Precelek dzięki 😉 chociaż szczerze, bałam się, że bardziej będzie się zlewał a na żywo wygląda nawet ok 🙂 O jakimś jasnym czapraku właśnie intensywnie myślę. Chyba mi się szmatoholizm od nowa uruchamia, także możecie liczyć na foty... 😉 A tym czasem mam jeszcze kucyka w kantarze Blue-white-toffee:
hedonistka, wole szersze i dluzsze. Te sa jakies takie no... no jak dla mnie to widac ze producent przykutwil na materiale :P Do tego zwijaja sie na koncach, tak jak juz pisala gdzies Emptyline.
Moje ulubione owijki to zdecydowanie anky: szerokie, dlugie, z miesistego polaru. Ale mam te ze starszych serii, nie wiem jak z jakoscia tych aktualnie produkowanych.
kujka piękny koń w świetnej formie tak przyciąga uwagę, że mógłby mieć nawet zielone owijki i fioletowy czaprak, bo i tak bym nie zauważyła 😁 😜
Ja mam owijki Anky ze starych kolekcji i z nowych i polar jest tak samo mięsisty i gruby zarówno w jednych jak i w drugich. Niestety owijki z czasem bardzo "chudną" 😁 Ale i tak je uwielbiam 😉
kujka, no właśnie! Bo te API to są na Całusa, zdecydowanie. Też najbardziej lubię ANKY, choć te z kolei za duże trochę na nas, ale sztukę zawijania opanowałam i zdecydowanie jakościowo są najlepsze.
Wrzucam mojego modela poglądowo w eskadronie lilac. Przyzwyczajajcie się do wersji dresiażowej, bo mam tylko dwa czapraki pod ujeżdżeniówkę i przewiduję powiększać kolekcję 😉 Czy wersja pony DL nie byłaby lepsza pod to siodło? Nie wiecie ile krótsze są czapraki o tym profilu od fulli?
Dzionka, wg tabeli na www Equishop PD powinien być długi na 50 cm a wysoki na 47 cm. Aczkolwiek wg mnie tabela jest ciut przekłamana; mój PD jest długi na 54 cm a wysoki na 50 cm, jesli chcesz mogę CI przesłać zdjęcia z centymetrem. Pod siodłem wygląda tak jak na zdjęciu.
długość siedziska w lini prostej od łęku przedniego do tylnego to 39 cm, tybinka od zamka ok 34 cm; długość siodła w poziomie, na wysokości zamka do poduszek, 45 cm 🙂
GosiaG, wielkie dzięki za wszystkie wymiary! To nie wiem czy z kolei za krótki by nie był. Zmierzę swoje siodło w wolnej chwili i dam znać 🙂 Btw super siwkowi w tym kolorze.
Fokusowa, chyba masz rację, chociaż troszkę mi się jednak kołderkowaty wydaje 😉 Może mam za duży kontrast po czaprakach skokowych jeszcze 🙂
Dzionka, moim zdaniem ten full jest ok 🙂 Poniaki są pod naprawdę małe siodła, mnie pod Luckiem wyglądają na ciut przymałe, a to nie jest takie duże siodło. I kolor bardzo fajnie do Dzionka pasuje 🙂