Forum towarzyskie »

Perfekcyjny makijaż

Z kremów BB polecam Sorayę http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=61401

A ja z pytaniem odnośnie pędzli. Chcę kupić flat topa do podkładu, upatrzyłam sobie wstępnie Hakuro H51. Coś jeszcze możecie polecić? Do podkładów w płynie/kremie.
Miałam Hakuro H51 i nie polecam. Nie dało się go doprać (ale używam glinowatego colorstaya, może dlatego), a jak próbowałam go umyć w oliwce, to wylazło całe włosie ze skówki :/
Ja mam hakuro H50S i jest ok, bez szału, bo właśnie przy bardziej kryjącym podkładzie jak colorstay albo double wear trochę gorzej sięgo używa. Mi włosie nie wychodzi.
Mam dwa pędzle Hakuro i ani jeden włosek mi z nich nie wylazł. Ja nie używam ciężkich i bardzo kryjących podkładów. A jakieś zastępstwo zamiast Hakuro?
Czy może któraś z Was ma porównanie Revlon CS i Bourjouis Healthy Mix. ? Z revlona używałam w zimie 150 , czy kolor Vanilla bd podobny do 150? Nie mam gdzie przetestować na żywo a zamawiać będę z neta 😉
Nesca92, Ja używałam równolegle CS 150 z chyba HM 52 😉
fruity_jelly, maestro albo zoeva? Ze sztucznych ktoś polecał sunshade minerals 😉
Ja mam pędzle innej firmy niż hakuro, ale kształt H18, polecam 😉
CzarownicaSa, mam podobnie jak Ty, piegi (których nie chcę ukrywać), ale ja mam też dużo zaczerwienień.
Kupiłam korektor taki do smarowania paluchem - w kolorze zielonym.
Super jest. Na to baza pod podkład (też taka zielona) i to maskuje wszelkie czerwone miejsca.

https://folaroni.com/sklep/korektory/722-korektor-w-kremie-w-opakowaniu-2g.html

Spróbuję na razie tego kremu BB, dla początkującej chyba jest łatwiejszy niż korektor i baza 😁 I zobaczymy jak wyjdzie.
Dziś idę na zakupy do Rossmana, muszę uzbroić się w czarny cień do powiek(czas szykować makijaż na Halloween 😀iabeł: ), krem BB, jakiś dodatkowy pędzelek, pęsetę i nie wiem co jeszcze 😜 Już boję się kwoty jaką wydam, ale cóż- chce się ładnie wyglądać to trzeba finansowo cierpieć 😁
byłam przekonana, że sunshade minerals ma naturalne włosie
Jak syntetyki to glam brush! *_*
Wczoraj sie obkupilam w MACu. O matko, nie bede pisac ile wydalam, ale warto bylo! Pani mnie umalowala, bylo tak przyjemnie, ze prawie odplynelam na fotelu 💃 a potem jak spojrzalam na siebie w lustrze, to efekt byl taki 😍
Ashtray masz fotę? 👀
Nie, nie. Nie zrobiłam.
Szkoda 🙁
Myśle, że Ty i ja mamy zupelnie rozne typu urody i u mnie raczej dla Ciebie nic ciekawego do podpatrzenia by nie bylo 🙂
Zawsze jest coś do podpatrzenia 😀
ashtray, pochwal się co kupiłaaaaaś🙂
Podklad, korektor i roz 😉 Robilysmy makijaz twarzy.
dziewczyny a jakiś podkład o podobnym kryciu do rimmel wake me up, ale bez drobinek? I jasny, bo ja bladzioch?
Macałam ostatnio kilka w Hebe ale nic mnie nie urzekło...

