Forum konie »

SOS dla Stad

...szanowni Panstwo w Kozienicach to już nic nie będzie...właśnie są wywożone klacze do stadnin pelnej krwi angielskiej...resztę sprzętu pewnie Ktoś rozkr...znaczy sprzeda chciałam powiedzieć....wykreślone są już z ksiąg stadnych...i [ewnie jak juz dostatecznie zniszczeje to ziemię sprzedadzą  na parcele...i znowu nikt za nic nie odpowie... 😤
BTW, SK Kozienice, zdaje się w tej chwili w przeddzień likwidacji to - od dawna to twierdzę - najlepsze miejsce na jakiś "centralny ośrodek treningowy", przynajmniej dla koni wyścigowych (Służewiec można by dzięki temu znacznie zmniejszyć - a pieniądze ze sprzedaży działek powinny pokryć modernizację toru i właśnie, wybudowanie takiego centrum treningowego poza miastem, wszak to nonsens,  trzymać w środku miasta stajnie na 1000 koni!): wszędzie blisko (albo daleko - zależy, kto jak na to patrzy) - a blisko do Warszawy, czyli na jedyny realnie działający tor...
pomysł rewelacyjny i rewelacyjnie prosty, z tym że nie realny, bo jego prostota nie daje szansy na wystarczającą ilość wziątek dla znajomych i rodziny WCzP trójmiejskiego "Ryszarda Ochódzkiego"
w czym jesteśmy dobrzy, to produkcja koni "przeciętnych" - albo i "miernych". Oczywiście: nie licząc arabów...

Szanowny jkobus nie zapominaj, że hodujemy też niezłe ponoć konie mięsne ;-)
Gaga: i co więcej - właściwie ten akurat sektor ŻADNYCH zgoła dotacji czy państwowej pomocy - nie potrzebuje...
maniak75, a wiesz może co stanie się z obrazami i innymi pamiątkami stadniny?

jkobus, ja bym powiedziała, że nie da się stwierdzić, czy nasze półkrwi są dobre, czy mierne, bo większość z nich jest marnowana niewłaściwym treningiem i zbyt wczesnymi, zbyt intensywnymi startami.
jkobus, nie potrzebuje - nie licząc zimnokrwistych ogierów półdarmo 🙂
U nas produkuje się konie przeciętne, bo po prostu NIKT nie potrzebuje naprawdę dobrych 🙁
kejti ja nie wiem czy one JESZCZE tam są ....a jeśli... to cóż z pewnością będą ładnie wyglądały na ścianie czyjegoś prywatnego domu...wcześniej w sposób niebywały "ginac" wśród inwentaryzacji...nie wiesz??
Na forum ŚK jakiś Rejtan pisze o dzierżawie Białego Boru. Trudno coś zrozumieć z tego niezwykle emocjonalnego wpisu, ale dzierżawcą wbrew planom nie jest PZHK tylko podobno ktoś prywatny. Prawda to? Ktoś wie o co chodzi?
Co prawda nie wiem kto jest dzierżawcą ale znalazłam ogloszenie o przetargu nieograniczonym na dzierżawę Bialego Boru.

[[a]]http://www.anr.gov.pl/service-broker-portlets/DownloadServlet?repositoryId=default-repository&attachmentId=26469&fileSize=180596&fileName=Bia%C5%82y%20B%C3%B3r-dzier%C5%BCawa-og%C5%82oszenie.pdf[[a]]

Minimalny wywoławczy roczny czynsz dzierżawny brutto za całą
nieruchomość wynosi równowartość – 161,50 dt pszenicy

czyli ok. 14 000 zł/rocznie za dzierżawę - wydaje się niewiele
prawda to,prywatne ręce dzierżawią i mają wielkie ambicje i plany...trzymam kciuki,mają być MPS-C i CIC w 2012 🙂
czyli PZHK przegrało przetarg?
z tego co usłyszałam i zrozumiałam,to tak.
I dobrze. A to znany ktoś w środowisku?
no podobno ktoś,kto nie jest bezpośrednio związany.więcej szczegółów nie znam.
Z tego co mi wiadomo, to firma: Coval, mają jeszcze stajnię/stadninę w okolicach Wejherowa. Ponoć na przyszły rok planują kilka imprez międzynarodowych i kilkanaście mniejszych zawodów. Tyle info z drugiej ręki - niesprawdzone 😉, co z tego będzie - wyjdzie "w praniu". Ktokolwiek by to nie był i co robił, gorzej niż było, nie będzie.....
Ktokolwiek by to nie był i co robił, gorzej niż było, nie będzie.....

