no tak! 🙂 no ja w Elaine nie mierzę, na początek musi mi wystarczyć 'polski odpowiednik' 🙂 ale nie wiadomo co się zadzieje jak spróbuję 😀 aż się ekscytuję! 🙂 słyszałaś coś ciekawego jak pozbyć się garba? 😀
Mo B. czemu aż tak? 🙂 jak gryzą to zakładam, jak nie to nie 🙂 nie cieszą mnie bąble na całym ciele :/
Burza, hihi no przeciez moj garb to cos z czym walcze od wiekow 😉 Chociaz chyba bardziej pochylone ramiona i glowa, niz okragle plecy, ale w sumie wyplyw na konia jest bardzo poddobny. Mi pomaga, jak mi ktos np dotykajac bacikiem miedzy lopatki wskaze, gdzie co ma byc napiete, jak cofnac glowe itd. Udaje mi sie zostac tak potem wiekszosc jazdy 😉 Potem dla przypomnienia jeszcze haslo ZSZYWKI -> bo mam miec ramiona sciagniete jakby trzymaly je zszywki. Plus efekt WOW, w koniu, kiedy przestalam mu dociazac gora ciala przod baaaardzo duzo mi pokazal i dodatkowo motywuje do pracy nad soba. Powoli zaczynam sie przyzywczajac do jezdzenia prosto, ale jeszcze kupa pracy mnie czeka nad tym, zeby nie myslec o takiej pozycji i zeby przybierac ja naturalnie. Oczywiscie praca przy komputerze mi nie pomaga. Jak nie ma kto mnie poustawiac, to sama siegam rekojescia bata miedzy lopatki i jest mi latwiej.
koniecznie zdaj jakas dluzsza relacje po szkoleniu u Was!
Mo B., ej, chcialabym zeby moj kon tak wygladal po przerwie 🙂 Zdrowka!
Burza, mój koń by mnie pewnie zamordował jakbym mu zaserwowała telepiącą się derkę w innym chodzie niż stęp 😁 Już nawet raz spróbował - w terenie, przy lekkim wiaterku - w stępie 😁 A powiedz, dlaczego po kontuzji wracacie do pracy na munsztuku? Kwestia kontroli? Mo B., w ogóle nie wyglądacie jak po przerwie 😉
kujka, ee no właśnie chciałam powiedzieć, ze u Ciebie to nie do końca garb- garb 😉 muszę przemyśleć 🙂 na razie nie ma nawet daty, okażę się, mam nadzieję że wcześniej czy później mi się uda bo jak widać warto 🙂 W Grzmiącej miałyśmy z Zuzanną fazę 'nie gap się na konia' i jeździłyśmy wołając 'hala!', 'hydrofornia!', 'stodoła!' 😀 działało bo człowiek nareszcie patrzył dookoła a nie na ręce 😀
arivle, no ale ty masz gorącego syna, znałam takich co jak im się derka obsunęła to na dwie nogi od razu- w mojej rekreacji ma panować spokój ducha względny, derka się przyda czasem- szkoda że nie można koniom wytłumaczyć po co 😉 głownie kontrol- Piorek odpala niezłe bieganie po przerwach ostatnimi czasy 😉 na szczęście miesiąc ropy ale przeplatany notorycznie- 4 dni pochodził lekko, znowu 4 stał itp- więc nie jest 'na zimno' i totalnie sztywny.
