Forum towarzyskie »

Perfekcyjny makijaż

Dzięki dziewczyny  :kwiatek:

Scottie właśnie oglądałam maxineczkę oraz Red lipstick monster i obie mówiły o suszeniu na brzegu blatu tak żeby włosie wystawało i koniecznie z daleka od grzejnika  😵 u mnie w okresie zimowym nic nie schnie, mam okrutny problem z każdym praniem.
Ja też myje pędzle jak sobie przypomnę...też aż wstyd. Susze je zawsze na reczniku z daleka od grzejnika. Większość mam z włosiem syntetycznym więc przez noc elegancko wysychaja, nawet w chłodnym pomieszczeniu. Jeśli jest duża wilgoć w domu to ewentualnie położyłbym na parapecie w pobliżu kaloryfera, ale tak żeby włosie nie wystawało bezpośrednio nad kaloryferem bo faktycznie ten klej który je trzyma może wtedy stracić właściwości.
Bezpośrednio na kaloryferze bym ich nie kładła, ale bez przesady, na parapecie mogą leżeć.
Dziewczyny, a polecicie jakas trwala cielista kredke na linie wodna?
Rimmel & Sephora, czyli to co bylo do tej pory najlepsze wycofane 😕
ashtray, a taka wykręcana z The Balm? Jest zastygająca i podobno długo się utrzymuje.
Hej, znawczynie  :kwiatek:
Polecacie jakiś rozświetlacz z naprawdę mocnym efektem tafli - bardziej w srebrnym niż złotym kolorze? I najlepiej nie z najwyższej półki cenowej.
Lovely Silver Highlighter poniżej 10 zł, Wibo Diamond Illuminator poniżej 10 zł - oba mają dobre recenzje na wizażu, oba mogą konkurować z droższymi produktami.
Tego z Wibo szalenie nie lubię, to zupełnie nie to czego szukam. Ten z Lovely chyba też testowałam kiedyś i skoro nie wróciłam do niego, to musiał mi nie podpasować, one wyglądają dosyć podobnie  🙁
Scottie ta?
Ta nie jest wykrecana, a innej nie znalazlam.

Mam ten rozswietlacz z Lovely. Dla mnie to nie jest mocny blask 🙁
Cielista kredka z Golden Rose wytrzymuje u mnie caly dzien
Ja lubię ten: klik i ten środkowy klik. Wydaje mi się, że oba robią taflę, ale Wibo też mi robił.
espana ten z Catrice wygląda w porządku a i tak chciałam tym razem coś w płynie - wypróbuję  🙂 Dzięki!
infantil A rozświetlacze z My secret? Wypuścili niedawno parę nowych, Disco Ball? Ja kocham miłością płomienną, mało kosztują a blask porównywalny do tych z górnej półki.
Dokładnie, MySecret świecą sie bardzo! Nieporównywalnie lepiej niż osławiona MaryLou.
Moim ostatnim ulubieńcem jest też Sensique.
infantil, wibo !! Albo [s]diamond illuminator [/s]albo wkłady do palety i choose what i want klik  😍

edit: właśnie zobaczyłam, że już miałaś  😵
https://kosmetykomania.pl/product-pol-11426-Gabka-do-makijazu-Bohoblender-Boho-Beauty.html

Mialyscie? Ja mam Blend It i bardzo sobie chwale ale ta podobno jest jeszcze lepsza
ashtray, dokładnie ta. Coś mi się musiało pomylić z tym wykręceniem.
O, miałam kiedyś rozświetlacz z MySecret i go nawet lubiłam, ale to nie był Disco Ball. Są w rossmanie albo innej drogerii? Chętnie przetestuję  🙂
infantil W Naturze na 100% są w innych nie widziałam.
Mam z MySecret ale nie Disco Ball, tylko ten starszy, akurat ciepły, choć jest też zimny.
Robi mega tafle.
Dostępny tylko w Naturze.
Laski nie wiem jak tam u Was z paletami, ale teraz jest MEGA promka na paletę Maxineczki- W Hebe za 29 zł.  😜 Wczoraj wyłapałam na zakupach świątecznych. :kwiatek:
A co polecicie do konturowania twarzy? Kończy mi się bronzer 505 z Inglota i myślę nad czymś nowym. Bardziej do konturowania niż brązowienia twarzy i koniecznie matowy, bez drobinek. Do 100 zł?

Z ciekawostek z podkładów wybrałam w końcu Smashbox Studio skin i jestem zachwycona do swojej mieszanej cery. Używam na "wyjścia". Na co dzień zostaje przy Maybelline Fit me.
Ino MAC. Ja mam swój od wieków, końca nie widać
madmaddie A co konkretnie?  :kwiatek: nie jestem obeznana w kosmetykach MAC
Ten posiadam:
[[a]]https://www.douglas.pl/Makija%25C5%25BC-Twarz-Pudry-br%25C4%2585zuj%25C4%2585ce-MAC-Pudry-Golden_product_058796.html[[a]]

mój ma drobinki (golden), ale w sumie nigdy nie dostrzegłam ich na skórze. Daje piękny, naturalny efekt, więc nawet jak ktoś jest niewprawiony (jak ja na początku używania), to nie wygląda jak Indianin. Daję 10/10.
Ktoś wie, jak zrobić taką rozmytą kreskę klik ?? Albo pod jakim hasłem szukać tutoriali?  🤔
Robisz normalnie kreskę kredką/eyelinerem/cieniem, a później na malutki pencil brush nabierasz trochę czarnego cienia i rozcietasz delikatnie po krawędziach.
http://katosu.blogspot.com/2015/02/rozswietlony-wyduzajacy-oko-klasyczny.html?m=1
Scottie, dziękuję Ci dobra kobieto  :kwiatek: :kwiatek:
Polecicie mi jakis dobry drogeryjny podklad matujący? Tylko taki, ktort rzeczywiscie matowi 😉 bo mocno swieci mi sie nos i czolo 🙁 
hanexxx, ja używam Rimmela stay matte i koleżanka aż zwróciła uwagę czego używam, bo taki super mat 😉 ale też mi z natury nos bardziej niż się świeci to jest po prostu mocno czerwony, więc potrzebuję bardziej krycia niż matu. Niemniej jednak za tą cenę uważam, że super 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się