Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. VII (2014)

a ja chciałam tylko zameldować, że my po przeprowadzce 😍
Rudy się klimatyzje, mam nadzieje, że szybko znajdzie kolegów 🙂
jestem szczęśliwa, ale i padnieta. 💃
Donia Aleksandra to on, Olimpek  🤣 i fakt, on jest generalnie pomarańczowy... 😉
KUJKA! Wrzucaj foty Gila najnowsze!!! 😀
kolebka, ale wesołe pozytywne fotki! Skąd wzięłaś słońce? U nas ściana deszczu od ponad doby, daj trochę 🙂

Losia, super, gdzie foty? 🙂
Burza To z piątku, kiedy było ponad 25 stopni i super przyjemna pogoda  💘  U nas dzisiaj tez niestety non stop pada i padaaa...
kolebka, śliczni jesteście! I faktycznie słoneczne te fotki 🙂

Hermes, gratuję rocznicy! I mądry wybór z kamizelką, też swego czasu tak jeździłam, ale coś się rozleniwiłam potem.

kujka, no dokładnie, wrzucaj foty jak masz w końcu jakieś piękne! 
kolebka, to dawaj coś z jazdy jeszcze, urocze są te fotki 🙂
Burza wolę nie dawac z jazdy, bo nie siedziałam miesiąc na koniu, nie mam swojego siodła i siedzę koszmarnie  😜
Chciałam sie przywitać :kwiatek:

Nie mam swojego konia, ale uprawiam jeździecką por... wróć, rekreację w małej szkółce 🙂 Podczytywałam dość długo forum, ale się nie ujawniałam zbyt często. W planie zakup kopytnego za jakiś rok. Chyba, że jakimś dziwnym trafem trafię na lipcową elite auktion 😉

A tak w ogóle, to chciałam napisać, że świetną robotę wykonujecie ze swoimi kopytnymi 😀
kolebka, oj już się tak nie kryguj! 🙂

Cześć mila, 🙂
Ja znów zaległości nadrabiam, chociaż czytuję w miarę regularnie...

Baffinka, gratki, gratki, gratki! Bardzo ładne przejazdy!

gryglodor, ile młody ma już lat? Odkąd pamiętam on ciągle "źrebulek, źrebulek" może on w ogóle nie starzeje się?  😁

faith, jesteś zaraz po Quancie, moim drugim motywatorem do jazdy, serio ;-)

Hermes, no to pięknie! Oby kolejny rok był jeszcze lepszy! ;-)

kolebka, bossskie foty!  😜

KUJKA, też się domagam Gillotillasa! Ale już!

A u mnie... Właśnie odebrałam dziecko z wakacji. Bez jednego buta, raczej nie zabiedzone, mam nadzieję, że wypoczęte, wyszalane i wybiegane, bo czas wziąć zada w troki już na poważnie ;-) Mi się oczywiście nie śpieszy, dlatego namówiłam moją panią Trener, żeby powsiadała na Henia i go podjeździła, mam nadzieję, że mu rozrusza trybiki pod kapeluszem, tak, że nie będzie mi ciśnienia za mocno podnosił  😉

W międzyczasie tak zwanym Maślaną Bułkę prostowałam, teraz w zasadzie wsiadam już tylko kontrolnie po weekendach, coby chłopak nie zapomniał tego i owego. Całkiem fajne uczucie, bo się wsiada, 5min i koń jest "mój" - w sensie, że przypomina sobie, co to półparada, że nie lecimy na pałę, a wolta to wolta a nie jajo, w dodatku w odwrotnym wygięciu jak chiński paragraf ;-)
No i dorobiłam się fot, a nawet filmiku z tuptaczkiem - podopiecznym ;-) Nawet nie chciałam, żeby Madź mnie nagrywała, bo tak jakoś "bezszałowo" mi się z siodła czuło to wszystko, a zobaczyłam po i... się zgarbiłam  😲
(anai, może poznasz, bo to stary znajomy z Owczarni ;-) ) Normalnie jestę rajterę!  😜

