Forum towarzyskie »

Islamizacja Europy?

Polska ma tradycję w odsyłaniu tych co nie spełniają warunków aby dostać status uchodźcy. W Niemczech adwokat będzie się powoływał nawet na to że pan dlatego zgwałcił  bo był smutny i sfrustrowany bo siedział rok w obozie przejściowym , a nasz adwokat nawet nie miałknie jak klienta ześlą mu z powrotem na pustynię . Zgarnie swoje 150 zł zastępstwa procesowego i będzie mu wisieć do jakiej oazy w sercu pustyni wyślą azylanta gwałciciela.  😁 😁 😁
(...)
Niemce zapytały Tuska i naszą premier, czy możemy im wyczyścić kible i pozwolić przespać się z małżonkami - i odpowiedź była: tak.
A ty twierdzisz, że nic się nie stało - bo kible już umył kto inny - a żony nie zgwałcą, bo brzydka.
Stary dziad a głupi jak but  😁 😁 😁 Ja wiem że zioło to teraz lek , nawet w USA , ale pamiętaj chłopie że nie można przesadzać . Nie pal tego gówna bo całkiem ci się mózg zlasuje . 😁

P.S A tak a propo's po tych ciekawych linkach , to gdzie teraz są ci obrońcy ucieśnionych ???  😁 😁 😁

My mamy przyjąć ok 6000 przez 2 lata a Niemcy 800 000 tylko w tym roku
http://www.tvn24.pl/trzaskowski-polska-przyjmie-ok-4-5-tys-uchodzcow,579463,s.html

Cytat :

W sierpniu do Niemiec przybyło rekordowe 104 460 osób starających się o azyl, podnosząc całą sumę przybyłych w pierwszych ośmiu miesiącach 2015 r. do 413 535. Oczekuje się, że Niemcy przyjmą w sumie 800 tysięcy uchodźców i migrantów w tym roku, co stanowi czterokrotny wzrost w stosunku do roku 2014.

Co najmniej 80% przybywających uchodźców/migrantów jest muzułmanami,
Problem imigracji objaśniony na kulkach:
liczenie kulek

Co do bezpośrednich relacji polecam blog tego fotoreportera, aktualnie siedzi na Lesbos i pisze relacje, codziennie po kawałku:
https://m.facebook.com/sila.obrazu
(...)

A co mnie obchodzi, co Niemce robią? Angela zaprosiła, to niech się martwi.

Mnie Syryjczycy nie przeszkadzają - nawet mam pomysł, jak ich zaaklimatyzować.
Mogliby mieszkać u ciebie - a ty w tym czasie pojechałbyś do Syrii walczyć z ISIS.
Mógłbyś poprosić o przydział do tych oddziałów, co walczą z kilkoma setkami "bojowników" z Niemiec - powołałbyś się na europejską solidarność, że chcesz, by spory były załatwiane w naszej europejskiej rodzinie.
Bardzo mi się ten pomysł podoba.

Przedtem nadawaleś, że wogóle nikt - teraz, że mało.
Po pierwsze byłby to precedens - a po drugie to jest aktyka salami - kiełbasa składa się z pojedynczych plastrów - ale po czasie zostaje zjedzona cała.
Pisałeś coś, że ty sie znasz na polityce?
Podobno, już krążą pisma do władz, by szukały lokali "do przydziału" - ale pewnie to tylko plotki.

Może być tak, że Niemce, razem ze swoimi pachołkami będą czyścić swoje terytorium z "nieprzydatnych" - i wysyłać ich do Polski "w ramach uzgodnień". Będa to robić po cichu i metodycznie - a ty będziesz nadawał, że to tylko 5 osób. Zawsze będzie to "mało" i "bez znaczenia". A jakby i nie - to zawsze możesz zełgać, jak to masz w zwyczaju. Nie pękaj, TVN ci pomoże - dostaniesz gotowce, co masz myśleć.

