Na biegunach, popytaj też rymarzy, być może zrobiliby podobne ogłowie za mniejszą kwotę? W każdym razie, jakbyś miała takie albo robione na wzór, daj potem znać, jak działa i jak u was się spisuje 🙂
Wracam z relacją 🙂 W piątek odebrałam ogłowie od rymarza, naoliwiłam i w sb. próba generalna.
Boskie jest ^^ Łogrowatemy wyraźnie pasuje. Dobrze skręca, nie ma problemów z ustawieniem głowy, jak włączyliśmy wsteczny to cofnął 1/3 ujeżdżalni 🙂 Dla porównania halter kompletnie mu nie pasował - 100 kilo na łapie i zero chęci zgięcia. Widocznie szeroki i dość ciężki (gruba skóra i mosiężne kółka) w porównaniu nachrapnik wyraźniej do niego przemawia.
Na kobyłce, która dobrze chodzi na halterze nie mogłam jeszcze wypróbować. Rąbnęłam się jak brałam wymiary, plus jeszcze nie uwzględniłam paru cm kółka na policzku :/ Minie pewnie z 2, 3 tygodnie zanim rymarz zrobi mniejsze ogłowie. Jestem ciekawa jak ona będzie chodzić w tym ogłowiu 🙂
Podganasze (radosne słowotwórstwo) sprawdza się bardzo dobrze, nawet przy dość luźnym zapięciu nic nie zachodzi na oczy.
Zaraz wrzucę zdjęcia do galerii.