Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. VII (2014)

baffinka, trzymam! Co jedziesz?

Malaaa, haha, genialne 😀
Dzionka miałam jechać L i L1, ale że nie zdążyliśmy przed rują to LL i L. Bezpieczniej  😜
Malaaa, Bunio 😁 jak on galopuje! w ogóle zjawiskowo zbudowany jak dla mnie 😍
baffinka ja Wam zawsze mocno kibicuję! 😉 powodzenia i koniecznie prosimy o relacje! 😉
Malaa bardzo fajna z Was para! 😉
Atea woow! zrobiliście kawał dobrej roboty! super!!! 😉 piękna zmiana!
ekuss powodzenia z nowym rudzielcem! super, że masz z niego taką radochę!
Zuzu. uwielbiam Twoją dziewczynkę! kiedy coś startujecie?
juliadna Fufu wygląda pięknie! 😉 a może spróbowałabyś coś z jakąś lekką sieczką pokombinować? nie wiem czy dobrze kojarzę, że Zairka odchudziła Siwego bardzo fajnie właśnie bazując na lekkich sieczkach. ; )
faith uwielbiam twoje małe siwe, wrzuć coś z jazdy jak będziesz miała! 😉

Przepraszam, że tak się wtrącę, ale normalnie mam takie piękne foty Młodego, że muszę się pochwalić. ;D Nie wiem czy nas pamięta ktoś tu jeszcze wgl.  👀
Jak to się stało, że on mi tak jakoś szybko urósł? ;D

fot. cardanka 😉
gryglodor, Warka 4-6 lipca N,N1 lecimy 😀

Bunio cudak! Piękny jest 🙂
baffinka, raportuj więc i liczę na filmiki jak zwykle 🙂

gryglodor, super jest! Nie mogę się doczekać zajazdki 🙂
Malaa, genialna przesiadka  😁 aż się popłakałam 😉
A koń przepiękny  😍
baffinka tym filmikiem zasłynęliśmy na demotywatorach i na dwóch fanpage na facebooku  😁
Burza teraz to wracamy do sylwetki konia sportowego,bo po miesięcznej przerwie ze względu na moją sesje trochę nam się przytyło i najpierw widać Bunia brzuch,a później dopiero resztę  😁
Malaaa, filmik hit, widziałam go faktycznie wcześniej 😀 A Bunio pięknie galopuje!
baffinka, kciuki są!
Strzyga, u Was Dagger, u nas Motyl 😀
gryglodor, rany, jaki on już duży!!! Piękny zwierzak, siwą widuję  w KRM, świetnie teraz wygląda!

Ja też proszę o kciuki jutro,  debiutujemy na naszych PO w Lce. Dino też idzie pierwszy raz pod dzierżawczynią Lkę, trochę jestem zestresowana.
anai, one teraz pewnie stoją w większości pomorskich stajni 🙂
Strzyga, dokładnie 😉
Już nie o Fuerte, tylko generalnie.
Dżastin a co ma piernik do wiatraka? Padokowanie czy trzymanie konia w stajni to inny temat. Tak samo jak u ludzi u koni otyłość jest zagrożeniem zdrowia. Powinniśmy zwracać uwagę właścicielom nie tylko koni wychudzonych, ale również tych zbyt utuczonych. Spasiony koń to nie koń w dobrej formie, a jako że ludzie ustalają diety swoich koni powinni ją dostosować do przypadku  🙂
Burza, gryglodor Dziękuję. Ja się cieszę, bo mały niepozorny był, a to naprawdę fajny bystrzak.

Moje dziecko wyjechało. To jest STRASZNE, ale może uda mi się między obozowymi jazdami pojeździć trochę konie. Postawiłam sobie małe wyzwanie: pobudka o 5.00, więc będę się musiała pilnować wieczorami, żeby nie siedzieć za długo niepotrzebnie. Tęskno mi za systematyczną robotą w siodle. Wiem, że smęcę tak co jakiś czas... Niedługo już będzie mi łatwiej to zrealizować.
Dzięki laski za kciuki  :kwiatek: Mój koń jest po prostu boski  😅  😍 cofam wszystkie złe słowa pod jej adresem sprzed paru dni  😍
baffin No nie kokietuj, tylko opowiadaj ze szczegółami  😀  😅
baffinka, dawaj sprawozdanie!
Zuzu, padłam 😂
gryglodor, piękne fotki 😍
anai, powodzenia!
baffinka, opowiadaj!
Gryglodor cudny ten Twój młodziak 🙂
Gryglodor dzięki  :kwiatek: jeju jak to szybko minęło- już dwa lata  😀 Jeszcze trochę i zajazdka. Super foty. Masz jeszcze jakieś?
Anai trzymam kciuki! Młody dzielny i ogarnięty, więc będzie bez problemów na pewno  😀 Dawaj jutro znać i czekam na foty, bo na pewno będziesz mieć  😀

Już, już opowiadam. Ciężko się pisze z telefonu  😎
No więc LL standardowo na zero  😀 Flo i pucharek jest. My miszcze świata i okolic w LLkach  😁
Lka była dwufazowa. Pierwsza faza taka jak w LL, tylko z szeregiem i płoteczkami  😁 No ale co tam płotki. Skakałyśmy już przecież.
Pierwsza przeszkoda drugiej fazy to mur. Myślałam, że na tym zakończe swoje zmagania o ile w ogóle pojade na czysto pierwszą ( miałam nadzieję, że jednak jakaś zrzutkę zrobi  😁 ). Baba nigdy w życiu muru nie skakała, a na wcześniejszych zawodach nawet nie chciała koło niego przejechać.
Na szybko przed przejazdem podjechałam, zrobiła wielkie oczy. No ale nic... Trzeba jechać.
Pierwsza faza na czysto, więc dołożyłam jeszcze mocniejszą łydę, przed samym murem podparłam ostrogą, sprzedałam baciora i .... poszła. No po prostu sobie go skoczyła  😍 Druga faza też na czysto, tylko jechałam dookoła. Na ściganie i skróty przyjdzie jeszcze czas  😉