no więc właśnie...
[quote author=zielona_stajnia link=topic=9351.msg1144934#msg1144934 date=1317375947]
Z tego co mi wiadomo, to firma: Coval, mają jeszcze stajnię/stadninę w okolicach Wejcherowa. Ponoć na przyszły rok planują kilka imprez międzynarodowych i kilkanaście mniejszych zawodów. Tyle info z drugiej ręki - niesprawdzone 😉, co z tego będzie - wyjdzie "w praniu". Ktokolwiek by to nie był i co robił, gorzej niż było, nie będzie.....
[/quote]

I tu się mylisz, gorzej może być, np. całkowita likwidacja działalności sportowej, a wprowadzenie turystycznej. Jak dla mnie, to BB, jest już stracony dla WKKW, a szkoda, bo to najlepsze miejsce dla tej konkurencji w Polsce.Dla większości osób związanych z WKKW, jest to bardzo przykre, bo BB, to kawał historii, ale cóż.... Co do PZHK, to dobrze się stało, że to oni nie przejęli BB. Dla większości Polski jest po prostu za daleko. PZHK, łącznie z zarządem ,powinien przenieść się do Łącka. Stado by skorzystało, a i oszczędność w budżecie by była. Oczywiście są to tylko moje wolne dywagacje. Znając życie personalne przeszkody ,stanął ,na drodze mądrej decyzji.... 🙁
titina,zmień może nick na "czarni defetyzm" 😎.... własciciel ( no dobra,na razie "dzierżawca"😉 chce sportu,chce dużych imprez...pisałam,mają w planach MPS-C i CIC w 2012,trwają rozmowy z pzj...
Trochę jeszcze z tej samej z beczki ogłoszeń ANR.

SK Nowielice na sprzedaż - jedyne 3 600 000  zeta. We wtorkowej GW było ogłoszenie też. Chętni?

[[a]]http://w3old.anr.gov.pl/attachements/AdminArticle/277/579/Zalacznik%20-%20Ogloszenie%20wykazu.pdf[[a]]
zielona_stajnia WejHerowa =)
łooo faktycznie  😡 - już poprawiłam
[quote author=Ktoś link=topic=9351.msg1145101#msg1145101 date=1317386394]
titina,zmień może nick na "czarni defetyzm" 😎.... własciciel ( no dobra,na razie "dzierżawca"😉 chce sportu,chce dużych imprez...pisałam,mają w planach MPS-C i CIC w 2012,trwają rozmowy z pzj...
[/quote]
Idź do diabła ogon nosić, możesz mnie pocałować w ...nos. sama sobie zmień z ktoś, na,, nieudacznik", który ostatnio ma kłopoty ze skończeniem parkuru.Pisać sobie każdy może ,trochę lepiej ,lub gorzej.....
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] obrazanie dyskutanta
tobie titino to już tylko biadolenie zostało...a parkurów to nawet nigdy nie zaczynałaś, więc szkoda pisać o kończeniu 😂
i spadaj świnie pasać, bo tu się pisze o kwestiach dla ciebie zupełnie niezrozumiałych...tego w szkółkach dla PGRowców nie uczyli, że gospodarka musi się opłacać 😁
a że pisać każdy "sobie" może, to już wielokrotnie udowadniałaś, recenzując w swój szczególny rustykalny sposób, sytuacje i wydarzenia których nie widziałaś i w których nie uczestniczyłaś 😁
ps to niby gdzie i kiedy te MP-J WKKW jechałaś titino? 😎
abstrahując od titiny - lol wrotki, Ty jesteś niepoprawny, zdarza Ci się czasem oceniać ludzi nie przez pryzmat tego, gdzie startowali i jak im poszło? Poważnie, znam mnóstwo "zwycięzców" którym nie pozwoliłabym na moim koniu stępem pojeździć, z różnych dyscyplin, a Ty z uporem maniaka drążysz temat zawodów, ilekroć dochodzi do bezpośredniej konfrontacji :P