Burza jesteś ukontentowana  🤣  ?
[img]https://lh6.googleusercontent.com/-iaNmHnxIzpc/U7F0_z1HKtI/AAAAAAAAT2I/jOFJF5mVF-M/w617-h409-no/Treningi++%25C5%2581%25C4%2599%25C5%25BCkowice+276.jpg[/img]

Swoją droga - stoimy w tej samej stajni co Fuerte... Tutaj jest chyba kaloryczne powietrze  🤔wirek:

Moon ale słodziaki z Was  :kwiatek:
kolebka, no i dostałam dawkę słońca choćby przez monitor 🙂 plus fajny kolor szmaty macie na sobie 🙂 ślicznie 🙂
Malaaa, rudy ideał 😍

DressageLife, ale piękny Kalaro-klusek 😀

revoltowiczka., gratulacje! Ucałuj ode mnie mojego ukochanego Cymeczka koniecznie!

kolebka, super pozytywne zdjęcia, zdecydowanie nie widać takiej przerwy 🙂

Donia Aleksandra, dawaj więcej Złotego!

My pozdrawiamy troszkę inaczej niż zwykle. Jeździłam na QH ostatnio, a dzień później miałam okazje się powozić na Pamirze w siodle westernowym i przepadliśmy - mi siedziało się bardzo dobrze, Pamsowi również pod względem pleców pasowało bardzo. 😁

kolebka...  widzę, że sezon "źrebaczków w brzuchu" w pełni  :wysmiewacz22:
GosiaG zebyś Ty się nie zdziwiła jak odkopiesz swojego konia znad metrowej trawy 😀
Nirv  Super wyglącie w takiej wersji, mega luzik 🙂 A Olimp taki jest, właścicielka go za to kocha, że nie jeździ dwa tygodnie, po czym wsiada... i jedzie 😀 Chyba że ma areszt boksowy, to już nie jest tak miło - na codzień opala się na padoku od 8 do 17 i bardzo nie lubi jak mu się to zabiera :P
Dlatego wiem, że jest raczej niesprzedawalny 🙂

kolebka, cudnie 😀
Moon, gniady bez odmian... Strzelec?
gryglodor, uwielbiam Twojego młodego 😀 A jak Wam z Eneidą idzie praca? 🙂
Nirv, widzę, że nie tylko u nas west się przyjął pozytywnie 😀

Bardzo rzadko się odzywam w KR, jedynie czytuję w sumie. Ale jakoś w maju "przeszłyśmy" sprzętowo póki co - za jakiś czas i trener ma być westowy dojazdowo do nas (jest grupka chętnych w stajni, ale to muszę się upewnić). Wyglądać technicznie (z mojej strony) to to nie wygląda, ale odczucia są zupełnie inne i kobyła dużo fajniejsza pod siodłem 🙂

anai, joo, to Szczelunek nasz 😀 I moje fantastyczne umiejętności kręcenia filmów z konia 😀
Trochę się wpierdzielę 😉

Kto by pomyślał, że jeszcze Pan D. będzie miał na sobie siodło 😉
Dzisiejszy solenizant pozdrawia cały Kącik! 🏇
Po kontuzji wracamy już do gry, co prawda z małymi foszkami, ale co tam 😉

Fot. Juliadna. :kwiatek:

A tak Belfi obchodził dzisiaj urodziny 😁
Strucelka, oj tam takie foszki 😍 pięknie wygląda, nie odbiło się na nim stanie 🙂 jeszcze raz 100 lat!
DressageLife, pjontka! Gilson tez na kopnym (lub jakkolwiek nie takim w sumie) podlozu sie zatyka. Takze wspolczuje watpliwej przyjemnosci startowania na piaskownicy. Na ostatnich zawodach mialam podobnie (zwlaszcza przy literce A - boskosc).