> bobek - kulki niezłe - to jest właśnie to - ktoś miesza po calym globusie (Niemcy i inni też korzystają na agresji militarnej i ekonomicznej USA, UK, czy Francji) - a potem krzyczy "hilfe, hilfe".

Pokażmy Polakom dziecko, co płacze, zaprośmy Michnika do Die Welt, niech coś powie o holokauście, że się nie rozliczyli. A jak zapytają o inne dzieci? A co, tobie, k... Helmut telefon wyłączyli? To po to Guido, Stephan, Uwe, Kristian kupili te gazety, po to grzebaliśmy u Gaucka w teczkach, żebyś ty mnie k... pytał, co masz robić? Przyniosłeś mi listę pismaków, co mają kredyty frankowe w naszych bankach? To na co czekasz?

p.s.
znalazłem taką stronę:
https://www.facebook.com/ThisIsChristianSyria

z mottem:

we're responsible for what we post, you're responsible for what you understand
Naprawdę , bardzo fajnie i obrazowo przedstawiony problem .Po takim spektaklu ,całość staje się nonsensem i walka z wiatrakami.  🙄

Zwłaszcza że te wiatraki mają ostre śmigła  😤

Cała prawda o

Szanują kobiety 
(...)
To wszystko manipulacje.
Musimy myśleć politycznie:

No i Kopaczowa dostała podziękowania od samego ministra spraw wewnętrznych Niemiec - pana Thomasa de Maiziere - prywatnie syna generała Wehrmachtu - Ulricha de Maiziere, który jeszcze w lutym 1945 r. miał zaszczyt osobiście składać raporty o sytuacji frontowej - w Kancelarii Rzeszy w Berlinie - samemu Hitlerowi. To chyba jakiś zaszczyt być musi.
No to mają wspólne tematy bo mogą se pogadać o dziadku Tuska  😂

Niewielu ich będzie i dobrze ich sprawdza . http://www.tvn24.pl/trzaskowski-polska-przyjmie-ok-4-5-tys-uchodzcow,579463,s.html

Nie panikuj. Sam ciapatych nie lubie ale jak trza to trza.  🤣
Marcin Rola
"Szok! Tylko cztery kraje głosowały przeciwko podziałowi 120 tysięcy uchodźców przez Unię. Nie ma wśród nich Polski.
Węgry, Czechy, Słowacja i Rumunia - PRZECIW!
Czy można to nazwać inaczej, niż ZDRADĄ?!"

🙁
Nie panikuj. Sam ciapatych nie lubie ale jak trza to trza.  🤣
Ale ja nic nie mam do ich koloru czy miejsca urodzenia - nawet już zgłosiłem twoje lokum do programu wymiany.

Właśnie "nie trza" - poza tym przypomnę, że oni mają jakoby uciec od razu do Niemiec - zobaczymy jak będą uciekać, to pogadamy.

Oni to piękinie rozgrywają - trochę gazet, paru dyżurnych spcjalistów od Holokaustu - i godzimy się, nie dostając nic w zamian.
Trzeba było postawić swoje warunki - bo Niemcy są pod przymusem - i mamy kilku stronników, jak nigdy.
A ty chcesz być w Europie "pierwszej prędkości" - a jesteśmy w czarnej d...
Nie przeceniaj naszych możliwości. Nie jesteśmy Francją ,Wielką Brytanią czy nawet jednym z państw Skandynawii czy Beneluxu. Nie możemy się ze wszystkim stawiać , bo to też nie metoda. Lepiej iść na delikatne ustępstwa niż wojować z całą mocarną Europą ,której nawet jesteśmy członkami.  🙄 Jeżeli nawet stanie to na 6 tyś to jest żaden problem. Łatwe do ogarnięcia i przy naszym prawie bezproblemowe do kontroli. Oni nie będą mogli się tak sadzić jak w Niemczech,Szwecji czy Beneluxie . Za groźby karalne ,szerzenie nienawiści czy rozróby pójdą do pierdla ,a w pierdlu dostaną szkołę  😁 U nas są te ośrodki i kręcą się koło nas ci  pensjonariusze i są grzeczni do bólu . 😁 Nawet sobie nie wyobrażam żeby ktoś podskakiwał . Niedaleko jest Centrum Chińsko - Wietnamsko - Koreańskie , chyba największe w Europie i nikomu oni nie przeszkadzają . Jest grzecznie , nikt polaków nie zaczepia totalna symbioza. Podatków nie lubią płacić ,zwłaszcza cła ,ale i tak już się bardzo starają bo się boją deportacji.  😁
Jeżeli nawet stanie to na 6 tyś to jest żaden problem. Łatwe do ogarnięcia i przy naszym prawie bezproblemowe do kontroli.

