Forum konie »

Nad Naszą Szkapą oberwała się chmura !

deksterowa, doszła :kwiatek: co prawda w sklepie nie mieli słupków, to wymieniliśmy na więcej izolatorów. psiurki już odkleszczone, ogrodzenie się robi - będą fotki 🙂😉)))
Super, bo już zaczęłam się obawiać, że może coś przekręciłąm w adresie🙂

czego potrzebujecie najbardziej w chwili obecnej?
jeśli chodzi o makarony,to czy mogą by przeterminowane? np do marca?
każde suche jedzenie może być po terminie - generalnie nic złego się z tym nie dzieje

teraz potrzebne środki do walki z komarami. jest plaga. zjadają nas żywcem. nasze dwie lampy elektrycznie nie dają rady - musimy zwiększyć ilość

poza tym... no... tradycyjnie - potrzebne jest wszystko 😀
Zbieram zamówienia na naszyjniki i broszki z koralików, wszystkie zyski idą dla szkapy, oto przykłady prac(chętni pisać na pv):

Rozalka, śliczności!
Met
mam srokatą klaczkę na sprzedaż, reklamuj i 1% do Was poleci  😉
mam pytanie do Adminów - czy mogę w tym miejscu wrzucić linki do moich charytatywnych aukcji na rzecz Szkapy?
dwa wałachy - zdrowe na ciele i umyśle - szukają nowych domów. na umowę kupna/sprzedaży lub darowizny. oczywiście nowe domki mają być najlepsze na świecie. chciałabym, żeby niejako "zostały w rodzinie". roczny zimniaczek i 11-letni hucuł. chłopaki lubią się, mogą nawet stać w jednym boksie. więcej pod numerem telefonu: 669 114 427
Dwa ostatnie zamówienia Szkapowe-na razie przerwa na podratowanie budżetu
A.
gajowa
Sio

padła nam betoniarka
w piątek odbieramy z serwisu piłę - 200zł rachuneczek
z ogłoszeń o dzierżawę koni mamy już jedną kobietkę 🙂 bardzo fajna i pracowita, dziś na przykład przygotowała wybieg pod wysiew trawy. posialiśmy, pada deszczyk, jutro ma być ciepło - kiełkuj! kiełkuj! łąki nadal nie nadają się do niczego.
Met
nie obiecuję, ale może uda mi się jakiś (naprawdę drobny  🙁) grosz wygrzebać do piątku, zależy jak się wyrobię z rachunkami
nie wygłupiaj się, tyle to jeszcze mam 🙂
Oj tam, ziarnko do ziarnka... a jak cos znowu wyskoczy?!  😉
jest wesoło z betoniarką. kupiliśmy ją kilka lat temu. już nie produkują tego modelu. zepsuła się jakaś zębatka, której producent nie posiada już w sprzedaży. kombinujemy, co teraz
dobra to ja lecę z moimi charytatywnymi. Może lepiej będzie jak wrzucę link do wszystkich moich aukcji i powiem tak: w pierwszej kolejności dla Szkapy są rzeczy, które są oznaczone w tytule, ale jakby ktoś chciał kupić coś innego i też przeznaczyć kaskę dla Szkapy to proszę o kontakt - wpłatę proszę wtedy kierować prosto do Szkapy, a mnie przesłać potwierdzenie przelewu 🙂

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=1151285

kupujcie 🙂
Met, a jakiś spawacz czy tokarz by nie pomógł? Może da się naprawić albo zrobić nową?
na razie czekamy na pomoc od producenta. coś myślą, jak to naprawić
Mam wałaszka na sprzedaż, jak zwykle 1% do Szkapy trafi, wałaszek w trakcie zajeżdżania i niedługo będzie gotowy  🙂 Zapraszamy  🙂
o mamusiu, gdybym tylko była bogata... 🤣
update:

dziękuję Rewir za suplementy dla kolkującego Nillusa :kwiatek:

powoli zaczynamy zwozić siano - jest fatalnej jakości... zastanawiam się, czy ciąg dalszy w ogóle skupywać...

betoniarka naprawiona
piła naprawiona
nasza mała pompka działa 24h

konie na dzierżawionej łące się pasą
jeszcze dwie łąki są do ogrodzenia

wyjazd do Bery nie wypalił - tani transport się wycofał, droższy przewyższa koszty utrzymania koni

nadal szukamy domów dla zimnego roczniaka i 11-letniego hucułka

rachunek za prąd - 1300zł - nieco nas zaskoczył... no, może bardzo nas zaskoczył.

jeśli wszystko dobrze pójdzie, jutro kot Romeo pojedzie do domu adopcyjnego!

:kwiatek:
Potrzebujecie frędzelki fulle? Wyślę Wam w poniedziałek jakąś siatkę na siano i wreszcie te książki na licytację.
siatki na łebki, frędzelki - pełna rozmiarówka
mogę zrobić konkretną rozpiskę, jakie konie, jakie rozmiary i potrzeby mają - przyda się?

jak pisałam na fb - siatki na siano - każdej maści potrzebne są
wiadra
miarka do owsa!
taczka
...

no i nasiona trawy... każda ilość...

preparaty na owady
lampy elektryczne

gadżety na aukcje

emptyline, stokrotne dzięki! 😍
Przepraszam, że tyle to trwa, ale miałam urwanie głowy i nie trafiłam na pocztę, a wszystko leży spakowane. Zobaczę, może coś mi się jeszcze uda wyskrobać.
e tam, nie masz co przepraszać - miło, że chcesz pomóc :kwiatek:
ja też mam wieczne obsuwy czasowe, za dużo obowiązków, nie da się tego przeskoczyć. albo zrezygnuję z części zajęć, albo będę z niektórymi rzeczami się spóźniała 🙂
dobrze, że jesteś!!!
Siata fioletowa, frędzle shetty też wam się przydadzą? 🙂
Na razie nie ma za co dziękować, jeszcze nic nie doszło.
łby są od małego pony po duży full 🙂
To to są takie duże shetty, wyślę Wam, może się nadadzą. 🙂

A co do rozmiarówki, zrób, może coś komuś akurat zalega i będzie mógł wysłać? Ja już chyba nic nie mam, a pieniążków też na razie brak niestety. Poszukam, może jeszcze jakiś kantar bym znalazła.
Pan od transportu wpierw przekładał datę na bliżej nieokreśloną a teraz po wypadku jest w szpitalu. Spłoszone konie poniosły zaprzęg.
Za to mam kilka rzeczy na sprzedaż. 30% ich wartości na Szkapę.

edit:
http://ogloszenia.re-volta.pl/sprzet/szczegoly/63210
http://ogloszenia.re-volta.pl/sprzet/szczegoly/63228
http://ogloszenia.re-volta.pl/sprzet/szczegoly/63220
Link nie przenosi do Twoich ogłoszeń, tylko moich...

edit: już ok
dzisiaj siądę do listy koni - ostatnie dni upłynęły nam pod znakiem Bajki, która wczoraj przegrała walkę... dzięki, że jesteście z nami!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się