Strucelka, sto lat! Ale fajny torcik 🙂 Piekna ma teraz masc kucyk. Golilas?

amnestria, nie moge sie napatrzec na Duszka, po prostu  😍

Nirv, to co, zmieniasz front? 😁

Dobra, wywolana zostalam do tablicy z Gilotilasowymi fotkami, to chwale sie. Mam swiadkow, ze to byl jego najgorszy dzien od dawna, wiec tym bardziej puchne, ze na fotkach tego az tak nie widac. Szkoda tylko ze zdjec nie dorobilismy sie z dzis... Ale beda jeszcze okazje mam nadzieje. Bo chodzi bosko, progresuje jak szalony i zbiera od coraz to nowych osob komplementy. Kon skarb! TFU TFU TFU!!

[img]https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/q73/s720x720/10469392_10202425133009769_2396707019809069590_n.jpg?oh=7929c9dcb263c77998d37a490790b62c&oe=54205426[/img]

mam nadzieje, ze nic nie pogmatwalam z linkami i wszystko widac 🙂
Kujka <3

Strucelka, 100 lat dla jubilata! :-)
Moon :kwiatek:

kujka tak, goliłam 2 tygodnie temu 🙂
Gilek wygląda szałowo! Stoicie tam gdzie Quanta? Bo widzę, że śliczna, podobna sceneria co na fotach Quanty 🙂
Kujka jesteście meeega!
AgaEl dzięki  :kwiatek:
Anai rozumiem Cię doskonale. U nas też bieda. Znaczy... zawody są, ale ja z nią mogę jechać tylko w takie miejsca, gdzie mogę załadować ze stajni  😁
xxMalinaxx ułoży się wszystko, zobaczysz  :kwiatek:  😉
Dzionka no to udanego wyjazdu. Mam nadzieję, że będą jakieś foty, filmy, relacje  😉 Zazdroszczę strasznie. I namawiaj mamę. Albo nie- bo Ci Dziona będzie podkradać  😁
Hermes no to życzę kolejnych lat razem  :kwiatek: i brawa za mądre decyzje odnośnie kamizelki i rezygnacji z P przy niesprzyjającym podłożu  😉
Donia Aleksandra ooo to super. My teraz cały lipiec zastój. Nawet kasy nie ma na trening wyjazdowy  😂 Młody genialny! Dawaj więcej fot.
Moon dziękuję  :kwiatek: fajnie to wygląda na filmiku  😀 teraz czekam na Henia  🏇
Amnestria ja pomyślałam! Wiedziałam, że tak będzie  😍 Bardzo się cieszę. Dunio wygląda bosko!
Kujka już podziwiałam na fb  😎 mega mega mega  😍
Strucelka sto lat dla Belfasta  :kwiatek:

Moje dziecię w nagrodę ma teraz pare dni luzu. Wczoraj zajechałam do stajni, a tam oko do połowy przymknięte i wielka opuchlizna  😵
Tego mi jeszcze brakowało. Na szczęście dzisiaj już śladu nie było. Ciekawa jestem czy sama gdzieś przywaliła głową czy Ruda jej strzeliła  🙄
Nirv o masz! przerzucacie się czy jeszcze się zastanawiasz?  👀 Ja bym nie przeżyła braku tych wszystkich pięknych czapraczków, a dużo osób mi mówi że mój koń dobrze by chodził west  😁
Strucelka sto!🙂
kujka właśnie też miałam pytać, czy to nie ta sama stajnia w której stoi quanta 😉
kujka, twoje białe kaloszki mnie zainspirowały! Wyglądają z daleka jak odmiany, a że ciągle próbuję domalować Dzionkowi cokolwiek gdziekolwiek to pomysł w sam raz dla mnie 😀
Moon, ej ej, a czy ten kon na filmiku to jest ta grzeszna szkolkowa milosc? 😁 wyglada sympatycznie!

Strucelka, dzieki! Tak, stoimy w tej samej stajni co Q.

baffinka, dzieeenyyyy! a w to oko moze po prostu cos ja uzarlo? w powieke na przyklad. skoro po 1 dniu sladu nie ma...

Libella, dziekujemy bardzo  :kwiatek:

Dzią, polecam! 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się