dairoxroxi uroczo w żółtym! Bardzo ciepły, ładny kolor na siwym 🙂 Livia polopad bordowy w kropeczki to absolutny szał, przebosko, antracyt też fajny 😀 Budlejowe_love hahaha, mnie też to dobija, ale jakoś trzeba to pomieścić :P alexiss jak dla mnie ładnie, zostawiłabym c: Dramuta12 celowałabym w dark-lime, na żywo to taki groszek, ale by pasował 🙂 Equihorse super na nim ten polopadzik wygląda 😉
To my wskoczymy z Hamletem w polopadzie capri-darknougat, zdjęcie niestety jakości komórkowej, niedługo postaram się wrzucić lepsze 😉
Equihorse mega ten czaprak, bardzo pasuje do ciemnych koni 🙂 tylko czemu taki drogi 😵 Livia bank okradłaś ze tyle kupujesz? 😀 Swoją drogą wszystkie czapraki super sie prezentują, ładnemu we wszystkim ładnie 😉 dairoxroxi noooo... dla mnie szał. Wygląda naprawdę super 🙂 to był super zakup 🙂 Nocte ładnie, ładnie 🙂
Też wam tak straszliwie wyjeżdrza z pod siodła? Już na rózne sposoby siodłałam, ale on się nadal przemieszcza ( zakłądam, że dla tego, że jest taki śliski) - zapięcie tych zapięc od czapraka jest niemożłiwe, bo są za kródkie ( do żadnego siodła się nie da tego przypiąć) Strasznie jestem zła, bo czaprak jest piękny - dawno żadna końcska szmata nie sprawiła, że moje serce mocniej zabiło, a teraz się okazuje, że szmata fakt jest pięna - jak leży na półce - pod siodłem się przemieszcza i zwija ;/;/ Odechciałąo mi się po raz kolejny eskadronów ;/
[quote author=Aga_Leming link=topic=93531.msg2239002#msg2239002 date=1417950258] Też wam tak straszliwie wyjeżdrza z pod siodła? Już na rózne sposoby siodłałam, ale on się nadal przemieszcza [/quote] Ja mam tak z eskadronem cottonem. Nie mam pomysłu jak to zrobić, żeby trzymał się na swoim miejscu.
Aga_Leming nawet jak przełożysz popręg przez te szlufki na dole to też Ci ucieka? a siodło Ci nie lata? Mi nie ucieka, ale strasznie się zwija pad yorka pod ujeżdżeniówką, jest za krótki i tybinki z niego wystają :/
Właśnie, wydaje mi się, że wyjeżdżanie czapraka może być spowodowane niepasującym siodłem. Zaczęłabym od sprawdzenia tego aspektu 😉
Edit: Zdarzyło mi się, że przesuwał się czaprak podszyty siateczką gdy inne nawet nie podpięte zostawały na miejscu. Jeżeli siodło dobrze leży to może po prostu materiał jest śliski. Ale w tym wypadku to chyba tylko przedłużyć paski do przystuł żeby sięgały.
Burza, właściwie nawet nie wiem jak bardzo się różnią, bo w życiu nie miałam ani jednego, ani drugiego w ręku 😉 Kliknęłam sztywne, mam nadzieję, że będzie ok.
alexiss, niee, nie puszczaj w świat 🙂 Nocte, wygląda super. Jakoś tak tylko szkoda, że polopady mają logo po boku 😉 Libeerte, co prawda ja bym brała miękkie, ale daj znać, jak to sztywne wypada po "obmacaniu" :-P
Mam ten czaprak (tę tańszą wersję-cotton platinum) też,i nic nie wyjeżdża- proponuję sprawdzić siodło,a jeżeli siodło pasuje,to zrobić to, o czym wielu zapomina-wepchnąć górny rant czapraka głęboko w kanał-tak powinno się siodłać i wtedy nic się nie przesuwa.
Swoją drogą myślałam o tym dziś nawet,przeglądając szmatki-że wiele jest ładnych czapraków,ale nie każdy leży dobrze pod siodłem,i najważniejszą rzeczą jest nie sama szmata,ale to czy pasuje i jest wyprofilowane pod to siodło.Z tego powodu w mojej szafie nie goszczą już brillianty.
Dziewczyny pomocy 😉 Zastanawiam się czy sprowadzić z Niemiec brillanta gelb na tego gniadka. Ciężko mi się dogadać w tym języku i zastanawiam się czy warto się poświęcić, czy znaleźć sobie coś ładnego i dużo tańszego w Polsce? 😉 Jak myślicie? Brać czy sobie odpuścić?
protoniasta Gelb zawsze ładnie prezentował się na gniadych.. więc jak uważasz.. ale skoro mówisz że drogo.. myślę że w Polsce też się znajdzie.. raz na jakiś czas się pojawiał w ogłoszeniach
Inne czapraki nie wyjeżdrzają ( w tym eskadrony). Platinum przełożony przez szlufki, a żyje własnym życiem ;/ W siodłach aktualnie jeżdzę różnych - z rozstawem łęku pasującym na mojego konia i w za szerokich plus mattes albo corection system w zależnosci od potrzeby. Mimo wszystko w żadnym z tych siodeł czapraki się nie przemieszczają, a ten platinum niestety bardzo 🙁 W styczniu przychodzi moje nowe siodło, także mam nadzieję, że będzie lepiej, ale jakoś nie mam wiary, bo tylko ten czaprak jest problematyczny ;/ Wydaje mi się, że ten zewnętrzny materiał ze względu na swoją śliskość sprawia, że siodło sie po nim przesuwa. Za pierwszym razem jak go założyłam i podpiełam popręg jak zwykle ( wsiadam ze schodków) to zjechałąm razem z siodłem na bok konia - teraz nauczona doświadczeniem podpinam na max maxów.
dairoxroxi, aż się prosi o zółte owije! ej_anka, ja też bym chciała dla mojego kropka, także no, uważam, że będzie ok. 🙂 Livia, fajnie mu! Ja bym chciała ten anytracyt, ale w wersji stamp.
My dziś już prawie cali ogoleni w nowej cieplejszej derce i mikołajkowym kantarze, czyli zestaw blackberry.