Po pierwsze - miało nie być imigrantów - jak się zarzekałeś - to może od razu napisz na co jeszcze się zgodzimy - teraz czy w przyszłości.
Pisałem wtedy, że rząd się zgodzi - i że będziesz pisał usprawiedliwienia dla rządu - jak widać miałem rację.
Cienkie bolki - ty i ta twoja kamieni kupa.

Czechy, Słowacja i Węgry też nie są Wielką Brytanią - a się nie zgodziły.
To, czy też będa musieli przyjąć - to nie jest tak ważne - bo polityka, to nie tylko krótkookresowe skutki - ale teatr symboli i gestów.

Co do tego ogarniania przez nasz wymiar sprawiedliwości i organa - to mnie nie rozśmieszaj.
Oni nie są w stanie ogarnąć włamania do sklepu - czy banalnych oszustw.
Będą kładli lachę na przstępstwach azylantów - jak robią to na zachodzie.
Chiny - czy Wietnam są daleko - jak ktoś się do nas wybiera, to raczej ma konkretne plany - i nie pontonem przez morze.
Ważne jest co innego - piszesz, że nie chcesz imigrantów - a wynajdujesz uzasadnienia dla nieudaczników - bo twoja religia zabrania ci krytykowania księdza Donalda i siostry Ewy.

Zapierałeś się, że nic z tego nie będzie - teraz puszczasz do mnie porozumiewawczo oko - że też nie lubisz "ciapatych".

Tylko, że ja nie pisałem że ich nie lubię i że są ciapiaci - ja tu nie chcę wrzeszczących, roszczeniowych muzułmanów, którzy będa mnie pouczać, że mam się zapoznać z Koranem i wygłaszać inne, agresywne kawałki - przy aprobacie rozwiązywaczy "problemu 966". Nie będę robił tego na polecenie dzieci ss-manów pod dyktando dzieci komunistów. Proste?

Twoje głupawe wtręty o dziadku Tuska nic tu nie pomogą - Tusk jest zaprzańcem sam z siebie, człowiekiem pogubionym, mocnym w gębie tylko wobec słabszych.
A to, że Niemcy wygrały wojnę i RFN została zbudowana przez elity III Rzeszy - to żadna tajemnica - i nie jest to ani trochę śmieszne.
Nie ma nic śmiesznego w tym, że niemiecki polityk, który nas obecnie poucza,  jako dziecko słuchał w domu o wujku Hitlerze, co sprawnie "sprząta bałagan" - bo to, co się z domu wynosi zostaje na całe życie - i mało co jest w stanie to przeprogramować.

To są bajki dla naiwnych - zwykły Niemiec, co dostał w dupę pod Stalingradem może nie chcieć wojny, czy ekspansji "pokojowej" na "zażydzone terytoria" - myślenie elit jest zupełnie inne - dla nich wojna jest tylko narzędziem - akurat szczęśliwie niezbyt przydatnym. Elity nie wstydzą się swojej przeszłości - oni, tak, jak po I WS uważają, że to była niezasłużona porażka, którą będzie kiedyś trzeba naprawić. Dlatego w Polsce może działać fundacja Konrada Adenauera - który nigdy nie uznał granicy polsko-niemieckiej. I nie pisz mi o polityce - bo mnie ch... obchodzi, jakie on miał u siebie uwarunkowania.

