Forum konie »

Baza koni - jak to działa?

a jak zmienić zdjęcie w bazie koni i jak dodać datę urodzenia?
Klikasz "zgłoś aktualizację" i wybierasz odpowiednią datę.
Wysyłasz też nowe zdjęcia i piszesz prośbę w uwagach, żeby stare zdjęcie usunąć.
ciemnogniada maść to która to będzie opcja?
Szczerze przyznam, że byłam mile zaskoczona jak zobaczyłam tam mojego konia😉 i wcale się nie spodziewalam, że będzie. Oczywiście lekko zmodyfikowałam, ale sama idea super 😅

???

ciemnogniada maść to opcja maść ciemnogniada

BazaKoni jest co raz obfitsza w rodowody, informacje, zdjęcia, dla mnie extra
Dla mnie też, właśnie uparcie wypełniam rodowód mojego konia do 100 lat wstecz 🤣 Jakie to fajne jak można zobaczyć zdjęcia prapraprapradziadków i babci 🙂
[quote author=LoveHorses link=topic=9104.msg394593#msg394593 date=1259859852]

???

ciemnogniada maść to opcja maść ciemnogniada
[/quote]

to wiem, nie wiem jak to po angielsku jest , dlatego zapytałam (bo chyba nie ma w języku polskim tej bazy?)
czy Ty mówisz o tej samej bazie co my ? http://www.bazakoni.pl/ , bo ta, o której jest ten temat jest jak najbardziej w jęz. polskim 🙂
LoveHorses- www.bazakoni.pl jest po Polsku! Chyba, że masz na myśli jakieś allbreedpedigree?
no właśnie to są skutki robienia kilku rzeczy na raz  🤦
pomyliłam bazy
A mi wyszło jednak, że mam błąd w paszporcie.
Ja przed chwila weszłam i wpisałam tylko 3 imiona swoich koni i wszystkie są.. Żeby było zabawniej z błędami..
Odkopuję, bo zobaczyłam post na forum ŚK, a tam nie mam konta. Bez przekonywania kogokolwiek na siłę:

http://www.allbreedpedigree.com/
Baza obszerna, ale niewiarygodna. Zdarzają się odstępy 60 lat między pokoleniami czy rozmaite rasy u przodków xx / oo. Nikt jej nie kontroluje.

http://www.pzhk.pl/ksiegi/ksiegi1/index.php
Niby oficjalna i powinna być bezbłędna, ale porównanie z księgami wypada na dużą niekorzyść. W księdze drukowanej jest podany rodowód i to nieraz całkiem głęboki, a w bazie PZHK rodzice NN. Bardzo! często brakuje też roku urodzenia. I zdarzają się duble (właśnie przez pochodzenie NN).
wpisałam moja ruda i jest ale maść ma ciemny kasztan hmmm i nie wiem jak by to zmienić bo do ciemnego kasztana jej daleko bardzo.

Jak dla mnie to w bazie konie powinno być zabronione dodawanie koni NN

a dla mnie nie,bo baza,poza wartością hodowlaną, ma też bazę wyników sportowych i o ile z punktu widzenia hodowli NN jest nieużyteczny, o tyle w sporcie rodowód ma drugorzędne znaczenie.

,
wpisałam moja ruda i jest ale maść ma ciemny kasztan hmmm i nie wiem jak by to zmienić bo do ciemnego kasztana jej daleko bardzo.

Kliknij "zgłoś aktualizację" i zmień jej maść na właściwą.

[quote author=Ktoś link=topic=9104.msg1213327#msg1213327 date=1323268193]

a dla mnie nie,bo baza,poza wartością hodowlaną, ma też bazę wyników sportowych i o ile z punktu widzenia hodowli NN jest nieużyteczny, o tyle w sporcie rodowód ma drugorzędne znaczenie.[/quote]

Dokładnie tak!
Poza tym, jak wszyscy zaczną przestrzegać w końcu przepisów dotyczących kryć, to konie NN przestaną istnieć.

A tak na marginesie, niezależnie od rasy, każdy rodowód kończy się na koniach NN🙂
kejti, w bazie koni ma poprawną maść ja mówię o http://www.pzhk.pl/ksiegi/ksiegi1/index.php

Chciałabym podesłać zdjęcie do bazy koni  :kwiatek: bo nie ma żadnego.
Chodzi mi o klacz Alcoa
Zaloguj się i zgłoś aktualizację. 🙂
już armara się do mnie odezwała na pw  :kwiatek:
Odkopuję temat 🙂

Jak dodać kilka zdjęć, a nie tylko 1?
oollaa12
Opcje są dwie:
1. mozesz dodać kilka aktualizacji, w każdej dodajac zdjęcie (max. można dodać 4 zdjęcia)
2. możesz wysłać zdjęcia na maila admin@bazakoni.pl, w treści dodając link do konia, a w załącznikach zdjęcia, które mają zostać dodane
armara dziękuję  :kwiatek:
A można zmienić zdjęcia, które są? Jedna z naszych klaczy ma paskudne zdjęcie, nie wiem co mnie podkusiło, żeby je wysłać, chciałabym je zamienić.
Kurczak, można i jeśli się nie mylę, to też przez zgłaszanie aktualizacji. Mogę się mylić, bo dawno to robiłam. 😉
A można zmienić zdjęcia, które są? Jedna z naszych klaczy ma paskudne zdjęcie, nie wiem co mnie podkusiło, żeby je wysłać, chciałabym je zamienić.

Jasne, że można 🙂 Wystarczy zgłosić aktualizację 🙂
Powinnam wtedy dodać uwagi? Przy innym koniu zgłosiłam aktualizację i po prostu kolejne zdjęcia zostały dodane, a chciałabym, żeby to jedno w ogóle wykasować 🙂
To dokładnie tak trzeba napisać🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się