Forum konie »

Nad Naszą Szkapą oberwała się chmura !

Sio, to i tak mega pomoc!!! dzięki za zaangażowanie :kwiatek:
kryształków nie mam, na allegro jeden naczółek wystawiony (może ktos kupi co?), moge zrobić prosty z ćwiekami jeszcze.
ale może ktoś chce jajo??
jajo ceramiczne z  twoim koniem, na kominek, szafkę... na cały rok. w zasadzie nie musi być z koniem. robilam z kwiatami, piórkami...
tu są przykłady
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.388284897952692.1073741833.388201934627655&type=3

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=1531483 wystawiam nowe aukcje!!! grosik do grosza i może uda nam się przetrwać ten ciężki czas.............
Jakaś gadzina mnie przebija 😉 hmmmm..albo ja jej podbijam 😉
To ja i tu napisze, co napisalam wczoraj na facebooku... Dopoki jestem w Polsce z przyczepa (jeszcze tydzien) przetransportuje 1-2 konie w okolicach Warszawy, za koszty paliwa (lpg wiec grosze!) plus datek dla Szkapy. Jutro moge zabrac 1-2 konie z okolic Warszawy na Podlasie (okolice Hajnowki, Drohiczyna). Wracajac do Anglii moge podrzucic w okolice Poznania... lub zabiore do Anglii (jestem z okolic Cambridge), 1-2 konie, psa, kota, bagaze i do 4 osob - za niewielka oplata + DATEK DLA SZKAPY!
Met, czy ja mogę wysłać wam te swoje książeczki, które chciałam sprzedać i przekazać wam pieniążki? Bo nikt się nie zgłosił, może jak Ty je wystawisz, pójdzie szybciej?
emptyline, możesz słać, pewnie

Fundacja "Nasza Szkapa"
Agnieszka Zera
Wojsławice 111
28-500 Kazimierza Wielka

może w jakimś zestawie wzbudzą zainteresowanie 😉

:kwiatek:

A.  :kwiatek: dzięki za ofertę transportową i za opiekę finansową nad Kazinką :kwiatek:
To po weekendzie pakuję i ślę do was. 🙂
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=1531483 wystawiłam nowe aukcje - w tym cudne naczółki!!! rękodzieło!!!

jeszcze dziś pojawią się kolczyki, a jeśli neta wystarczy, to i coś z końskiego osprzętu
Met

zdecydowalam, ze od kazdego sprzedanego w przyszlosci konia, przeznaczymy 1% na konto Szkapy  🙂 Przynajmniej tyle moge zrobic!
Met nie mam kasy aby Cię wesprzeć, ale jeśli ulżyłoby Ci gdyby na okres pastwiskowy znikły Ci 4 gęby to służę pomocą. Od połowy lipca możemy do naszych 2 koni dorzucić jeszcze 4 ogony, których zdrowie pozwala na pozostawienie ich na 24h na pastwisku.
Spokojnie do końca września mogłyby kosić.
bera7, pewnie że by pomogło! już skrobię pw

A., szalona kobieto, będziemy reklamować cygańskie koniki 🏇
Ogłoszenie parafialne:
szukamy transportu na 4 ogony z Naszej Szkapy w okolice Lipska. Termin ok 15 lipca. Ktoś będzie może jechał na tej trasie na pusto?
A. jesteście wielcy 🙂 (a cygańskie koniki są pierwsze na liście moich zakupów jak tylko dorobię się kasy)
Met od kogo te naczółki? są piękne (ogromnie żałuję,że nie mam dla kogo kupić)
takie naczółki robi Kasia z rady nadzorczej szkapy 🙂
update:

wydzierżawiliśmy łąkę, kupiliśmy trochę słupków - jutro zaczynamy grodzenie 🏇

ktoś chętny do prac polowych? 🙂

edit:
trochę nowych aukcji http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=1531483

edit2:
http://www.gumtree.pl/c-PostersOtherAds-W0QQUserIdZ43055268 nasze psiaki na gumtree. kto pomoże z ogłoszeniami na innych portalach?
Fenomenalne te naczółki  😍
Kupiłabym wszystkie ale mnie w tej chwili średnio stać, więc na razie tylko jeden policytuję 😉
Met, w sumie to u nas zwolniły się ostatnio boksy, możemy przygarnąć na lato coś niedużego kopytnego - chyba że bera zabrała już wszystkie? 😁
Smaruję pw 🙂
po długich debatach ustaliłyśmy, że do Orzeszkowej jutro wyjeżdża Fliper 🙂 dzięki! :kwiatek:

dziękuję też Aniaagre za prezencik dla Nillusa :kwiatek:
Orzeszkowa, super 🙂
Met, a zdecydowałaś już kto zamiast Flipera do "naszej" grupy dołączy?
bera7, oj, nie wiedziałam że Wam Flipera 'ukradłam' 😡 A Wy jak, macie już transport? 🙂

EDIT:

Fliper już u nas 🙂

Orzeszkowa, nie gniewam się 🙂 Czysta ciekawość.

A transportu szukam, ale łatwo nie jest 🙁
bera7, 10 sztuk czeka na wakacje - trudno wybrać, które słać 😉))) ale nie będę ukrywała, że kwestia odległości nieco mnie przeraża. w pełnym wymiarze ceny wyjdzie +/- 700zł za 2 sztuki transport, czyli 1400zł 4 konie. plus powrót daje już 2800, czyli przy dwumiesięcznym pobycie daje to 350zł miesięcznie na łeb, czyli... żadna ulga finansowo. musi być jakiś bardziej okazyjny przewóz 🙁
Orzeszkowa, Met,  a jakby tak pożyczyć koniowóz i skombinować własnego kierowcę?
Basia Guniewicz na pewno ma koniowóz, może by pożyczyła?
Jeśli to nie tajne to: skąd do kąt ma być ten transport? 😀
Ogłoszenie parafialne:
szukamy transportu na 4 ogony z Naszej Szkapy w okolice Lipska. Termin ok 15 lipca. Ktoś będzie może jechał na tej trasie na pusto?

a nasza szkapa to wojsławice, gm. kazimierza wielka - 35km na północny-wschód od krakowa

:kwiatek:
Met, w ostateczności to mamy bus z hakiem, gdyby była przyczepa to można obrócić na 2 razy i wyjdzie ok. 800zł za przywóz i 800zł za odwiezienie.
no, jest różnica. w krakowiu ktoś się ogłasza z koniowozem i przyczepą. tyrknę, zapytam
do wieczora dostanę odpowiedź od pana, który ma koniowóz na 6 koni jaką kwotę on by sobie życzył.
Na fejsie brak odpisu.... czy nie doszła paczka zamówiona przez mnie z preparatami na kleszcze, słupkami izolatorami....?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się