I nie opowiadaj andronów - że tylko kilka tysięcy, bo miało nie być żadnych tysięcy - i nie wiesz co planują faktyczni decydenci w Unii - i co jeszcze będziesz musiał uzasadniać naszą słabościa i "polityką", której jakoby nie rozumiem. Nie wiadomo, co zrobią panowie muzułmanie, jak stwierdzą - że Polska to nie pedalski, tęczowy raj, bez socjalu i dobrze płatnej pracy. Nie wiadomo, co zrobią ich dzieci - jak podrosną. Pewne jest, że jak w Niemczech - będą chcieli meczetów, będą chcieli jeździć na "doskonalenie" do centrów indoktrynacji - i pewne jest, że Arabia Saudyjska da na to pieniądze. Na to akurat da.
Ale ty pier...sz  😵 Wielcy bohaterowie Czesi , Słowacy , Węgrzy czy Rumuni  😂 Szkoda że nie byli tacy bohaterscy w 1939r . .Hitler ich wszystkich pozajmował , wcielił do Wermachtu i SS  i nawet z kapiszona nie wystrzelił . Potem walczyli przeciwko takim jak my  😁 Chociaż za to że się nie stawiali to z historycznego punktu widzenia tylko zyskali. Nikt im nie zrównał z ziemią stolic , głównych miast , nie wysyłano ich do obozów , za to teraz mogą pokazać jacy są silni w Parlamencie Europejskim . Mogą się postawić i powiedzieć NIE ,tylko kto ich słucha ? Tak sami ich traktują jak wtedy . Mnie tacy jak ty co najwyżej rozśmieszają . Mogę sobie pogadać ,ale twoje szczekanie mam głęboko w dupie. Nawet nie che mi się wzroku męczyć twoimi jadowitymi wypocinami i czytam 5 /10  🤣 Przyjadą to będą , z tych paru co przyjedzie nikt sobie nie będzie zawracał gitary.  😉
Smok10, proszę, wystąp o zmianę nicka. Bardzo lubię smoki, ale w legendach rzadko są totalnie głupie, i mam mieszane uczucia.
[quote author=Cierp1enie link=topic=91143.msg2424071#msg2424071 date=1442933516]
Nowe info wydane przez policje z Niemiec - Niemki maja ubierac sie skromnie, nie chodzic obok obozow, a rodzice maja pilnowac swoich corek. Rosnie liczba gwaltow.

Poproszę o wiarygodny link potwierdzający tę informację.

[/quote]

Odświeżam prośbę, bo i ja chciałabym przeczytać.
Dworcika- Wystarczy zajrzeć na poprzednią stronę , 😉

