Forum pomoc, uwagi, testy »

Katalog stajni - propozycje usprawnień i inne pytania

Cześć,

fajnie jakby można było pobrać / dowiedzieć się jakie są dokładne współrzędne danej stajni. Bo teraz muszę to robić "na oko" - patrzę gdzie jest marker na mapie i próbuję znaleźć to samo miejsce na GPSie. Łatwo się pomylić a i szukanie nie jest takie łatwe, bo mapy mogą być inne.

Druga sprawa, to z tydzień temu poprawiłem markery dla Grodkowic i Łężkowic, ale dotąd nie zostało to zaakceptowane/wprowadzone. Czy były jakieś problemy, czy zmiany czekają aż ktoś na to spojrzy/zaakceptuje?

Jeśli chcesz poznać położenie markera google, to można to zrobić tak:
- wchodzisz w szczegóły stajni
- klikasz na mapce logo Google
- otwiera się strona (bez markera, ale wyśrodkowana w tym miejscu)
- w adresie, w pierwszym polu masz współrzędne, np:
https://maps.google.com/maps?ll=52.193286,21.801115&spn=....

Jeśli chodzi o same współrzędne to należy uważać ze zbytnią wiarą w ich dokładność. Są dodawane przez użytkowników, i nie ma możliwości pewnej weryfikacji ich poprawności. Mogą zatem wskazywać zupełnie nie to miejsce, o które chodzi 😉
Jeśli chcesz poznać położenie markera google, to można to zrobić tak:

Rzeczywiście, nie wiedziałem że to logo tak działa 🙂 Jak dla mnie to rozwiązanie może być (bo o nim już wiem).

Jeśli chodzi o same współrzędne to należy uważać ze zbytnią wiarą w ich dokładność. Są dodawane przez użytkowników, i nie ma możliwości pewnej weryfikacji ich poprawności. Mogą zatem wskazywać zupełnie nie to miejsce, o które chodzi 😉

No ba! Grodkowice są przesunięte o 25 kilometrów!

I tu wracam do pytania z pierwszego postu, bo wciąż są przesunięte, mimo że zgłosiłem poprawkę - czy coś jest nie tak, czy też czeka aż ktoś się zainteresuje, czy takie zgłoszenia są po prostu ignorowane?
chciałabym się dowiedzieć czy ktoś zajmuję się aktualizacją katalogu ?? wysłałam już 3 razy zmiany do jednej ze stajni i nadal nic się nie zmieniło  🙄 a nie chce dublować miejsc - a tym bardziej, że tutaj zostanie ta sama nazwa.
Moje 2 zgłoszenia też nie zostały dotąd uwzględnione - więc chyba nikt 🙁
to czasem chwile trwa.
Chwila trwa już 8 miesięcy 😉

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się