Forum towarzyskie »

Anty nc+

Bardzo dziękuję WSZYSTKIM za cenne rady.  :kwiatek:
Martita, na jakiej podstawie od umowy zawartej w punkcie może nie dać się odstąpić?
Kurczak Roznie jest u operatorow, w CP jesli jest oferta zawarta w punkcie, traktowana jako zawarcie oferty u przedstawiciela. Nie obowiazuje prawo odstapienia, ktore obowiazuje zawarte oferty na odleglosc poza lokalem. 
W regulaminie powinien byc zapis mowiacy o mozliwosci/braku mozliwosci odstapienia od oferty z punktu.
Zawsze pozostaje mozliwosc odstapienia na drodze reklamacji.

Przepraszam za brak polskich znakow, pisze z telefonu.
Wysłane wypowiedzenie czyni cuda, ilość telefonów i propozycji rozwala. Jestem nie ugięta, szkoda mi kasy na telewizję i tak nie mam na nią czasu. Jedno wiem na pewno - jak ludzie zależy wam na dobrej cenie to zwlekajcie ile się da  😉
Wracam do tematu. Z lekkim zgrzytaniem zębów zniosłam podwyżkę o 20 zł z okazji przejścia do NC. I spokojnie czekałam aż mi minie termin umowy. Dzwonię. I niespodzianka. Otóż okazało się, że w poprzedniej umowie były małe literki. I głosiły, że zamiar rozwiązania mam zgłosić 3 miesiące wcześniej. Inaczej przechodzi w umowę bezterminową.  🙁
No to pytam grzecznie czy mogę zmienić pakiet na tańszy. NIE. Mogę dostać droższy + dekoder HD za pieniądze. Pani jak katarynka powtarzała. Aż myślałam, że rozmawiam z automatem. Jedyne wyjście to wypowiedzenie umowy -3 miesiące. I ew. zawarcie nowej.
Czyli znów zakup dekodera, który mi na własność wmulili 2 lata temu.  😵
Wrrrr....
TAnia wypowiedz umowę i poczekaj.
Przerobiłam ostatnio.
Dekoder jest Twój i nikt Ci go nie zabierze 🙂
TAnia wypowiedz umowę i poczekaj.
Przerobiłam ostatnio.
Dekoder jest Twój i nikt Ci go nie zabierze 🙂

Tak. Ale na co mi ten dekoder? On jest uniwersalny?
To chcesz zostać w Cyfrze, czy nie?
Bo jak chcesz zostać, no to jak najbardziej Ci się przyda.
Cyfry już nie ma 😉
Taniu a nikt do Ciebie nie dzwonił i nie informował o końcu czasu określonego umowy ?
Pracuje w nc+ i szczerze to częściej ludzie narzekają na zbyt dużą ilosć telefonów a nie brak informacji o końcu czasu określonego.
Taniu, jesteś pewna, że w umowie jest napisane 3 miesiące? To nie było czasem tak z tym wypowiedzeniem, że czas określony=1 miesiąc, czas nieokreślony=3 miesiące?
Nie jestem pewna, bo umowę zgubiłam.  😡 Dlatego nie mam oparcia. Umowa kończyła mi się 27 października, to pamiętam. A tu się okazało, że jest nieskończona.
Dzwonił pan raz jeden, ja byłam zajęta i poprosiłam o telefon na drugi dzień i już się nie odezwał. I potem już przyszły faktury z NC+ wyższe o ponad 20 zł.
Cyfry już nie ma 😉
Taniu a nikt do Ciebie nie dzwonił i nie informował o końcu czasu określonego umowy ?
Pracuje w nc+ i szczerze to częściej ludzie narzekają na zbyt dużą ilosć telefonów a nie brak informacji o końcu czasu określonego.

Zbyt duża ilość telefonów to sie zaczyna dopiero wtedy jak sie zrezygnuje. Od momentu złożenia wypowiedzenia - CODZIENNIE mam telefon z nc+... 😤
I negocjują czy co? Ja chcę zostać, tylko chcę zmienić "taryfę". I z rozmowy z panią zrozumiałam, że mam rozwiązać i ew. nawiązać.
Tylko zaraz mi każą znów dekoder kupować.
Hiacynta , wystarczy zadzwonić na infolinie i poprosic aby Ci zaznaczyli ze nie wyrażasz zgody na taki telemarketing. Zapewniam ze nikt juz do Ciebie nie zadzwoni bo będziesz mogła ich pozwać 🙂