Halo - Gdzieś napisałem nieprawdę ? 🙄
A ja mam wrażenie, że ta zgoda jest kolejną "miną" podkładaną na wypadek przegranej w wyborach. Bo możliwe, że w przyszłym roku to nowy rząd będzie musiał sobie z tym radzić. A nowa opozycja będzie krytykować. I pokazywać obrazki i kpić.
Obecni rządzący zdają się wierzyć, że powtórzy się wariant poprzedni: dziwna koalicja , zamieszanie, upadek rządku, nowe wybory i powrót do władzy. A migranci? Ojtam ojtam, i tak pouciekają, albo wrzuci się ich pod skrzydła kościoła lub fundacji. I ogłosi się to jako sukces.
Ten zabieg z wzniecaniem pożaru, żeby go potem gasić wciąż robi wrażenie na części wyborców i będzie stosowany w nieskończoność.
Gdyby rząd miał dobrą wolę w tej sprawie to zamiast urządzać w Sejmie żenujące przedstawienia to zwróciłby się do Sejmu o podjęcie uchwały w sprawie stanowiska w tej sprawie. I wtedy miałby mandat do podejmowania decyzji. Takich lub innych. Jednak wtedy każdy poseł byłby zmuszony wziąć osobistą odpowiedzialność za swój pogląd. A to przed wyborami niewygodne.
Wiceszef MSZ: Nie było szans zablokować projektu. Postanowiliśmy negocjować List Kukiza do Tuska. "Z każdym dniem wzrasta zagrożenie terrorystyczne" Popłynie potok... czytaj dalej » Trzaskowski zaznaczył, że nie było możliwości zablokowania tego projektu, bo nie było wystarczającej liczby państw na "nie". - Dlatego podjęliśmy decyzję, żeby się zaangażować w negocjacje i wynegocjować te wszystkie kwestie, na których nam zależało - wyjaśnił. - Czysty sprzeciw doprowadziłby do tego, że nie mielibyśmy wpływu na te decyzje, a i tak musielibyśmy przyjąć uchodźców, jak to będzie w przypadku Słowacji czy Czech. Dodał także, że "Polska będzie miała prawo odmówić przyjęcia ludzi, co do których będzie nawet cień wątpliwości, że mogliby stanowić zagrożenie co do bezpieczeństwa państwa". - Co więcej, ci ludzie będą musieli się zgodzić, by rezydować w Polsce, będą musieli przestrzegać polskiego prawa - powiedział. Jak zaznaczył, Polska będzie mogła dokonać wyboru i pomagać tym ludziom, którzy są najbardziej potrzebujący, głównie kobietom i dzieciom.

Nie wiem czy to nie była jedyna racjonalna decyzja. Narobić sobie wrogów bez żadnej potrzeby i bez wpływu na zmianę stanowiska.  🙄
Czasem warto przegrać głosowanie żeby okazać solidarność z sąsiadami. Okazaliśmy nielojalność, brak pomysłu na politykę zagraniczną i brak zgody wewnątrz kraju. Dla mnie to gorszy sygnał, niż szczere wystąpienie Pana Prezydenta w Wielkiej Brytanii.
Paskudnie to wygląda w zestawieniu z szumnymi zapewnieniami PEK w Pradze. Od ściany do ściany. POśmiewisko .
Ech, Tania , mnie się już nawet gadać nie chce. Jakby okazali solidarność z GW to napisała byś że wystąpili przeciw Unii  😁 Tobie tak źle i tak niedobrze,  😉

U nas ci imigranci ,nie będą mieli za różowo. http://www.poranny.pl/magazyn/art/5379358,osrodek-dla-cudzoziemcow-ostatni-przystanek-przed-deportacja,id,t.html
Ech, Tania , mnie się już nawet gadać nie chce. Jakby okazali solidarność z GW to napisała byś że wystąpili przeciw Unii  😁 Tobie tak źle i tak niedobrze,  😉
(...)

No tak. Wolałabym żeby Rząd podejmował decyzje w oparciu o stanowisko Parlamentu, po debacie.  Jakie by nie było. Tak rozumiem działanie państwa i szacunek dla jego organów i obywateli. Co w tym złego?
Max jak zwykle "mówi jak jest"  😉
Już wklejałam. Max jest świetny.
A tak przy okazji: kto nas wczoraj reprezentował w Brukseli? Nie umiem wyszukać. Pani od kawy ośmieliła się pojechać?
Link - jakoś tu niejasno to napisano.
Max na prezydenta. Mój głos ma !  🤣

