clio, pewnie był bardzo zaskoczony... 100% nie wiedział jak funkcjonuje sklep skoro w nim sprzedawał, nagrywał zamówienia itd 😉 skoro razem mieszkają, mają gospodarstwo, ośrodek... a takie sympatyczny na żywo człowiek.... ona też zresztą. absolutnie te oszustwa nie pasują do wrażenia jakie sprawiają ....
[quote author=horse_art link=topic=92594.msg2159209#msg2159209 date=1407849158] a takie sympatyczny na żywo człowiek.... ona też zresztą. absolutnie te oszustwa nie pasują do wrażenia jakie sprawiają .... [/quote]
Podpisuję się rękoma i nogami, byłam w ciężkim szoku jak to wszystko się zaczęło.
Witam, ja również zostałam oszukana na dużą kwotę. Na stronie atosa nie ma oczywiście podanego telefonu czy ktoś z Was dysponuje tym numerem? Będę wdzięczna ponieważ na maile szanowna Pani nie raczy odpowiadać. 👿
Dziękuję za ten wątek, dołączam do grona oszukanych. Dzięki Wam podjęłam dziś walkę o zamówioną paszę (w maju :zemdlal🙂 na moje maile odpowiedź była,że wysłane! No to odpuściłam z czasem, tak jakoś 😕. Dziś się ogarnęłam , postraszyłam trochę i Pani już sprawdza statut, poprosiła dane do zweryfikowania i w ogóle super! Także mam nadzieję, że będzie dobrze,
na moje maile odpowiedź była,że wysłane! No to odpuściłam z czasem, tak jakoś smutny. Tak jak większość z oszukanych. Pani M. bazowała na tym, że ludziom nie będzie chciało się kruszyć kopii o te marne dwie stówki i odpuszczą 😉
Tak więc zachęcam wszystkich, na własnym przykładzie , żeby się jednak chciało walczyć o swoje, nawet parę groszy. właśnie dostałam info, że jednak nie wysłano, bo powstał- cyt. brak w magazynie. 😲
17.09 zrobiliśmy przelew za paszę i wysłodki. Niestety paszy ani widu ani słychu. W zeszłym tygodniu po kilku mailach z naszej strony otrzymaliśmy odpowiedź, że pasza zostanie wysłana w tym tygodniu (a było to tydzień temu). Paszy nadal nie ma. Telefon nie odpowiada, na maile brak odpowiedzi. Wysłaliśmy ostatniego maila z informacją, że jeżeli do środy do godziny 12😲0 nie otrzymamy zwrotu pieniędzy to kierujemy sprawę do prokuratury - jeżeli ktoś chce dołączyć z pozwem to proszę o informację. Dzisiaj mamy spotkanie z prawnikiem, więc już wstępnie przygotujemy dokumenty.
Sklep został kupiony przez inną firmę z którą się kontaktowałam. Niestety oni też nie mają kontaktu z Panią M.
Na sucho jej to nie ujdzie, jeżeli nie otrzymamy zwrotu - oszustów należy tępić.
Atos.sklep.pl zmienia się w EkoStajnia.pl! Szanowni Państwo!
Miło nam poinformować, że sklep Atos.sklep.pl został przejęty przez Mobile Solutions Limited Sp. k.
Aktualnie przygotowywana jest nowa wersja sklepu, tak aby sprostać Państwa wymaganiom w kwestii wygody użytkowania i usprawnienia systemu zamówień i ich realizacji.
Prosimy o składanie zamówień w nowym sklepie, lub w przypadku braku interesującego Państwa asortymentu bezpośrednio przy pomocy formularza, wiadomości e-mail lub telefonicznie (dane poniżej).