Tania jak napiszesz mi na pw swój numer abonenta to jutro będąc w pracy zorientuje się co i tak tylko napisz mi też jak byś chciała to rozwiązać 😉
Odgrzebuję. Zgłosiłam rozwiązanie umowy. Firma dorzuciła mi miesiąc więcej niż wynikało z ustnej deklaracji .
No, pali ich licho. Niech będzie, ze listonosz tak powoli szedł. Zadzwoniłam spytać kiedy wygasa i znów pani powtórzyła gadkę:
- może skorzysta pani z naszej cudownej nowej oferty?
Spytałam:
- A, co? Macie jednak tańszą?
Pani:
- Eeee... nieeee, droższą.
Pffff. Co za ludzie!
"Rozwiodłam" się . A tu wczoraj list, że do końca miesiąca mam lecieć oddać kartę. Bo inaczej kara 300 zł. Dobrze, że np. nie wyjechałam.
Poleciałam ( w Krk- to znaczy: czołgałam się w korku 40 minut w jedną stronę). Na wyspie w wielkim sklepie siedział biedny pan i się prawie oganiał kijem od wściekłych klientów. System mu się wieszał. Klienci buczeli. I każdy odchodził niezadowolony. Bo wszystkie piękne oferty na kolorowych kartkach ich nie dotyczyły. Oddałam kartę i pytam o nadpłatę. Bo w liście było, że mam. Ponad 100 zł. I na drugiej kartce faktura na ..... 1 zł. Że ja im wiszę. No to pytam czy musze tę złotówkę przesyłać. Pan nakopał w komputer, ożywił system a system mówi, że mam nadpłaty 2,39 groszy. I dane w liście to pewnie błąd. Szkoda, że na moją niekorzyść. Pytam dalej czy mogą mi odjąć tę złotówkę a 1,39 wydać sobie na zapałki. Nie mogą. Będziemy sobie przesyłać.  🤔wirek:
Tania, ja na twoim miejscu popytałabym (w twoim przypadku już na infolinii byś nie musiała do owego Pana jeszcze raz jechać 😀 ) skąd ta różnica w nadpłacie dla ciebie i kto w takim razie jest odpowiedzialny za wysłanie błędnej faktury. Jeśli ci się chce oczywiście ;]
Bo ja niestety już kilkukrotnie spotkałam się z sytuacją, że osoby w punktach nie udzielają prawdziwych informacji albo wymigują się od zrobienia czegoś czy wyjaśnienia. 
Zwłaszcza, że jak sama napisałaś, pan mógł już mieć dosyć po całym dniu i popsutym systemie.
Pan mi poradził, żeby dzwonić do Centrali. Sam przyznał, że ma dostęp tylko do jakiegoś tam poziomu. Poczekam. Oddadzą to dobrze.
Dzwonienie mnie przerasta. Faktury za 1 zł nie zapłacę.
Dziękuję za zainteresowanie.  :kwiatek:
HELP!!!! Ktoś tu pracował w NC+??
Jak się tam dodzwonić????  👿
No, żesz...RUKWA! Od rana dzwonię. Nie ma szans. Wybór 1 canal+ lub 2 n już mnie kasuje, bo zawarłam umowę z ...nc+
PESEL mi nie przyjmuje. I muzyczka gra bez końca. Już byliśmy u pana co zawierał umowę i .... NIC bo tylko telefonicznie można. ŚWINIE!!!!
p.s
dodzwoniłam się do pana.... wrrrr..... poziom rozmowy znacznie poniżej dna. Z jego strony. Ja zachowałam się jak dama, ale dużo mnie to kosztowało. Oj dużo.  🤔
Ja mam metodę na wszystkie automatyczne centra jedną - doprowadzam do połączenia z konsultantem. Więc musisz tak zrobić.
Nie miałam do tej pory problemów z połączeniem się z konsultantem nc.
Tania - ja też wczoraj dzwoniłam zmienić umowę i nie było żadnego problemu, czekałam może 1 minutę dzwoniąc ok godz.17.. jak zwykle pełna kultura, nie spotkałam się z grubiaństwem u nich.. fakt, że ten pesel bez sensu się wklepuje do automatu, bo potem konsultant i tak o nie go pyta, więc nie wiem po co tracić trzeba czas na stukanie..
Potrzebuję adres do wysłania wypowiedzenia. W zeszłym roku był to adres krakowski, dzis niby warszawski, ale to skrytka więc nie dostanę (chyba) potwierdzenia odbioru. Zna ktos?
Dostałam maila z nc+ !!! Przeproszono mnie za niedogodności.  👀 Święci Pańscy! Przedziwne.
Coż... wybaczam.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się