Forum konie »

Studia jeździeckie za granicą(Anglia)

A myślicie, że tak jest tylko w naszej, końskiej branży...?

nie tylko w naszej... ale są branże gdzie możesz być największym partaczem, ale masz "papier i pieczątkę" i to są wystarczające atrybuty do życia lepszego niż "godne"- vide np notariusz, lekarz medycyny etc 😎
[quote author=Julie link=topic=92812.msg1916049#msg1916049 date=1383596215]
A myślicie, że tak jest tylko w naszej, końskiej branży...?

nie tylko w naszej... ale są branże gdzie możesz być największym partaczem, ale masz "papier i pieczątkę" i to są wystarczające atrybuty do życia lepszego niż "godne"- vide np notariusz, lekarz medycyny etc 😎
[/quote]

KOMORNIK  🤣 🤣 🤣 🤣 🤣
generalnie każda profesja, gdzie istnieje "Krajowa Izba" dająca państwowy monopol na wykonywanie usługi i gdzie działa "etyczna" zmowa cenowa 😤
a są jakieś szkoły w Niemczech?
obawiałabym się ,że w Anglii nie poradzę sobie z językiem ,bo przez całe nauczanie miałam niemiecki,chociaż słownictwa w zakresie jeździectwie to raczej szybciej nauczyłabym się po angielsku.

chcę spróbować powiązać przyszłość z końmi a w Polsce to nie bardzo jest możliwość..  🤔
Po prostu nie mam pojęcia co innego bym miała robić,nie odnajduje nic innego dla siebie niestety,jednak chce zrobić dodatkowe kursy z innej branży w razie co lub żeby sobie dorobić

czy ktos jeszcze cos powie na temat tego? :
http://www.bhs.org.uk/training-and-qualifications
Dużo bardziej polecałabym przejechac przez stadia BHS, niż iśc na angielski jeździecki uniwerek - studia są niebotycznie drogie, zajmują sporo czasu, a poziom wiedzy podobny do leveli BHS, na które można się przygotowac we własnym zakresie, w takim czasie, jak nam pasuje
a mogłabyś coś więcej o tym napisać? Jak to wszystko wygląda? jakie są koszta? co potem można robić?
przeczytałam temat,ale było opisane ogólnie ,a bardzo mnie to zaciekawiło 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się