Forum towarzyskie »

internet bezprzewodowy Era, Orange, Plus i inni

Epikea a może po prostu problemy z modemem?

Epikea,
- uszkodzony modem
- uszkodzony nadajnik
Ja umowę z Orange zerwałam z ich winy. Podpisałam umowę a po pół roku zepsuł im się nadajnik koło mojego domu. Wpierw po reklamacji dostałam 3 m-ce za free. Potem dzwonię i się pytam kiedy łaskawie naprawią. Nie byli mi w stanie odpowiedzieć, ale zaproponowali 30% rabatu na usługę, której nie świadczą  😵

Teraz mam Cyfrowy Polsat na wsi zabitej dechami i filmy on-line mogę oglądać  😅
bera7, a w cyfrowym polsacie jest ograniczenie transferu? Szukam właśnie czegoś do domu, gdzie komórka nie łapie zasięgu, a co dopiero internet z orange...
Graba., ja mam 25G + 50G w godzinach nocnych. Dostałam do testu urządzenie na 2 dni i zakochałam się w tej prędkości. Mam antenę na dachu i generalnie śmiga. Choć czasem zrywa połączenie na kilkanaście minut (raz na kilka dni), ale uprzedzono mnie o tym, bo jestem na granicy ich zasięgu i teoretycznie wcale nie powinno u mnie działać.
jaki jest haczyk w reklamowanym od jakiegoś czasu internecie cyfrowego polsatu 100 mega za 30zł? trzeba być papieżem? mieć 100 lat i zgodę dziadków? ;p
Z tego co pamiętam, to jest jakoś tak, że tę mega szybkość to ma się jedynie w jakiś śmiesznych godzinach typu 24-6. Najlepiej jakbyś weszła na ich stronę internetową i tam dokładnie o tym poczytała.
w zasadzie to mnie ich oferta nie interesuje, jedynie ten "haczyk" ;p z tymi godzinami to może być, dzięki 🙂
calore, ale chodzi Ci o szybkość czy o limit transmisji? Ja nie oglądam reklam więc nie bardzo wiem o co chodzi. Jeśli chodzi o szybkość, to faktycznie możliwości Cyfrowego Polsatu są duże, bo pierwsi wprowadzili LTE. Ale... nie wszędzie są te nowe nadajniki już, a nawet jeśli są, ale korzysta z nich wiele osób równocześnie to niestety ta prędkość spada.
Czy wymieniał ktoś padnięty modem w Playu?

wymieniłam juz SIMa, przeinstalowałam i nic, więc obstawiamy że coś z modemem
Od kilku lat mam bezprzewodowy internet z iPlusa, aż 1 GB transferu  😵. I w Plusie mam tak, że jak transfer wykorzystam to dalej mogę korzystać z netu, który teoretycznie zwalnia.

Teraz planujemy nową umowę, więc robię rozeznanie w temacie, bo za tą samą cenę obecnie Plus oferuje 4 giga.

Czy w innych sieciach też tak jest i do końca miesiąca mam internet, czy muszę płacić za wykupienie dodatkowego transferu?
pytań z serii laika komputerowego

co może być powodem nie działające neta mobilnego (Play) jeżeli zrobiłam już:
- przeinstalowałam Playa na kompie
- wymieniłam 2 karty SIM do neta
- oddałam usb (Huawei) do serwisu, zainstalowano nowe oprogramowanie
- zrobiłam format! dysku
- komp widzi usb
- odpala się okienko neta

Za nic nie łączy się, cały czas zero zasięgu
up up
ważne  🙇
Epikea,
nie pozostaje Ci nic innego jak u operatora sprawdzić
jaki masz zasięg w tym konkretnym miejscu, względnie
czy nie ma jekiejś awarii nadajnika w Twoim rejonie.
Ja dzwoniłam i posprawdzali mi i wyszło, że zasięg jest żenująco niski
i dlatego net mi się rozłączał cały czas.
Zmieniłam orange na blueconecta i po problemie...
pytań z serii laika komputerowego

co może być powodem nie działające neta mobilnego (Play) jeżeli zrobiłam już:
- przeinstalowałam Playa na kompie
- wymieniłam 2 karty SIM do neta
- oddałam usb (Huawei) do serwisu, zainstalowano nowe oprogramowanie
- zrobiłam format! dysku
- komp widzi usb
- odpala się okienko neta

Za nic nie łączy się, cały czas zero zasięgu

ok a jak odpala Ci sie okienko netu i próbujesz sie łaczyć to jaki masz komunikat? mieszkasz w mieście czy gdzieś poza?
Która sieć ma obecnie najkorzystniejsze oferty internetu?
I czy gdzieś jest jeszcze oferta z internetem non-stop? Tak, żeby po przekroczeniu limitu transferu internet, choć wolniejszy, nadal działał...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się