Szczerze przyznam, że byłam mile zaskoczona jak zobaczyłam tam mojego konia😉 i wcale się nie spodziewalam, że będzie. Oczywiście lekko zmodyfikowałam, ale sama idea super 😅
Dla mnie też, właśnie uparcie wypełniam rodowód mojego konia do 100 lat wstecz 🤣 Jakie to fajne jak można zobaczyć zdjęcia prapraprapradziadków i babci 🙂
Odkopuję, bo zobaczyłam post na forum ŚK, a tam nie mam konta. Bez przekonywania kogokolwiek na siłę:
http://www.allbreedpedigree.com/ Baza obszerna, ale niewiarygodna. Zdarzają się odstępy 60 lat między pokoleniami czy rozmaite rasy u przodków xx / oo. Nikt jej nie kontroluje.
http://www.pzhk.pl/ksiegi/ksiegi1/index.php Niby oficjalna i powinna być bezbłędna, ale porównanie z księgami wypada na dużą niekorzyść. W księdze drukowanej jest podany rodowód i to nieraz całkiem głęboki, a w bazie PZHK rodzice NN. Bardzo! często brakuje też roku urodzenia. I zdarzają się duble (właśnie przez pochodzenie NN).
Jak dla mnie to w bazie konie powinno być zabronione dodawanie koni NN
a dla mnie nie,bo baza,poza wartością hodowlaną, ma też bazę wyników sportowych i o ile z punktu widzenia hodowli NN jest nieużyteczny, o tyle w sporcie rodowód ma drugorzędne znaczenie.
wpisałam moja ruda i jest ale maść ma ciemny kasztan hmmm i nie wiem jak by to zmienić bo do ciemnego kasztana jej daleko bardzo.
Kliknij "zgłoś aktualizację" i zmień jej maść na właściwą.
[quote author=Ktoś link=topic=9104.msg1213327#msg1213327 date=1323268193] Jak dla mnie to w bazie konie powinno być zabronione dodawanie koni NN
a dla mnie nie,bo baza,poza wartością hodowlaną, ma też bazę wyników sportowych i o ile z punktu widzenia hodowli NN jest nieużyteczny, o tyle w sporcie rodowód ma drugorzędne znaczenie.[/quote]
Dokładnie tak! Poza tym, jak wszyscy zaczną przestrzegać w końcu przepisów dotyczących kryć, to konie NN przestaną istnieć.
A tak na marginesie, niezależnie od rasy, każdy rodowód kończy się na koniach NN🙂
oollaa12 Opcje są dwie: 1. mozesz dodać kilka aktualizacji, w każdej dodajac zdjęcie (max. można dodać 4 zdjęcia) 2. możesz wysłać zdjęcia na maila admin@bazakoni.pl, w treści dodając link do konia, a w załącznikach zdjęcia, które mają zostać dodane
Powinnam wtedy dodać uwagi? Przy innym koniu zgłosiłam aktualizację i po prostu kolejne zdjęcia zostały dodane, a chciałabym, żeby to jedno w ogóle wykasować 🙂