Żeby nie było off topa - ktoś wie, co się teraz dzieje w Bogusławicach? Moim zdaniem to mógłby być świetny ośrodek, ze względu na zaplecze, tereny itd., widziałam nawet ostatnio ogłoszenie o pensjonacie, ale nie wiem za której kadencji - prywatnej czy państwowej 😉
abstrahując od titiny - lol wrotki, Ty jesteś niepoprawny, zdarza Ci się czasem oceniać ludzi nie przez pryzmat tego, gdzie startowali i jak im poszło? Poważnie, znam mnóstwo "zwycięzców" którym nie pozwoliłabym na moim koniu stępem pojeździć, z różnych dyscyplin, a Ty z uporem maniaka drążysz temat zawodów, ilekroć dochodzi do bezpośredniej konfrontacji :P
a Ty z uporem maniaka, nie zauważasz, że stosuję taki pryzmat tylko wobec tych , którzy się sadzą na takie pierdolety...czy wobec Ciebie kiedykolwiek skierowałem takie argumenty?
nigdy nie fantazjowałaś, na temat swoich "osiągnięć sportowych" to i nie dociekam...co innego titina, czy taka halo którym się permanentnie marzenia z rzeczywistością mylą 😁
znam mnóstwo "zwycięzców" którym nie pozwoliłabym na moim koniu stępem pojeździćja znam takich co bym nawet im psa na spacer do wyprowadzenia nie dał, czy nawet zegarka do nakręcenia (były takie zegarki kiedyś 😉)
Miło wiedzieć titino,że śledzisz moją karierę zawodniczą,fantastyczne uczucie,mieć takich wiernych fanów  🏇 wiesz,mam w sobie na tyle dużo samokrytyki,że dzielę się na forum i swoimi porażkami i sukcesami,nie wstydzę się tego,że jestem amatorem,który bawi się w sport...nie żyje z tego i nie mam takiego zamiaru...wielokrotnie pisałam że przede wszystkim jestem matką,potem pracownikiem korporacji,a dopiero na końcu zawodnikiem...i takie określenia jak "nieudacznik" nie bolą mnie wcale,ba,wręcz bawią mnie,bo świadczą tylko o Tobie,o tym jak niewiele wiesz i jak mało się znasz 🤣 co Ty w życiu osiągnęłaś titino,zaróno na polu zawodowym,jak i jeździecko-hodowlanym?wyhodowałaś jakiegoś czempiona?tak,wiem,świat się na Tobie nie poznał...całe życie na to poświęciłaś,a tu ciągle nic i nic 👍

niestety,Twoja mentalność i nastawienie sprawiają,że dla mnie jesteś grupą "czarni defetyzm" na tym forum...i nawet gdyby w BB w następnym sezonie organizowany był finał PŚ,albo jakiś cudem **** zawody,to ty i tak widziałabyś w tym spisek prywatnego właściciela...taki początek końca i maskowanie wielkimi zawodami rzeczywistej sytuacji...
w Bogusławicach samo dobre🙂
praktycznie co miesiąc odbywają się regionalne zawodyw którejś z 3 dyscyplin- do stada wróciły zaprzęgi!! miałam ogromną przyjemność sędziowania tam zawodów i po rozmowach z zawodnikami wiem, że jest dobrze, ba! nawet lepiej!
pracownicy także zadowoleni
nadal trwa ZT
w tym miesiącu czempionat rasowy małopolaków
p.Aneta ma mnóstwo pomysłów i je realizuje
konie odkurzone,regularnie startują
rekreacja kwitnie,sport także, wreszcie stado odbywa się odpadów hodowlanych jakiś ogierów co się o własne nogi potykają i krzywe potomstwo zostawiają😉
ja jestem zachwycona zmianami  i trzymam kciuki za dalszy rozwój stada
wrotek, ktos , ja bym się ta sytuacja obecną BB tak za bardzo nie podniecała. Dziwi mnie Wasza euforia, wszystko dobrze jak żyje właściciel ośrodka, ale dzieci mogą mieć odmienne zainteresowania. Wiem co mówię. jestem właścicielem stajni, całkiem fajnego kawałka ziemi, i kilkunastu koni, mam 3 dzieciaki i już zastanawiam się, czy będzie miał, kto to przejąć, łącznie z moją pasją. Ja nie widzę na czarno, ja patrzę trochę dalej ,niż czubek własnego nosa. Co do moich parkurów, to dobrze by było byście ich tyle ukończyli razem ,ile ja przez cały okres, w którym startowałam, o zwycięstwach nie mówię, bo to barieras ,dla Was nieosiągalna.
A dodam tylko byście mi przestali mówić, co ja mam robić, zmieniać nick, czy nie zmieniać itp. Dużo lepiej byście zajęli się poprawianiem swoich umiejętności trenerskich i jeździeckich, a moje czarnowidztwo zostawcie w spokoju, zresztą forum jest po to ,by można było się wypowiadać. Mimo wszystko, pozdrawiam serdecznie
titina, czy TRW Miłosna twoim zdaniem mają się gorzej po prywatyzacji?mogłoby ich w ogóle nie być...państwowe=niczyje...

p.s. kto widział te Twoje parkury i krosy....daj chociaż jeden przykład Twojego spektakularnego zwycięstwa taki,żeby można było go zweryfikować...może podaj datę tych MPJ które jechałaś...odszczekam wtedy 😁
Nie zamierzam Wam nic udowadniać, a to czy będziesz szczekać czy nie, to mnie nie interesuje, jeszcze jedno, nie schlebiaj sobie z tym kibicowaniem, trzymam kciuki za kogo innego, a że ty się tak od czasu do czasu pojawiasz, no ktoś te tło musi robić....
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się