Jeszcze o Polskim prawie imigracyjnym.
W opinii uczestników spotkania w Instytucie Spraw Publicznych polskie prawo stawia cudzoziemcom nierealistyczne wymagania. Jak mówi prawniczka Stowarzyszenia Interwencji Prawnej Patrycja Mickiewicz, w efekcie dla wielu imigrantów połączenie z bliskimi jest trudne lub niemożliwe. Cudzoziemiec starający się o sprowadzenie do Polski rodziny musi wykazać się prawem do lokalu, czyli musi go wynająć, co jest i drogie, i trudne do przeprowadzenia, bo wynajmujący właściciele nie chcą podpisywać umów z cudzoziemcami. Imigrant powinien też mieć dochód co najmniej 456 złotych na osobę w rodzinie, w przypadku rodzin wielodzietnych jest to niełatwe.
Link - znalazłam. Ośmieliła się.
Smok no i bardzo dobrze, że to wszystko jest niełatwe. Dla mnie sprawa prosta jak drut - chcesz tu sprowadzić rodzinę, wykaż, że umiesz ją utrzymać i będziesz miał gdzie z nią mieszkać. Nie umiesz? Oj przykro nam.
A nie że ściągamy żonę i siedmioro dzieci i wyciągamy łapę do państwa, żeby dało pieniążki.
Tak robią Niemcy , Szwedzi , Benelux. Do Polski już nie tak łatwo. Dlatego nikt tu nie chce. 😁 Już wcześniej pisałem że mamy najsurowsze prawo Imigracyjne w UE .A wylecieć z naszego kraju możesz pod byle pretekstem. Socjal ??? To ty musisz się wykazać że masz dochody . TO nie jest kraj atrakcyjny dla imigrantów ,a już nierobów w szczególności.  🤣
Tak robią Niemcy , Szwedzi , Benelux. Do Polski już nie tak łatwo. Dlatego nikt tu nie chce. 😁 Już wcześniej pisałem że mamy najsurowsze prawo Imigracyjne w UE .A wylecieć z naszego kraju możesz pod byle pretekstem. Socjal ??? To ty musisz się wykazać że masz dochody . TO nie jest kraj atrakcyjny dla imigrantów ,a już nierobów w szczególności.  🤣

No tak.... przeczysz sam sobie. Uważasz, że nasz rząd tak cynicznie się zgodził, świadom, że i tak mamy zawiłe i nieprzyjazne przepisy ? To by było dość słabe jednak.
Link - hihihi..... jednak przeceniłam panią od kawy.
p.s
I jeszcze : Taka opinia ciekawe komentarze.
W tej sytuacji ratuje nas to, że oni nie będą chcieli tutaj zostać.
Nie zmienia to niestety faktu, że jakiś czas będą musieli pobyć, a to zapewne i tak skończy się jakimiś rozróbami...

Tania ja bym się skłaniała ku poglądowi, że naszemu rządowi łatwo jest obecnie powiedzieć i podpisać cokolwiek, czego Bruksela i Merkel sobie życzą, ponieważ i tak to nie oni będą sprzątać bałagan, który w efekcie powstanie. Pomijając kwestie sympatii i antypatii politycznych, to obecna sytuacja w połączeniu z ewidentnie antyimigrancko nastawionym narodem tylko zwiększa pewność, że burdel zostawią po sobie komuś innemu, więc co ich to obchodzi.
Prawo jest prawo i oby następne rządy go tylko egzekwowały.

Cytat. :

- Cały czas mówimy o uchodźcach, a nie imigrantach (ekonomicznych - red.). Kanclerz Merkel zaprosiła zarówno uchodźców jak i imigrantów ekonomicznych. Polska w swojej solidarności stanęła przed wielkim wyzwaniem - przyznał. Żelichowski: uchodźców przyjąć, nakarmić, napoić i odesłać z powrotem Jeżeli część... czytaj dalej » - Przyjmujemy uchodźców wojennych, nie imigrantów. Oni będą weryfikowani. Będą jedynie na ten czas (w Polsce - red.), gdy sytuacja w Syrii czy innych krajach się nie poprawi. To nie jest próba asymilacji, przyjęcia na stałe uchodźców - przekonywał Biernacki. Koordynator ds. służb specjalnych zaznaczył, że imigranci będą weryfikowani. - Jesteśmy przygotowani na zapewnienie bezpieczeństwa w związku z zagrożeniem terrorystycznym - podkreślił.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się