Trochę nas nie było, a tutaj się tyle dzieje! Wszystkim jubilatom spóźnione, ale najlepsze życzenia! Oraz gratulacje za mniejsze i większe sukcesy. 🙂 kujka wyglądacie zjawiskowo! Więcej Gilka pokazuj! Burza Piorek taki fit, że kontuzji po nim nie widać w ogóle. 🙂 Mo B. dobrze Was znowu widzieć razem pracujących, tworzycie niezastąpiony duet! 😀 Losia Rudy super, ale ochraniacze wygrywają wszystko! mtl czad, prezentujecie się świetnie. 🙂 darolga Was także jest dobrze widzieć, szczególnie z takim uśmiechem i pozytywnym nastawieniem! 😅 Odezwij się czasem i poopowiadaj jak Wam się żyje. 🙂 amnestria super, pokazujcie się teraz jak najczęściej i trzymam kciuki, żeby tak już u Was zostało! Moon foty super, dawaj więcej. 😀 faith Siwa wygląda cudownie, nie wiem (nie jestem jeszcze w trakcie nadrabiania zaległości :hihi🙂 co robicie, ale zdecydowanie jej służy. 🙂 My sobie powoli pracujemy i najfajniejsze jest to, że zaczyna mi się naprawdę dobrze jeździć. We wtorek mieliśmy świetny trening, w czwartek już gorzej, ale to tylko daje do myślenia, co robić dalej. Kilka zdjęć z początku czerwca i zmykamy. 🙂
Losia, fajnie rude wygląda, pasuje Wam pomarańcz 😀 Burza, fajnie pracujecie, widać ogromny postęp! Mo B., gdybyś nie napisała, w życiu bym nie powiedziała, że jesteście po przerwie! Siwy świetnie wygląda! mils, nie znikaj 😀
Melduję, że u młodego nowych ran padokowych dziś nie było, więc udało się poskakać (wycięte z filmu):
Burza, stad moja nagla wzmozona aktywnosc na forum 😉 mam nadzieje ze juz koncze to chorowanie, bo juz nie moge patrzec na ta pogode (i konskie zdjecia!). 😉
kolebka, świetne zdjęcia! I jak, już noga całkowicie okej? 🙂 Donia Aleksandra, ideał konia, pięknyyyy! 😜 Moon, uwielbiam Wasze zdjęcia, zawsze pełne pozytywnej energii 🙂 amnestria, jaaaaki Duszko=pączek 😍 Strucelka, wypiękniał Ci bardzo 🙂 kujka, Giloo wygląda super! mtl, eeeej fajneeeeee 😜 darolga, chyba już na zawsze będziecie moją ulubioną parą z rv, trzymam za Was mocne kciuki :kwiatek: Losia, boskie owijki!! Burza, Piorun super pączuś 🙂 Mo B., zawsze chciałam poznać Twojego siwego i Ciebie, bo zawsze podziwiałam Cię za pracę z nim. Wpadnę któregoś dnia z aparatem. 🙂
A my intensywnie! Ostatnio był grany teren, bo po takich mega burzach obydwie ujeżdżalnie nam robiły za basen 🤔 a dzisiaj w końcu poskakaliśmy, jutro lonża, a w niedziele regionalki ciśniemy, więc kciuki potrzebne :kwiatek: Kilka fot ze skoków: (proszę się nie śmiać ze zdjęcia znad oksera, jednak wysokość była, ale moje ciało robiło pozycje jakby stało ze 170, a nie 140 czy tam 145 i fakt, że rzuciłam wodzę, żeby nie dać mu po zębach w efekcie czego złapałam go pod szyją 😁 )
Pozdrawiamy kącik i liczymy na mocne kciuki w niedzielę :kwiatek:
kujka po trzecim koniu pojeżdżonym na hali (+5 st.) miałam dość wszystkiego. A tu jeszcze wykąpać, zawinąć, posmarować, jedzenie zrobić. Oczywiście Katarzyna miała swoje obiekcje na temat czwartego ochraniacza stajennego. Bo trzy jej odpowiadały, a dopiero przy ostatnim stwierdziła, że może by tak do ściany mnie "przykleić" 😁 Nie wspomnę o Szymonie, który dzisiaj włączył Iron Man'a na dźwięk wody na myjce w stajni i pośpiesznie w podskokach oddalił się ze mną na grzbiecie 🤔wirek: Zakręcony dzień 🙂 Ale fakt, gorączka przy obecnej pogodzie to podwójna kara 🙁
anai zobaczymy jak obowiązki pozwolą. 😁 Hermes ale dajecie czadu! Trzymam kciuki za zawody. 🙂 wistra od jakiegoś czasu mam plan go zmierzyć, ale obstawiam, że minimum 175cm to pewnie ma. 😉 Dodatkowo ja potęguję tą jego "ogromność" z moim 160cm 😀