Dopisalam do tamtej odpowiedzi bo telefon nie zaladowal mi Waszych nowych wpisow. Moja czesc podkarpacia zostala pochlonieta przez ciemnosc... Oby telefony wytrzymaly i nie bylo koniecznosci uzywania numerow alarmowych... Wiatr coraz gorszy.
Tv nie mam od 2 godzin, wieje coraz mocniej (4 piętro), auto poszłam z godzinę temu przestawić spod drzewa pod sklep...zwiało mi czapkę z głowy i ganiałam za nią aż wpadła do błota😉 i też denerwuje mnie mop czy coś tam na balkonie u sąsiada.. wali toto bardzo. Zimno w domu, 19 stopni a grzejniki na full. Dzięki temu w sumie kartki świąteczne robię bo na niczym innym się skupić nie mogę i co chwila dorabiam ciepłej herbaty, jak dobrze, że prąd jest!🙂
Ok , w Krakowie zaczyna ostro wiać... Wróciłam właśnie bo też przedstawiałam samochód spod drzewa, myślałam ze mnie zwieje...ciekawe co zobaczę rano za oknem
safiePowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin 05 grudnia 2013 22:14
W Czeladzi wieje, już godzinę temu na głównej ulicy leżały gałęzie, a wieje coraz mocniej. Ciekawie będzie wyglądać droga do pracy jeżeli nie będzie to uprzątnięte. Auto zaparkowane między blokami z dala od drzew.
Jeden kot gdzieś polazł mniej więcej półtorej godziny temu i nie wrócił do tej pory. Całe szczęście mamy budkę na drewno która nie ma drzwi i psią budę to przynajmniej ma się gdzie schować bo ja już nie mam siły na nią czekać...
W końcu wieje i u mnie. Co chwila dziki szum za oknem. Lubię to słyszeć, ale fakt, że nie muszę się martwić ani o samochód, ani o obejście, ani o konie. Po prostu leżę i słyszę siłę natury w tym szumie. Piękne...
Wy macie Ksawerego, a ja mieszkam 5 metrów pod poziomem morza, do wybrzeża (Tamizy, ale a tyle szerokiej, że się już boję) mam 1,5 km i ostrzeżenie powodziowe.
Dobranoc
edit, zabrałam kompa na górę i słucham radia, 60 km ode mnie ewakuują ludzi.. Podobno mamy podobną sytuację jak ok 60 lat temu tutaj, że miejscowość zalało morze, 1,5 metra wody co najmniej.