bawarka, ale koszmarek ten ES. albo kosmicznie krzywo ten "pas" pionowy wszyty, albo roluje się jak baranie rogi (nie wiem w sumie co gorsze... bo rolowanie NOWEGO czapraka to kosmos...)
mnie to autentycznie przestało bawić. Wyprzedałam wszystko co miałam, nawet stare Anky. Z nowych kolekcji albo mega odpust - eskadron albo mega szmata-Anky. Pasuję, teraz będę wchodzić w caballa/jarpola jak kupię siodło na Bułę.
[quote author=Budlejowe_love link=topic=93531.msg2161188#msg2161188 date=1408050485] Aczkolwiek Horze to istna owijkowa tragedia polar się zwija zsuwa z nogi konia (nie jest to kwestja złego zawinięcia ) bardzo nie polecam . [/quote]
no co wy? mam Horze i jak dla mnie wygrywają z polarowymi FP które nie dość że się strasznie mechacą, to jeszcze jak się je zbyt mocno naciągnie zwijają się na brzegach 🙄
Mam kilka pytanek dotyczących czapraków Eskadrona i Caballa ponieważ pierwszy raz kupowałabym coś z tych firm. Mam siodło 16 więc w Eskadrona lepiej celować w pony czy w VS? (najczęściej byłby używany na kucach). Jeśli pad Caballa to lepiej wypełnienie miękkie czy sztywne (mocno sztywne, czy znowy miękkie to taka szmatka?). Grzbiet profilowany, czy prosty(które pady lepiej sie układają)? I jeśli ktoś mógłby podać, to wymiary padu wszechstronnego Caballa. Z góry dziękuję za pomoc :kwiatek:
Mam kilka pytanek dotyczących czapraków Eskadrona i Caballa ponieważ pierwszy raz kupowałabym coś z tych firm. Mam siodło 16 więc w Eskadrona lepiej celować w pony czy w VS? (najczęściej byłby używany na kucach). Jeśli pad Caballa to lepiej wypełnienie miękkie czy sztywne (mocno sztywne, czy znowy miękkie to taka szmatka?). Grzbiet profilowany, czy prosty(które pady lepiej sie układają)? I jeśli ktoś mógłby podać, to wymiary padu wszechstronnego Caballa. Z góry dziękuję za pomoc :kwiatek:
Caball wypełnienie sztywne , ja mam i jestem zachwycona jest mięciutkie i wgl . a co do eskadrona pod siodło 16 na kucyki proponuję wersje pony , w fullach konie będą wyglądać jak w derkach a nie w czaprakach :P
Haffek jeśli chodzi o Caballe mam i miękkie, i sztywne. Jakoś jednak wolę miękkie.Zdecydowanie do szmatek im daleko. Grzbiet tylko profilowany żeby nie powodować ucisku na kłąb.
Nadrabiam tutaj trochę, bo przez ten wyjazd weekendowy troszkę się opuściłam 🤬 Ratina cudownie w łezce! no i oczywiście blue jest cudowny 😜 dairoxroxi, wabankowa siwkom to jednak świetnie w różach 😉 juliadna oszalaaaałam! 💘 Burza jak ja uwielbiam czernie, ale pod brązowym siodłem jakoś mi nie współgrają 🙄
Ja jak na złość jak mam fajne szmatki i mogłabym się z Wami podzielić zdjęciami, to zapomniałam ich wziąć do konia 😤 ale na szczęście jeszcze tylko tydzień i w końcu coś tu dodam, a nie tylko Wam słodzę :kwiatek:
Nie mogę się doczekać już nowych kolekcji, krąży za mną iceblue .. no może jeszcze darklime i deeppink 😜
Haffek, moim zdaniem źle nie będzie, trochę będzie to siodełko kuse pewnie, ale raczej nikt się nie będzie łapał za głowę mowiąc "ło la boga, ale masakra". 😉
emptyline , jakoś strasznie zapadł mi w głowie ten obraz Całusa w tym gigantycznym balticu i wszystkie pozostałe czapraki poszły w niepamięć . Przepraszam , wybaczysz :kwiatek: ?
Haffek to trochę tak co się komu podoba; dla mnie Całus jest przepiękny, ale nie podoba mi się w czaprakach DL; ale w VS wygląda super 🙂 Mój koń jest duży, spokojnie mogłabym DL mieć, ale mam małe siodło ze skracaną tybinką, dlatego zdecydowałam się na PD. jak siedzę na koniu to nie widzę jak wyglądam, wiec mi to "rybka", czuję natomiast że mam łydkę "bliżej konia" bo nie zasłania mi jej czaprak - a to już mi nie "rybka" bo podnosi komfort jazdy i działania pomocami ;-) Tyle opinii ile właścicieli.
Ja się zgadzam z Gosią w sprawie czapraków PD - mam dużego konia, ale małe siodło, a dodatkowo nie lubię, jak spoza czapraka wystaje mi tylko pięta i stopa 😉
Livia dziękuję bardzo za pomoc, pomoglaś mi najbardziej :kwiatek: Dziękuję również wszystkim innym osobom, decycuje się jednak na pony 🙂 Muszę się jeszcze tylko dowiedzieć jakie wymiary mają pady caballa 🙂
Haffek Caball szyje taki wymiar jak zapragniesz. Mi szyje poniaki ;-) Dla mnie fajnym rozwiązaniem dla małego siodła są też łezki - Livia wrzucała kilka zdjęć jakiś czas temu.