Forum konie »

COWING czyli KROWĄ PO LESIE ;)

OBIBOK, aż słów brak 🙂😉) w końcu ktoś z krową wierzchowa nie tylko z youtuba lub czyiś opowieści  "jak to za dzieciaka...." 😉
Doda mistrz 😀 jeszcze raz gratki 😀 i również czekam na zdjęcia 😉
Fajnie to wygląda... to kto teraz przebije COWING i będzie uprawiał PIGing??🙂
kalaarepa, to już stare 😉 u nas dzieciaki jeździły na "różowym kucyku". kucyk był drapany i wcale nie wyglądał na niezadowolonego😉. Nie wyglądało jak na rodeo dla dzieci (a są takie konkursy - na świniach, owcach...)
PIGing często kończy się zawałem PIGa, co kończy się ujeżdzaniem truchła.

wyłamię się, bo nie zachwyca mnie jednak ten obrazek. jest to zabawne, jest radosne, ale regularna jazda na krowie nie budzi we mnie pozytywnych odczuć. zwłaszcza, że (mogę nie mieć racji) tu mamy krowę mleczną, a np na filmiku krowę mięsną, i jest duża różnica w wystawaniu kręgosłupa. a nie wiem czy istnieje siodło, które będzie ekhm dopasowane tak, żeby nie ranić zwierzęcia. Tak samo nie wiem czy budowa pyska pozwala na noszenie wędzidła w komforcie. a że krowa się nie burzy? krowy się rzadko bulwersują.
nasz pig był oswojony i stresu z chwilowego dosiadania nie miał - nawet nie uciekał, po zejściu sie łasił dalej.
pigi na rodeo są biedne - to fakt....🙁

krowy się nie burzą? hym...jak tam wole podpaść koniowi niż krowie 😉
isabelle , mozesz byc spokojna, to jest moje oczko w glowie i krzywda ja  nie spotka. za dlugo czekalam zeby teraz cos zawalic. poza tym Doda akurat bardzo konkretnie sie burzy jesli cos nie gra. znam ją naprawde dobrze i wiem kiedy cos jest nie tak. jest bardzo energiczną , pewną siebie krową i jak sie uprze to koniec.
i tak jak pisalam wczesniej (czekam na przyklejenie przez modów) , nikt nie mowi o regularnym jeżdzeniu, mam za duzo pracy. raz na jakis czas wsiasc na spacer na godzinke. tym bardziej ze ona od cielaka biegala z nami w tereny i bardzo protestuje jak sie jej nie zabierze, ma frajde ze moze polatac.

chess mi tez tak sobie, tym bardziej ze laska kopie ją pietami ciągle  😫 mi to sie zaprzeg marzy, hehehe 😉
misskiedis no i nie wiele sie zmienilo 😉 przy jej masie kantarki szly juz w drzazgi, za rogi zapieta jest duzo milsza  😁. ale cholera jak byla tak jest 😉 tyle ze prawie wielkosci Bełta dzisiaj 😉 sciga sie z konmi nadal, kozy nie cierpi...

elaPeczy smakolyki... z reki nic nie bierze, tylko z wiadra i w zasadzie wszystko jej jedno co, byle cos bylo 😉 a z pieszczot najbardziej lubi wlasnie drapanie po szyi i pod ganaszami
a co do ruchowosci, tak jak dama pisze, od charakteru zalezy- moja krowa akurat  ciagle gania klusem, galopem za konmi, z konmi... smieszny widok jak wali rodeo razem ze stadem  😂, raczej ja widze jak lata niz jak lezy 😉
Chętnie zobaczyłabym szalejącą krowę, pod siodłem lub luzem. Jeśli wszystko przeprowadzisz rozsądnie i z myślą o dobru (?) zwierzaka to ogólnie jestem za 🙂
zobacz sobie ten filmik, i wyobraź sobie, ze wszystkie poza jedną to konie  🤣
TO SIĘ RUSZA... 🤣
trochę jak z moim kotem. Baaaardzo fajny widok 🙂
Śmiesznie im się biusty majtają ale, tak z ciekawości spytam, czy nie jest to trochę niebezpieczne? jednak dynda im tam parę całkiem spory worek.
OBIBOK Fajna ta twoja krowa , myślałam że mój syn ma tylko takie pomysły żeby na krowie jeździć . Nasza to wkkwistka , za końmi nawet rowy skacze , pilnuje się zawsze koni i muczy jak nie może nadążyć  😁 
Obibok, naucz ją jeszcze wchodzenia do przyczepy, to majątek na pokazach zrobisz. No i koniecznie, koniecznie zainwestuj w róż i lateks - w końcu imię zobowiązuje. 😀
A ile lat ma Doda?
OBIBOK , padłam normalnie! dawaj więcej fotek i to już! niedługo krowia rewia mody się nam tu wpisze heheh  😁
chess no biusty wyglądają bolesnie co? dlatego moja nie posiada takowego 😉
tania 3 lata
Egra do szmatoholików powinnam ją wrzucic 😉
A propos nieruchawych krów

