Forum towarzyskie »

Pomagamy nie tylko jeźdźcom.

Zastanawiałam się kilka ładnych dni...założyć ten wątek czy nie...
Doskonale wiecie ile trudu, pracy i kasy nalezy włożyć w to co się trenuje...nie ważne czy to jeździectwo, boks czy karate.
Przyszedł moment... proszę o wsparcie dla Basi Sadowskiej.
"
Polski Związek Karate Fudokan powołuje w skład szerokiej kadry Polski zawodnikow
Waszego klubu, ktorym na podstawie wynikow sportowych umożliwia start w Mistrzostwach
Europy w Karate Fudokan we Włoszech w miejscowosci Caorle koło Wenecji
w dniach 16-19 maja 2013 roku na własny koszt.
Zawodnicy:
1. Filip Vogt ur. 09.12.1998r (Im. kumite j.mt. -50kg MP Karate Fudokan Warszawa 13.04.2013).
2. Barbara Sadowska ur. 01.09.1999r (I m. kumite j.mt. +54kg MP Karate Fudokan Warszawa
13.04.2013).
3. Maciej Drążewski ur. 08.12.1994r (Im. kumite U21 -64kg MP Karate Fudokan Warszawa
13.04.2013).
4. Tomasz Sołtysiak ur. 02.11.1988r (I m. kumite seniorow +90kg MP Karate Fudokan Warszawa
13.04.2013).
Warszawa, 21.04.2013 r.

http://allegro.pl/show_item.php?item=3235439529

cała kwota ze sprzedaży bedzie dla Basi na pokrycie tylko cześci wyjazdu.
Złoty medal i tytuł mistrza Europy:
- Filip Vogt – kumite juniorów młodszych -50kg,
Srebrny medal i tytuł wicemistrza Europy:
- Barbara Sadowska – kumite juniorek młodszych +54kg,

to bardzo dobry wynik...nie spodziewaliśmy sie.....każdy tylko marzył  🙂
hej[b] Bogdan[/b] - a przybliżysz o co chodzi? Bo nie za bardzo rozumiem - czy to jest osoba niepełnosprawna, czy cokolwiek innego?
Basia jest w pełni sprawna 🙂 ma tylko 14 lat i ma wiele osiagnięć (tylko 4 lata treningów)
jest 4-krotną Mistrzynią Polski w swojej kategorii
problem jest jeden: kasa, rodzice robią co mogą, pracują w budżetówce ( to wiele wyjaśnia)
a Basia ma potencjał, wspieramy ją na tyle ile możemy
skoro jest Mistrzynia Polski, to czy jest w kadrze? Nie ma totalnie zadnego wsparcia ze Zwiazku? Zadnej szansy na sponsoring? Mysle ze w jej sytuacji warto by bylo poprobowac poszukac sponsorow wsrod producentow ciuchow/akcesoriow (jesli w ogole takie cos istnieje) w karate i tym podobne.. Bo wiesz, brutalna prawda jest taka, ze jest wielu, wielu utalentowanych ludzi, i stety niestety nikogo to nie obchodzi. Tak jak w jezdziectwie - jezdzi ten kto ma kase i tyle.. Tak samo z kazdym innym sportem, a szczegolnie takim, z ktorego nie ma wymiernych korzysci dla ewentualnych sponsorow. Nie sadze zeby ludzie ot tak mieli ochote dawac swoje prywatne pieniadze na zaspokojenie czyichs sportowych ambicji...
Niemniej jednak zycze powodzenia 🙂
no cóż sport w tym kraju , w każdej dyscyplinie , jest dla osób z kasą , nie ważne czy masz talent . oczywiście pisze o sporcie na wyższym poziomie . dziwi mnie tylko ze Bogdan szukał sponsorów , no sory , koszt tego wyjazdu był zapewne niższy niz cena jednego twojego siodła , jeżeli uważasz ze ta dziewczyna ma talent to zostań jej sponsorem , karate nie jest tak ,,kasochłonne,, jak jazda konna .
Z tego co wiem, skoro ma wyniki i tytuły mistrzowskie powinna zgłosić sie do Kuratorium, dyrektora szkoły i powinni dać jest stypendium sportowe.
Moja koleżanka tak zrobiła badać mistrzem polski w bardzo niszowej dyscyplinie i dostawała 1000zl miesięcznie stypendium sportowego.
Dodofon, Z ciekawości spytam: Co to za niszowa dyscyplina? 🙂
Z tego co wiem, skoro ma wyniki i tytuły mistrzowskie powinna zgłosić sie do Kuratorium, dyrektora szkoły i powinni dać jest stypendium sportowe.
Moja koleżanka tak zrobiła badać mistrzem polski w bardzo niszowej dyscyplinie i dostawała 1000zl miesięcznie stypendium sportowego.

Moj malz tez dostawal tysiaka. Co najsmiesniejsze byl jednym z najlepszych studentow na roku, a stype naukowa to dostawal jakies kilka grosikow. Stype sportowa za mistrzostwo w Wushu dostal.

AW gratulacje dla Basi i trzymam kciuki. Karate super sport, nawet dla dziewczyny.

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się