Zapraszamy Państwa do korzystania z nowego sklepu zlokalizowanego pod adresem EkoStajnia.pl Stale powiększamy asortyment nowego sklepu, aby docelowo móc zaproponować Państwu najlepsze produkty w możliwie najniższych cenach. Będziemy bardzo wdzięczni za przesłanie każdej informacji, która pomoże nam w rozwoju sklepu. Jakie produkty cieszą się Państwa uznaniem, oraz informacje odnośnie nowego sklepu, w kwestii wygody użytkowania, wyglądu oraz asortymentu.
Prosimy o kontakt przy użyciu formularza kontaktowego w nowym sklepie, bezpośrednio e-mailem na adres: biuro@ekostajnia.pl lub pod numerem telefonu: 606 834 857
Mamy nadzieję, że będą Państwo zadowoleni ze współpracy z naszą firmą.
W sprawie realizacji zamówień złożonych przed 20.09.2014r. prosimy o kontakt z poprzednią właścicielką sklepu Panią M. Kuzynowską poprzez wiadomość e-mail: sklep.atos@gmail.com PROMOCJE
I teraz zapytanie, czy to przejęcie celem naprawy wizerunku, czyli mydlenie oczu, czy ktoś kupił sklep i chce postawić na nogi. Jednak moim zdaniem po poprzednim właścicielu, ja bym nie chwaliła się powiązaniami...
Z tego co sobie pogrzebałam w necie: - na Allegro lokalizacja to Dobrzany czyli tam gdzie P. Kuzynowska ma swoje gospodarstwo/dom, - firma, która przejęła sklep to firma zajmująca się prowadzeniem i pozycjonowaniem stron i ma siedzibę - jakoś średnio pasują do "rynku końskiego" - numer telefonu podany na stronie sklepu google wypluło takiego Pana: https://www.facebook.com/czesiu.cwok?fref=nf http://www.xweb.com.pl/kontakt.html Jakieś to mało wiarygodne i nijak kupy się nie trzyma 😉
A czy to czasem nie jest ta firma, która kiedyś prowadziła stronę pani K? Z tego co było gdzieś tu napisane, pamiętam że pani K. z nimi też się nie rozliczyła. Może więc w ten sposób chcą odzyskać pieniądze.
Misiek69, od prowadzenia i pozycjonowania strony była firma Namo Studio i niejaki pan Mikołaj Zych, który nawet jest zarejstrowany na forum - wydaje mi się, że to jednak ktoś inny przejął sklep.
Ja naszczescie u nich nigdy nic nie zamówiłam, choć chciałam wysłodki zamówić, bo maja najtansze, ale zawsze kasy było brak ufff.... Zamawiam z pro-linen i jestem bardzo zadowolona. a ktos pisał o sklepie equiversum (nie wiem czy nazwe dobrze wpisałam), nie miałam z nimi problemu, zamawiałam naczółek i fakt długo czekałam, bo oni czekali na niego z niemiec okazało się, że niewiadomo czy bedzie i albo by mi kase oddali albo miałam wybrać inny, badź coś innego, wtedy potrzebowałam środka odstraszającego owady i to wziełam zamiast naczółka i przyszedł po paru dniach od zamówienia.
Nie wiem czy mogę to tu napisać, ale pamiętam jak firma Atos zaczynała swoją działalność 😉 Prowadziłam wtedy firmę w tej samej branży.. Pasze o 20zł tańsze niż u głównych dystrybutorów w kraju, wysyłka gratis.. hmn.. no nie mogłam wyjść z podziwu jak to jest możliwe 🙂 No i niestety moi wszyscy klienci odeszli do Atosa.
Kiedyś Dodson podliczył Atosa. Wyszło, że Atos sprzedaje po kosztach lub wręcz do każdego worka trochę dokłada. W jaki sposób się to opłacało? Jak się nie płaci dostawcom, to zysk staje się oczywisty. Problemy zaczęły się, kiedy dostawcy zaczęli odmawiać dostaw. Kilku zażądało przedpłat. No i się posypało wszystko. Pamiętam żałosne akcje kiedy, Kuzynowska wystawiała negatywy swoim dostawcom ( tu na forum) bo odmawiali sprzedaży. Żenujące to było