Nasze niektóre chyba nie wiedzą czy końmi są czy krowami.
Fajnie to wygląda... to kto teraz przebije COWING i będzie uprawiał PIGing??🙂

ja się przyznaję 🙂 i to dość regularnie  (w ramach inseminacji rzecz jasna)
A propos nieruchawych krów

Nasze niektóre chyba nie wiedzą czy końmi są czy krowami.

ależ masz liczną menażerię 🙂  A te krowy takie bułane z ciemniejszym pyskiem to co to za rasa?
Edzia  😂 idealnie zobrazowalas moją Dodę buahahahahaha 😉 ona nie wie ze jest krowa 😉
edzia69 o żesz ale SUPER STADKO  💘  Gdyby było mnie stać to bym połowę stadka od Ciebie odkupiła, szczególnie te kolorowe  😍
🏇 rewelacja, więcej zdjęć!!!
chess no biusty wyglądają bolesnie co? dlatego moja nie posiada takowego 😉
tania 3 lata
Egra do szmatoholików powinnam ją wrzucic 😉

Jak to nie posiada? O___O
Amputuje się im toto? czy po prostu jest mniejsze jak krowa niedojna. Człowiek tyle na wsi siedział a nic nie wie :/
Szczerze mówiąc to te skoki na krowie ani trochę mi się nie podobają. Ładnie to to nie wygląda, krowa sprawia wrażenie na maksa ociężałej i widać, że radochy z tego nie ma, tempo jej ruchu też nie jest "skaczące".

no ja mam podobne odczucia

+ hahaha dziewczyny czytając ten wątek bardziej się uśmiałam niż przy jakimkolwiek do śmiechu przeznaczonym  😂
ja tam przed cielakami, krowami, bykami i innymi krowopodobnymi wole uciekac  😁

chociaz pewnie ten maluszek tylko przywitac sie chcial  😂
hahahahahaha mtl , jakie tchórzeeeeeee :P
Chess wydaje mi się że jałówka, bo chyba jeszcze nie krowa, nie miała jeszcze cielaczka czyli nie była cielna i dlatego nie jest tzw. dojna i nie ma przez to wymienia  😉
U nas jałówki po pierwszym wycieleniu nazywano pierwiastkami, a już  po drugim  i więcej wycieleniu były krowami po prostu  🙂
Ircia Chess to tak jak u kobiet 😉 te w pierwszej ciąży to pierwiastki, i mleko u kobiety pojawia się przecież dop. po dziecku 😀
Okej, brzmi sensownie, z tym, że kobiety przed ciążą też mają biust, nie muszą mieć do tego mleka. Czy taka krówka nie mająca nigdy cielaka ma takie mikro wymię w porównaniu do dojnej?
Chess, ma normalne wymię, tylko mlekiem nie rozepchnięte, wiec mniejsze 😉 kobieta bez mleka też ma cycki mniejsze, ale cycki ma😉 kobyła też ma wymię, ale małe, jeśli tam mleko nie siedzi 😉 nie jest tak, ze wymienia nie ma i wyrasta po ocieleniu 😉
Chess jałówka zanim zostanie zacielona i urodzi cielaka to ma te wymie jakieś tam, malutkie bo malutkie ale ma, do tego tzw strzyki szt 4, jednak po wycieleniu  pod wpływem mleka wymie się powiększa i z  każdym następnym wycieleniem wymie jest zwykle większe choć to zależy od rasy krowy  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się