I pare fotek:

baffinka super wyglądacie! i strasznie Ci zazdroszczę tych startów! już nie mogę się doczekać aż my w końcu zaczniemy sezon  🍴
Baffinka ogromne gratki i brawo dla Baby za przejazd ponad fochami  👍
Gry oooooo, jaki on duzy juz kurcze kurcze kurcze 😀 ale super rosnie, ladny jak nie wiem jest 😀

Oczywiscie jak tylko dorobie sie jakichs fotek pod siodlem to wrzuce! 🙂 ale musze poczekac na wolny termin ktorejs z moich cudownych pan fotografujacych 😉

Ale! Kucynka chyba wraca do formy 😀
Super dzis byla!
Fajna w stepie, duzo cwiczen porobilysmy nawet - przejscia stoj/step, obnizenia i skrocenia szyi, lopatki.
W klusie na poczatku cos nie halo, ale potem dolozylam cwiczebny no i jestem pod wrazeniem! chyba dorasta dziecko, grzbiet sie nadbudowal, bo szla okragla, da sie to wysiedziec w koncu! I przejscia wychodzily niezle 🙂 No i na koncu 2 kolka galopu na kazda strone, zdecydowanie lepiej niz ostatnio, kamien z serca 🙂
Takze mam motywacje do dalszej jazdy, kolejne wsiadanie we wtorek!  🏇
anai, one teraz pewnie stoją w większości pomorskich stajni 🙂

A u nas kucyki i Holka 😉
Angeel, tak podejrzewałam 😀
Ja sie pochwale, bo w koncu znalazlam chwile czasu  🙂 Zmienilam prace i teraz zamiast na klusakach podruzuje sobie tak na mlodziezy:

🙂

A na swoim nareszcie mam treningi i moge sie pobawic troche w wkkw  😜
baffinka, no naprawdę wyrobiłyście się obie! Super super, gratuluję 🙂
Malaaa dzięki  :kwiatek: teraz niestety już mamy przerwę- prawdopodobnie do września. A Wy kiedy zaczynacie? Już wszystko pozdawane?  😉
Faith dzięki  :kwiatek: super, że tak się układa fajnie z Manti. Czekam niecierpliwie na jakieś nowe foty pod siodłem  😀 takie dobre jazdy motywują, nie?  🤣 my od wtorku mieliśmy mocno średnie i na zawody nawet nie chciało mi się jechać. Miałam myśli, żeby zrezygnować jednak, a tu taka niespodzianka  😁 Bab nie zrozumiesz...
Dzionka dzięki  :kwiatek: a przed nami jeszcze taaaaaka dłuuuuga droga  😀 ważne, że chociaż jakieś postępy są. Nie ma się co spieszyć  😉

Wrzucam jeszcze foto z muru zrobione przez Ahawę  :kwiatek:
I filmiki  😀 jeszcze wychodzą momentami bliskie odskoki, no ale co poradze na to że nie widzę  🥂
( ten z L przemilczmy.... cieszę się, że w ogóle coś jest nakręcone  😂 )

faith, super, że dziewczynka wraca do formy!
baffinka, jak zwykle mega pozytywne obrazki 😀

Ja musiałam odpuścić dzisiejsze starty ze względu na moje zdrowie. Myślałam, że dam radę, ale moja pani doktor  miała rację mówiąc mi w piątek, że kilka dni muszę się oszczędzać. Tak więc młody sie obijał o tak:

Za to Dino spisał się na medal, dwa razy na zero, w Lce lepiej się zaprezentował, niż w LL:

Hej dziewczyny(i chłopaki). Czytam ten wątek dzielnie od dłuższego czasu i Wam kibicuje.

Przyszłam się także pochwalić, bo jechałam towarzyskie skokowe (na czysto). Był to debiut mój i konia 🙂
Przejazdy bez rzutek 6 i 7 miejsce w konkursach oczywiście LL. Mam nadzieję, że niedługo doproszę się o fotki z zawodów.

Nie byłoby nic w tym dziwnego gdyby nie to, że odblokowałam się skokowo (w przeszłości dość poważny w skutkach upadek), mój koń też nabrał ochoty do skakania i się otworzył 🙂

No i fotka mojego Olusia (jak na razie jedyna z zawodów) jaki zestresowany był przed drugim przejazdem  😀
baffinka i agaEl  gratuluje dziewczyny!

My wczoraj pojechalismy w samotny teren (pierwszy), tak na 45 min- glownie step i troche klusa. No i coz...kon cudowny jak zwykle 😀

ekuss uwielbiam czytać  o was i oglądać wasze zdjęcia🙂 Kiedyś z Frigg jak i teraz z Tenórem.

Ja dziś pojechałam z zamiarem pojeżdżenia trochę, ale zrobiło się tak gorąco, że porobiłam młodemu fotki na padoku, potem poszliśmy na spacer w ręku w teren i znów puściłam go do reszty koni na padok. Ostatnio trudno go złapać na padoku ( za wyjątkiem posiadania marchewki), tak więc staram przebywać się tam częściej i próbuję robić tak, żeby dobrze mu się to kojarzyło, kiedy go stamtąd zabieram. Dziś udało mi się go "złapać" 3 razy, za pierwszym razem podszedł sam, był chyba ciekawy co to ja trzymam w rękach, tak dziwnie cyka😉

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się