Forum konie »

SOS dla Stad

idę się pociąć plastikowym nożykiem  😂
widzisz,ani "twoi" zawodnicy,ani koleżanki ze studiów, też nigdy nie słyszeli o Twojej oszałamiającej karierze zawodniczej...ba,nawet dziwili się,że tłem byłaś  😵
jesteś takie trochę zawodnicze widmo  🤣
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] osobiste wycieczki nie wnoszace nic do dyskusji w temacie
W kalendarzu PZJ juz wisza MPS i zawody miedzynarodowe w WKKW w BB. Takze moze nie wszystko stracone i nie bedzie tak zle  😉
WSZYSTKICH w tym watku prosze o zachowanie minimalnego poziomu kultury i trzymanie sie tematu.
Podejrzewam, że BB po tej dzierżawię odżyję, ponieważ dzierżawi to miejsce człowiek który co najmniej 2 razy w roku robił dość duże zawody u siebie, bardzoo ciekawie tam były - wrotki i ktosina pamiętacie - skokomania? i quady w N i skutery w P i samochód w C do wygrania?  🏇  😀
Zapnij się, wiem,wiem,ale przecież prywatne ręce to złoooooo 🙂

ja wierzę,że po tegorocznej stagnacji, BB wróci na właściwe tory 🙂
Klikowa . Ludowy Klub Jeździecki ma profil na FB .
I taki filmik:

:kwiatek:

Los stadniny w Ochabach:

http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,11670901,Stadnina_w_Ochabach_idzie_pod_mlotek__Za_4_8_mln_zl_.html

Stadninę w Kozienicach sprzedano na dniach na przetargu (informacja z miejscowych, dobrze poinformowanych źródeł).
Poszła w ręce osoby prywatnej.
Trochę jeszcze z tej samej z beczki ogłoszeń ANR.

SK Nowielice na sprzedaż - jedyne 3 600 000  zeta. We wtorkowej GW było ogłoszenie też. Chętni?

[[a]]http://w3old.anr.gov.pl/attachements/AdminArticle/277/579/Zalacznik%20-%20Ogloszenie%20wykazu.pdf[[a]]

wie ktoś co z Nowielicami?
Klikowa . Ludowy Klub Jeździecki ma profil na FB .
I taki filmik:

:kwiatek:

Bardzo ładny  😀
Hodowla koni jest niedochodowa - no o tym chyba od lat ludzie i hodowcy wiedzą.
Minęło trochę czasu, a BB żyje, ciągnie, egzystuje. Ma fajne podłoże na parkurze i organizuje zawody.
A ja dałbym szanse "państwowym" na egzystencje w nowych warunkach, są to normalne gospodarstwa rolne, ale płacą ZUS, nie moga korzystać z wielu programów unijnych, konie mają odliczaną amortyzację jak auta (sztuczne obniżanie wartości) i tak to jest
Stada bylyby oplacalne tylko wtedy, kiedy sloma, siano, pasza i utrzymanie osrodka byloby za darmo, co jak wszyscy wiemy, jest niemozliwe 😉

Mowiac szczerze, wiele ludzi zyje w takim swoim malym swiecie marzen, ze bedzie, tak jak bylo kiedys, a jesli nie - to przeciez na Zachodzie im sie udaje, nam kiedys tez musi sie udac.
Niestety, ale tak to nie dziala.
Przykladowo, machina jezdziecko-hodowlana np w Anglii, czy Niemczech to takie perpetuum mobile, podczas, gdy u nas wszystko wymaga bezustannego oliwienia, wymiany trybikow oraz jakiegos silnika, bo samo z siebie pracowac nie bedzie.
ikarina, ale jak kupuję (teoretycznie)  byłe państwowe gospodarstwo to przechodzę na Zus i moi pracownicy też, i mogę korzystać ze wszystkich dotacji łącznie z tymi na utrzymanie budynków zabytkowych, a jak chodzi o tzw. rozpieprzenie i sprzedaż poniżej wartości to jest ok.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się