Pędzle zamówione 😀 nawet nie liczę ile kasy wydałam ostatnio na kosmetyki, ale jak miałam nie korzystać z -40% w rossmanie i innych okazji, teraz mnie kusi już tylko rozświetlacz z the Balm, próbowałam koleżanki i się zakochałam 💘
edit. czy ktoś testował pudry ben nye? kuszą mnie, ale mam wrażenie, że te opakowania są strasznie wielkie - prawda to?
Prawda to 🙂 Ja się kiedyś załapałam na niewielką próbkę Banana (ok 5g) z wspólnych zakupów na wizaż.pl Do podziału było duże opakowanie 85g - dla porówniania: w styczniu kupiłam podkład mineralny Annabelle w 10g opakowaniu i dopiero powoli go kończę 😉 Jak dla mnie Ben Nye był baaardzo fajny. Po pierwsze nie dawał płaskiego matu, tylko taki bardzo naturalny glow. Po drugie odcień - super sprawdził się przy mojej naczynkowej cerze z rumieńcami. Drobniutko zmielony, bardzo ładnie łączył się z podkładem. No i utrwalał makijaż, nawet przy drogeryjnych podkładach, które nie grzeszą trwałością. Teraz jak mi o nim przypomniałaś to sama nabrałam na niego ochoty 😜 I widzę, że wypuścili też mniejsze opakowania - tylko nie orientuje się, czy są do dostania w PL.
ja znalazłam tylko jedno miejsce które sprzedaje ben nye... a ten banana nie jest hm... żółty na skórze? dla mnie kolor trochę szokujący 🙂 ja chciałam zamówić cameo i biały, ale kurczę 200g pudru to nie wiem kiedy zużyję... 😉
Zaciekawilyscie mnie tymi pudrami, Anaa, gdzie mozna dostać? Moja cera potrzebuje matowienia. Teraz poza domem używam prasowanego Mac Blot, jest super, a w domu sypkiego - mineralnego Jadwiga, baaardzo fajny i tani, ale mieszam go z Clinique Blended Face Powder, bo jest odrobine za jasny. Moja cera bardzo ta mieszankę lubi.
up - są promocje w superpharm - rimmel, bourjois, maybelline i chyba jeszcze jakieś marki - od 20 do 45% zanabyłam 2 pomadki rouge edition velvet i jestem zakochana 😀
Anaa, mnie się wydaje, że ten Banana jest transparentny na skórze, ale redukuje zaczerwienienia. Jeśli będziesz zamawiać Cameo (bo czaję się na niego i na Banana), to możemy się dogadać- podzielić kosztami na pół i zrobisz mi odsypkę 🙂
Te pomadki Rouge velvet nie wysuszają ust? Po nałożeniu ich nie ma się uczucia ściągnięcia?
Scottie, ooo, to będę pamiętać 🙂 nie w tym miesiącu raczej ale myślę, że w październiku bym zamówiła 🙂
jest minimalne uczucie ściągnięcia IMO, ale mnie to jakoś bardzo nie przeszkadzało. No i przeżyła dziś cały dzień od ok 12/13 do 18/19 więc nieźle 🙂 a u mnie pomadki słabo się trzymają raczej...
Ale dostałam super prezent od mojego faceta! Cienie i bronzer Inglota 🙂 A od jego siostry, a mojej przyjaciółki, Bourjois Rouge Edition Velvet The Nude-ist 🙂
Słuchajcie, do kiedy trwa ta promocja w Super Farmie? Przed weekendem poszłam z zamiarem nabycia kremowego cienia Color Tatto Maybelline w kolorze brązowym, niestety były już mocno przebrane i zostały same mało praktyczne kolory 🙁 Może jest szansa, że jeszcze coś rzucą do końca promocji?
Pauli, jak się nauczę jak zgrać foty z iphona to wrzucę xD Jest bronzer 502, cienie 110, 107R (czyli 3w1) i 363,ale ten ostatni muszę wymienić bo już mam taki kolor. idę dzisiaj dokupić róż i cienie catrice żeby mieć paletkę kompletną w 100%
Presja Dokładnie tak jak mówi cavaletti, po doliczeniu kosztów przesyłki już tak fajnie nie jest 😉 A może np. cienie z Catrice? Kupisz je np. w Hebe, z tego co wiem ceny mają rozsądne, a i jakość jest przyzwoita. Osobiście polecam również cienie z Vipery, jeśli masz stoisko gdzieś w pobliżu, kosztują połowę tego co Inglot, a są równie dobre.
No tak przesyłka 8zł, ale popytam kogoś może będzie chciał coś jeszcze od tego sprzedawcy bo ma tam trochę kosmetyków. Z firm które wymieniłyście i ze sklepów które są u mnie w mieście to chyba nic nie znajdę 🙁 Mamy tylko Rossmana i Naturę ale tam to najczęściej Astor, Loreal albo Rimmel. Kosmetyki Inglota produkują 30km ode mnie w w moim mieście nigdzie nie kupię kompletnie nic z tej firmy 🙄
Ja bardzo polecam cienie magnetyczne ArtDeco, wybór bardzo duży, trwałe, tylko ,,pojemniczek" troszeczkę niepraktyczny (no chyba, że ktoś ma do nich kasetkę ale droga niestety jest).
Poncioch - Przecież napisałam że produkują Inglota 30km ode mnie (czyli Przemyślu) ale w MOIM mieście nie znajdę, przecież nie pojadę specjalnie po cień za 10zł, 30km 😉 bo więcej spale paliwa niż za tą przesyłkę na allegro zapłacę.