Co do Hakuro - też mam 50s do podkładu i ejstem bardzo zadowolona. Choć niestety IMO zużywa się podkład duuużo szybciej przy aplikacji pędzlem 🙁

Ostatnio trafiło do mnie kilka nowych kosmetyków - m.in paletki ze Sleeka i z Makeup Revolution, które są świetne!
Natomiast mam bardzo mieszane uczucia co do farbki paint pout ze sleeka - IMO w ogóle nie daje koloru (ja mam bodajże milkshake) i zostawia strasznie tłusty film na ustach.
Kupiłam też pomadki z makeup revolution velvet matte i IMO też zą beznadziejne - straszliwie szybko zasychają, dają okropnie sztuczny efekt na ustach, "rolują" się po wyschnięciu i strasznie ciężko je zdemakijażować. Masakra 🙁 Szkoda, bo kolory piękne.

Za to matowa pomadka z NYXa - przecudo!
ashtray KOCHAM cienie MACa. 😍 Mam w szufladzie ok 10 pojemniczków z różnymi odcieniami na specjalne okazje. Kocham je za to ze są mega trwałe. Nakładam je zawsze na mokro i dzięki temu bardzo długo się trzymają. Nie podrażniają oka, nie prószą się. Jestem wierna tej firmie od 6 lat.

Ja chciałam zwrócić szczególna uwagę  na ten podkład Max Factor. Od jakiegoś czasu kupuje malowidła tej firmy i coraz bardziej się do niej przekonuję.
Na zimę zawsze stosuję podkład z racji mrozów. Różne cuda się stosowało, ale no dawno nie miałam do czynienia z czymś co jest tak leciutkie.
Przebarwienia kryje świetnie, nie ma efektu maski.  😉
Anaa, może własnie Bourjouis Healthy Mix? Jest lekki, i ma jasny kolor 51/52. Pamiętam że jeszcze match Perfection był lekko kryjący i miał bardzo jasne kolory (rimmel)
match Perfection był lekko kryjący i miał bardzo jasne kolory (rimmel)

Nie zgodzę się, miałam Match Perfection, używałam go do rozjaśniania i rozrzedzania 123 Perfect Bourjois i poza tym, że w swojej roli sprawdził się idealnie, nie robił na skórze zupełnie nic. Jakoś nie wyobrażam sobie, żeby używać go jako podkładu kryjącego.
Pauli, Przecież napisałam że lekko kryje czyli tylko trochę.😉 Nie pisałam że jest podkładem kryjącym. 
Anaa szukała czegoś podobnego do  Wake me up , a ten też nie jest podkładem kryjącym, tylko rozświetlającym.
Wake me up cos tam kryje, szkoda, że ma tyle tego brokatu :/ ale pachnie cudownie  😀

W Superpharm -40% na kolorówkę  🙂
Ulalala
Wiem co napisałaś 😉
Dla mnie ten podkład w ogóle nie kryje.
Używam aktualnie wake me up i uważam, że całkiem nieźle kryje (a po przypudrowaniu to już w ogóle super wygląda), dlatego według mnie porównanie tych dwóch podkładów jest nietrafione.

zonk
Dla wszystkich, czy tylko dla posiadaczy karty Life style (swoją drogą, wie ktoś, czy można sobie taką kartę wyrobić od ręki, czy trzeba zrobić zakupy za określoną kwotę?)
W sumie to nie wiem, ale tę kartę robi się tak, że wypełniasz coś w necie drukujesz, przynosisz pani w SP i dostajesz kartę. Jeszcze oprócz tych rabatów z gazetki to masz co jakiś czas indywidualne rabaty takie dodatkowe, mam różne karty chyba ze wszystkich drogeri a w sumie tylko ta mi coś tak naprawde daje, więc polecam  😀
Pauli, skoro uważasz że WMU kryje , no to ok, faktycznie będą inne. Ja go pamiętam , jak używałam go ponad rok temu, że nie był mocno kryjący, tylko właśnie minimalnie , wyrównując koloryt. Nie porównałabym go do 123 z Bourjous czy CS 🙂
Tak więc przyznaję Ci racje🙂
zonk
Dzięki za info 🙂
W takim razie wyrobię sobie tę kartę 🙂

Ulalala

No z Bourjois też bym go nie porównała, ale dla mnie ma wystarczające krycie. W sumie nie mam większych problemów, które chciałabym ukryć, więc na dobrą sprawę podkład super kryjący nie jest dla mnie niezbędny.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się